Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 317
  • 386
  •   1
Отговори
# 345
Мъжа ми е на работа , няма как.
Тя вече се държи добре, след като и направиха забележка. Днес се скара с един старец , всеки ден се кара с някой и си е такава, откачалка. Децата сега са спокойни като ходиме , само тя ако иска да ги пипне се дърпат , мрънкат и се крият зад мен ,видимо ги е страх от нея.  Те като цяло се страхуват от лекари  и хора с униформи , защото ги мислят за лекари.  Всичко си правя аз , слагам им магнитите , правя им масажа  с ултразвука. Тя не ни закача за нищо , само влиза пуска апарата и излиза. Иначе , да, обикновено аз ако съм нервна и децата са нервни. Но тая се държа ужасно, още с влизането докато се събличахме ни се скара , децата да мълчат в коридора , те говореха , не са викали и тя ни изгони във външния коридор да чакаме. Нищо не и казах , после Сами не искаше да влезе при нея в кабинката тя го дръпна на сила от мен  и каза ,че трябвало да разбере ,че това трябва да се направи, не ме остави въобще да обясня на детето , че няма нищо страшно, той през цялото време си мислеше ,че ще го боде на оная кушетка и истеряса, трябваше да го държа така на сила 15 мин докато реве и Яна до него на същата кушетка , направо бяха един върху друг легнали . След това заплаши Яна ,да спре да мрънка ,щото ще я сложи на апарата дето ще я боли, айде дойде ред на Сами , разкрещя се и през цялото време ни юркаше , като някакво стадо. Като тръгна да обяснявам на децата  още на втората дума , ме пресичаше , че няма време да ни чака, да ги слагам на апарата, те трябвало да разберат ,че това трябва да се направи , какво имало да им обяснявам толкова, общо взето искаше всичко насилствено да става с крещене , каране , заплахи , отвратителен подход, въобще не мога да търпя такива неща. Вече се държи добре с мен , ама мен си ме е яд на нея. Днес увика един дедичка , щото дойде и каза ,че е пристигнал 10 мин по рано , ще го вземе ли или да изчака на стола. И тя като взе да крещи ,че това не му е кръчма да си идва когато иска и дуднеше 15 мин заради това от другата кабинка. Astonished направо не знам колегите и как го търпят това, всеки ден да има скандали там. Всички останали се държат много добре , аз съм ходила там на рехабилитация и си говоря с всичките и колеги, винаги да ми казвали ,че няма проблем ако закъснея или подраня , часът е ориентировъчен , не че съм закъснявала , ама са ми казвали,че няма проблем , а на тая и хлопат дъските тотално, отвратително агресивно се държи с всички, аз вчера се опитах да я оправдая в мозъка си ,че може да има проблеми , ама явно си е просто такава.

# 346
Лизи за съжаление не всички лекари могат да работят с деца, прието не им се отдава. Баткото беше на 7г като го заведох на очен, не му беше за първи път, ходи откакто беше на 4г и половина, но ходи при друга лекарка. Та неговата лекарка беше в отпуск, направих грешката да взема направление и тогава да тръгна да записвам час и бях неприятно изненадана, че лекарката му има свободен час след като му изтече направлението. Баткото е голям чешит. Обаче викам си голяма работа ще запиша час в известна клиника във Варна при детски офталмолог няма проблем. Обяснила съм, че детето има нужда от подход и т.н. Отива ме и какво си мислиш в началото всичко окей докато докторката не пита "моето момче ти познаваш ли цифрите", моя син отговаря гордо "да, даже мога да смятам до 100". Това е напълно вярно, но... Докторката казва "коя е първата цифра, която виждаш" и моя сладур не посочва първата най-горе в ляво, а просто първата която е видял на стената. То хубаво ама коментара на лекарката е изключително груб "ти нали уж можеше да смяташ, а даже цифрите не познаваш", и моето ревва. Тогава ревеше буквално за всичко. Прегледа протече изключително грубо и го изкара, че е качил 2 диоптъра за 6м. Да не навлизам в подробности, че накрая как не повикаха охраната не знам, сигурно защото бях бременна. Както можеш да предположиш не взех изписаните очила. Записах час при неговата лекарка, взех ново направление, вярно трябваше да обяснявам на ЛЛ защо, но ми даде, иначе щях да го заведа без направление. Ами отношението беше съвсем различно към детето, разговора с него почна за 1кл, тъкмо беше започнал, за приятелите му, за новите запознанства и т.н. Първо го предразположи и после го прегледа. Да, беше качил диоптъра, но с 0,5. Сега като му кажа, че е на очен направо си казва, че ако не е при неговата няма да отиде. Ама и аз вече си знам урока първо записвам час, после направление.
Та, мисълта ми беше, че не всички могат да работят с деца, там си трябва индивидуален подход. Нашата ЛЛ е педиатър, но е и мои лекар. Ами като отида заради дете подхода и е един, като отида само аз заради себе си подхода и е съвсем различен. Не мога да се оплача и в двата случая от нея, обаче заради някое от децата ли съм просто си личи, че тя обича да работи с деца. Не се изнервя, търпелива е, говори им, успокоява ги, просто ги предразполага и децата го усещат. Малката буквално се бута да и влезе в кабинета и започва да и говори от вратата, а тя е срамежлива. За мен за да работиш с деца си иска не само да си добър лекар, това си е призвание, не може всеки да работи с деца. Същото е и при детските учителки.

