Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 8 801
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
Джой и момченцата и момиченцата го правят. Някакъв период е на тази възраст, опознават телата си. Преминава после.

Ние още не сме правили РД. Малката вдигна температура предния ден и го отменихме. На РД ходихме при лекарката и я почерпихме. Та според нея явно е пипнала леко висусче, защото беше 1 ден с висока Т, на следващия ден с ниска и вечерта на втория ден буквално и нямаше нищо. Като я заведох на лекар си беше добре според мен ама ми трябваше бележка за яслата и болничен. Ще правим РД сега в събота.

Само, че това леко висусче зарази мен и ден и половина буквално бях като парцал и едва мърдах, днес съм вече по добре. Тя беше при баба си и дядо си като вдигна Т, те също са болни. И те не са съгласни, че е леко висусче. Абе голям купон ви казвам. Лекарката и твърди, че има много добра имунна система, нищо, че почти всеки месец ми боледува. Вярно, че била се разболявала, но била изкарвала всичко бързо и леко.

# 196
Момичета , аз тази година абсолютно нищо не организирах за рождения ден . Майка ми е на почивка, брат ми също, баща ми си живее на морето , майката на мъжа ми не обича такива сбирки, леля му и тя на почивка , децата от площадката ги е тръшнал чревния вирус и въобще не ми се рискува толкова скоро и така , някак родата отпадна, децата на площадката ще почерпя малко по натам , като съм сигурна, че са здрави. Дайте идея за някакво приключение за децата, чудя се да им измисля нещо интересно. При бабите ми ще занесем по една торта и ще духнат свещи, вкъщи също. Но ми се иска да им измисля нещо интересно, малко по различно от стандартния рожден ден, нещо на бързо скалъпено трябва да е .

# 197
Джой,изобщо не е неудобен.
Вики ако е гол го прави ,ние пък му се радваме.
Вече сме го кръстили камък😂
Това са си мъжки работи,учим го да не го прави пред хора ,друго не може да се направи .
Не е забелен,така че го насърчавам да го издърпва на зад с надеждата,че се забели сам ,защото на мен не позволява .
Ако е облечен не си бърка в гащите .
Аз исках да се допитам с вас за нещо .
Живот и здраве ще заминаваме за чужбина,ще поседим 2 месеца в бг докато мъжа оправи нещата в чужбина и се чудех дали си струва да го пускам на детска през тези 2 месеца и да се занимавам с вируси,но пък и знам че ще му е хубаво с децата . Юли и август бяхме в болница,септември ако го пусна сус сигурност ще лепне пак нещо и не знам дали да рискувам

# 198
Според мен добре постъпваш като не им дуднеш за това постоянно, чела съм някога , че е нормално и не е окей много да им натъртваме за това поведение.
Ади скоро мина един период , в който ръката и постоянно беше там ,  нямаше зачервено , течение , пъпка или друго , та реших , че е опознаване на тялото.
Ади и тя е на моменти ,но напоследък е повече от лоша , колкото и да не искам да ползвам тази дума.Плюене , хвърляне и посягане към мен са част от нещата.Иначе и тя като Сами и Яна постоянно се катери и скача някъде, намирам я качена на една секция да спре климатика,  набира се на балконите в мола през парапета, качва се права на люлката и си пуска ръцете, казва , че ще си отреже корема , намира стотинки и ми говори как ще ги лапа....моля се на господ да я пази , защото такива ги върши за секунди, че ако има да става няма да мога да я спася.
Бързо оздравяване на всички пожелавам !

# 199
Лекичкия вирус разболя и баткото, дано каката не се разболее.

Ради ако наистина ще заминавате след 2м, т.е. няма да се отложи за много по късен период, според мен няма смисъл да го пускаш на градина. Защото той в градината ще мине период на адаптация, след това в чужбина също ще има период на адаптация. В периодите на стрес и адаптация имунитета пада. Също така в градината малко или много ще свикне с едни определени деца, ще завърже приятелства и после ще му липсват. По добре си го задръж вкъщи и излизайте навън. Тъкмо ще му се закрепи имунитета, ще избегнеш някое боледуването и един период на адаптиране.

