Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 347
  • 386
  •   1
Отговори
# 360
Бързо отшумяха, за 3-4 дни, но първия беше кошмарен. Много я болеше и цял ден плака, нищо не я е мъчило така. Като цяло тежката фаза беше два дни, после още 2-3, докато се оправи апетита и беленето беше много дълго. Стискам палци да отшуми скоро и да не я мъчи Плами!

# 361
Как сте?
Момчета са на градина .
Сложихме им противогрипна ваксина въпреки, че бях против...
Дано по-леко боледуват...

# 362
Ние сме отново болни, сополи , гърло, кашлица и астматични пристъпи, аз само пристъпи нямам но и аз се тръшнах, мъжа ми свирка и той , според мен му се връща астмата от дете, ама не иска да си обърне внимание, а кашля зверски и като лежа до него чувам свиркане, децата и те свиркат и без слушалка се чува Astonished. Две седмици издържаха здрави , след двумесечния сопол.
Още не съм ги пуснала на градина, заради  на Яна напикаването , не знам кога ще стигнат.
Има ли срок , до кога може да се сложи тая ваксина , аз я мислех , после се разболяха и нищо не направих.
Вече съм малко отчаяна с тия боледувания , нямат закрепване. Как и кога по дя@волите да ги пусна на градина? Unamused

# 363
Ние сме отново болни, сополи , гърло, кашлица и астматични пристъпи, аз само пристъпи нямам но и аз се тръшнах, мъжа ми свирка и той , според мен му се връща астмата от дете, ама не иска да си обърне внимание, а кашля зверски и като лежа до него чувам свиркане, децата и те свиркат и без слушалка се чува Astonished. Две седмици издържаха здрави , след двумесечния сопол.
Още не съм ги пуснала на градина, заради  на Яна напикаването , не знам кога ще стигнат.
Има ли срок , до кога може да се сложи тая ваксина , аз я мислех , после се разболяха и нищо не направих.
Вече съм малко отчаяна с тия боледувания , нямат закрепване. Как и кога по дя@волите да ги пусна на градина? Unamused
Лизи ако ги чакаш два,три месеца да са здрави и тогава да ги пуснеш на детска,то трябва да ги пуснеш в трети клас да ходят редовно. Баткото ми боледуваше доста и вече,като тръгна на училище намаляха боледуванията. Пламена също боледува често,но като оздравее я пускам на градина. Нали са били здрави две седмици,защо не ги пусна да пробваш? Иначе за подсилване на имунитета не бих ти препоръчала нищо,защото от това което си казвала си пробвала повечто неща и ефект е нямало. Явно си е до деца,но както виждаш дори и без да посещават градина си боледуват. Аз съм се примирила,че ще си боледува така поне още три години

# 364
  • Варна
При нас Габи е с шарка от днес - ще видим кога избиват тези пъпки.. днес има буквално 3 или 4.

# 365
С варицела ли? Кой ден и е? Има ли ваксина? На баткото избиха на 3 ден. На каката на 3 ден и после на 4 ден, но тя буквално беше с много пъпки. Ако я сърби давай Ериус, това е по предписание на нашата лекарка, освен другите неща, но не ги помня. Малката още не я е карала.

# 366
Не ги пуснах щото правихме физиотерапия в тия две седмици. И Яна се напикава по 15 пъти на ден, някой дни и по 20 напикавания имаше.
Целта ми не е 2, 3 месеца , целта ми е една седмица здрави, за да ги пусна. Но от 19 август не е имало една седмица да са здрави , имаше два пъти по 3,4 дни здрави и тия две седмици, в които правихме физиотерапия всеки ден.

Ексбери  , дано леко мине!

Лизи ако ги чакаш два,три месеца да са здрави и тогава да ги пуснеш на детска,то трябва да ги пуснеш в трети клас да ходят редовно. Баткото ми боледуваше доста и вече,като тръгна на училище намаляха боледуванията. Пламена също боледува често,но като оздравее я пускам на градина. Нали са били здрави две седмици,защо не ги пусна да пробваш? Иначе за подсилване на имунитета не бих ти препоръчала нищо,защото от това което си казвала си пробвала повечто неща и ефект е нямало. Явно си е до деца,но както виждаш дори и без да посещават градина си боледуват. Аз съм се примирила,че ще си боледува така поне още три години

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 00:20 от Lizi:) :)

# 367
Ох, Лизи...съчуствам ти 😔
До колкото разбрах ваксината се слага октомври- ноември, но в никакъв случай при свиркане.

Лизи, ако можете да си позволите отидете в Сандански или Трявна.
Ние така и не се организираме.
Само мъжът ми работи и е много трудно да отсъства от работа, а аз с двамата е абсурд да се справя сама.

# 368
Евентуално пролетта обмислям Трявна за цял месец , но трябва да съм сама . Мъжа ми не може да отсъства.

# 369
  • Велико Търново
В градината голямата група беше под карантина от шарка, Викито не успя да се зарази. Принципно искаме да сложим ваксина, но сега поставихме противогрипната и педиатърката не беше много въодушевлена. Дори каза че втора ваксина не се слага и дадохме другите две на свекърите.

Бързо оздравяване Лизи!

Ради, как сте вие, заминахте ли?

# 370
До колкото знам само първата година се слагат по 2 през месец.
Следващите години е по 1 на сезон.

# 371
  • Велико Търново
И на мен така ми казаха в аптеката, но педиатърката каза, че се слагало по една. По- добре с една отколкото без нея 😃.

# 372
Нашата е Fluenz назална.
И в описанието също е описано, че първата година се поставят две.
Педиатъра ни обясни, същото.

Вашата ваксина каква е?

# 373
  • Варна
При нас цялата група си пламна от шарката. Мерси за съветите, Болибон!

# 374
И на мен така ми казаха в аптеката, но педиатърката каза, че се слагало по една. По- добре с една отколкото без нея 😃.
Въобще педиатърката ви с извинение не е в час. Слагат се две дози за деца под 9 год с отстояние поне месец. На Плами предстои да сложим втората доза след 23 ноември. Аз съм хремава,та все още не мога да си поставя инжекционната.

Общи условия

Активация на акаунт