# 347
Момичета ,Вики е през 3 дни с някакви неща по сливиците .
Преди 3 дни бяха афти,днес е пак с някакви неща бели .
Не знам дали са афти или ангина.
Съмнявам се ,че е с ПФАПА .
Помогнете,натрових го от лекарства .

# 348
Момичета ,Вики е през 3 дни с някакви неща по сливиците .
Преди 3 дни бяха афти,днес е пак с някакви неща бели .
Не знам дали са афти или ангина.
Съмнявам се ,че е с ПФАПА .
Помогнете,натрових го от лекарства .
С какво е? Това за първи път го чувам.

# 349
Някакъв синдреом ,който е с именно такива симптоми ,хронична темп и проблемуи с гърлото.
Започвам да вярвам ,че е това .
Всичко се презастъпва ,всяка седмица е болен и винги е гърли

# 350
Някакъв синдреом ,който е с именно такива симптоми ,хронична темп и проблемуи с гърлото.
Започвам да вярвам ,че е това .
Всичко се презастъпва ,всяка седмица е болен и винги е гърли
Секрета излезе ли?

# 351
Чист е . Сега не сме пускали . Последно преди седмица ,но в момента е пак на аб  с 40° температура е .
Препоръки за унг за софия

# 352
Чист е . Сега не сме пускали . Последно преди седмица ,но в момента е пак на аб  с 40° температура е .
Препоръки за унг за софия
И носен и гърлен ли пуснахте? Аз бих се насочила към имунолог. Явно му е паднал имунитета и то доста,трябва да го закрепиш някак си. Той не ходи и на градина,а си боледува. Сега какво точно му има?

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 22:20 от Милото

# 353
Гнойна ангина е в момента .
Ще го водя и на имунолог,но първо да минем да му видят гърлото какво се случва

# 354
Гнойна ангина е в момента .
Ще го водя и на имунолог,но първо да минем да му видят гърлото какво се случва
Миличкия,дано се оправя бързо.

# 355
  • Варна
Значи днес теглих Габи и е 16+ .. по миналата тема.

Бързо възстановяване на Вики! Много неприятно, че постоянно боледува наистина Sad

# 356
Пламена издържа 4 седмици без да боледува и едно от децата беше с коксаки вирус и съответно половината група вече са заразени. От петък и тя е с вируса,та вече си има обрива и гледам,че и по сливиците има афти. Дано да мине леко. Еднократно ми вдигна температура в петък и повече не е. Има ли деца,които са го карали? Личната назначи два сиропа само и до там. Сърбежа как да го облекча?

# 357
Милото моите, да чукна на дърво, не са го карали. Но когато големите бяха с варицела лекарката каза за облекчаване на сърбежа да им давам Ериус, и да мажа с ментолов спирт. Ама това със спорта беше сложна работа и давах Ериус. Отделно ми беше изписала и други мазила и някаква хомеопатия. Но това беше за варицела пак да кажа.

# 358
Милото, моето момиче го изкара пролетта, но нямаше сърбеж. И тя вдигна еднократно температура, около 38. Нея много я измъчиха афти в устата. На 2-3 ден се появи обрив по ръцете и краката и после започнаха да се белят. Буквално цяло лято се белиха крачетата, но поне нямаше болка или сърбеж.
Тя миналата седмица изкара някакъв стомашен вирус, цяла нощ повръща, но поне приключи до сутринта и това беше.

# 359
Милото, моето момиче го изкара пролетта, но нямаше сърбеж. И тя вдигна еднократно температура, около 38. Нея много я измъчиха афти в устата. На 2-3 ден се появи обрив по ръцете и краката и после започнаха да се белят. Буквално цяло лято се белиха крачетата, но поне нямаше болка или сърбеж.
Тя миналата седмица изкара някакъв стомашен вирус, цяла нощ повръща, но поне приключи до сутринта и това беше.
Да ти кажа на краката не ги чеши,но на ръцете,понеже ги вижда и ги чопли,когато се сети. Иначе е пресилено казано,че я сърби. Пламена има по сливиците и небцето и тя се храни малко трудно. За колко време отшумяха в гърлото? Предполагам че е доста дискомфортно🥲

Общи условия

Активация на акаунт