# 200
Аз не бих ги пуснала , ако знам ,че ще е само за два месеца. Първо стреса от адаптацията, накрая за какво се е измъчил ,като няма да остане в тая градина, след това и боледуванията , които като гледам при Вики е всяко в болница. Не бих си го причинила и на мен , този стрес.

# 201
Проблема е там,че ако не се получат нещата за чужбина ,а не съм го пуснала на градина ще ни отпишат и после ще трябва да чакаме до следващата година.
Та да,сложно е

# 202
Проблема е там,че ако не се получат нещата за чужбина ,а не съм го пуснала на градина ще ни отпишат и после ще трябва да чакаме до следващата година.
Та да,сложно е
Прочети наредбите при вас. Във Варна имаш право да отложиш с 2м тръгването на ДГ считано от дата 15.09., т.е можеш съвсем легално да го пуснеш от 15.11. Това са си двата месеца, които ти трябват за да знаеш дали ще се получат нещата. Също така можеш да вземаш бележки от лекар или да го пускаш да отсъства по семейни причини, мисля, че за първа група или нямаше ограничения за отсъствията по семейни причини или бяха 60 дни, но провери все пак.

# 203
Благодаря, не го знаех, ще проверя

# 204
  • Бурса
Bolibon във Варна явно си върви това вирусче. Моя малкия го изкара тала 2 дни Т, после малката кака, накрая и голямата, всички за по 2 дни с Т. Само че нали всяко дете си кара различно боледуванията средната не пропусна да стигне до 40 градуса с жестоко втрисане преди това...

# 205
Bolibon във Варна явно си върви това вирусче. Моя малкия го изкара тала 2 дни Т, после малката кака, накрая и голямата, всички за по 2 дни с Т. Само че нали всяко дете си кара различно боледуванията средната не пропусна да стигне до 40 градуса с жестоко втрисане преди това...

При мен и трите деца го изкараха леко с до 38,5-39⁰, на която Панадол не действаше, но пък Нурофен я сваляше и то за 8ч. Обаче мен ме събори за ден и половина и ме тресеше яко, а също не съм вдигала повече от 39⁰ и бях с ужасно главоболие въпреки нурофена. Свекъра и свекърва ми още не могат да се оправят. Има доста болни като цяло като обсъждахме днес на работа. Един колега го пратихме да си ходи днес, че започна да се оплаква от същото от което и аз първия ден, а внука му бил болен. Има доста деца от нашата градина, които са на антибиотици, сега обсъждах със сестрите.

# 206
И нашия рожден ден мина ... Сами се събуди със сопол , страхотен подарък за рд , до следобед кашляше , днес вече ми е на бронхит. По късно сме про педиатърката. Сутринта повърна зелени храчки и си кашля като на простъпи и бронхит. Яна и тя започва със сопола . Та съответно на празника , супер криви бяха, но все пак правихме заедно тортите , докато поръчам , вече беше заето всичко за тяхната дата и се наложи да правим торти, мазаха , клепаха , ама добре стана , като за новобранци Joy вкусни станаха , украсите бяха едната с пес патрул , другата блуи. За трети път правя торта , пускам снимка , знам че са неравни , ама толко са ми възможностите Joy децата не го видяха Joy

# 207
  • Варна
Прекрасни са!

Да са живи и здрави всички рожденици!

# 208
Супер са тиртичките!Рождениците да са ти честити! Бързо да оздравяват! Сега всичко живо е болно - на където се огледам сополи, а някои най - нагло си идват на площадката и ми разказват как са с температура и колко зле са цялото семейство.

# 209
Лизи,ако не беше казала нямаше да предположа,че не са купени.
Изглеждат страхотно.
Аз мислех ,че са на 25 август,така съм ги запомнила ,седмица преди Вики

Общи условия

Активация на акаунт