Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 376
  • 386
  •   1
Отговори
# 105
Лизи, много бързо атрофират мускулите като са в гипс. Ще се възстанови, не се притеснявай.

Ние сме на море.
Преди това бяхме болни 3седмици. Оказа се бактерия. Доста деца от градината изпокапаха..

Иначе сме добре. Ще ви пусна снимки в групата.

# 106
Има ли друго човече ,което да говори за себе си в трето лице . Моя Вики казва ,,Вики папа" и т.н .
Ако го питам как се казваш отговаря, че е на 2 години .иначе си знае името,но не го използва по предназначение.
Как да се справя с това ? И изобщо да правя ли нещо по въпроса

# 107
Ради, нормално е. Големия говореше така. За каката не се сещам, но май и тя беше така в началото. Малката сега почти не си казва името и използва "аз". Последната седмица взе като и кажа, че е рошла да ми отговаря: "не, рошла. Аз Киси"

# 108
Значи да не го мисля,благодаря ти

# 109
До 3г влиза ,,аз,, , преди това говорят в трето лице.  Яна говори с Аз , Сами не

Значи да не го мисля,благодаря ти

# 110
Когато гледа клипчета с нейно участие казва" тука плачеш, защото...." , "на какво се смееш" , вместо тук плача или на какво се смея .
През останалото време говори правилно.Поправям я винаги и обяснявам , че когато говори за себе си , за Ади , се казва аз плача, смея се и т.н.
Децата копират нашите думи, затова до съвсем скоро избягвах да казвам баща ТИ, баба Ти, а винаги съм казвала мама,тати,баба.Вече обаче други хора започват да и казват така и се е случвало да ми каже къде е баща ти? Задължително я поправям и казвам , че нейния баща се нарича баща МИ/МоЯ баща/татко/татко Ми и т.н..и и обяснявам,че като каже баща ти говори за моя татко,тоест дядо и ..
Нормално е , но бих го поправяла във всеки удобен момент.
Лизи, да не ти пука за косата , аз два пъти стрижа бретона на Ади мега къс и ходи после по 2 месеца като олигофрен.Ама коса е , пораства.
Болибон ,бързо оздравяване на вас !
Ни_Ци - весело прекарване !

# 111
А моят единият хубосник като хареса нещо на друго дете започна да ревтуни и вика " Мое, МооооЕЕЕЕЕ..." обяснявам му това, че е харесал играчката не значи, че е негова, но не иска да " вдене "
Иначе една седмица след като единият изкара чревният за 24 ч , другият повърна, поне само с веднъж се размина ( първият , два пъти) и нямаха разстройство,  но ги боля корем 2-3 дни. От 4 дни пък едитият господин се разкашля и направи ушна инфекция и е на ангибиотик, без да е ходил на ясла последните 2 седмици....
....

# 112
Бързо оздравяване и дано се закрепят малко и мойте тая сутрин кашляха малко и ми настръхна косата, не са излизали въобще , защото не мога да ги изведа.

,,мое,, е най честата дума в речника на мойте, цял ден някой крещи ,,мое,,
А моят единият хубосник като хареса нещо на друго дете започна да ревтуни и вика " Мое, МооооЕЕЕЕЕ..." обяснявам му това, че е харесал играчката не значи, че е негова, но не иска да " вдене "
Иначе една седмица след като единият изкара чревният за 24 ч , другият повърна, поне само с веднъж се размина ( първият , два пъти) и нямаха разстройство,  но ги боля корем 2-3 дни. От 4 дни пък едитият господин се разкашля и направи ушна инфекция и е на ангибиотик, без да е ходил на ясла последните 2 седмици....
....

# 113
Как сте момичета?
Как се справяте? Ходят ли децата на градина?
Ние сме “под карантина” , заради варицела и понеже не е контактна си е вкъщи. Лятото ще има само сборни групи и решихме да не я пускаме. Трябва да измислим занимания за лятото. Мисля да я запиша на школа по танци, но се чудя от колко годишни взимат.
Някой с опит?

# 114
  • Варна
Аз съм набелязала 3+ - във Варна най-рано открих от 3-4 г

# 115
На места има от 3г , различните школи взимат от различна възраст. Аз намерих на Яна модерен балет от 3г , а за Сами самбо/борба/джудо, като попринцип взимат от 5г , ама треньорката я познавам и каза, че ще го вземе като направи 3г, ще го учи на упражнения, кълба да прави с другите и подобни. Трябва да се разровиш какво има във вашия град и да звъниш . Мен ми се искаше на плуване , казват че е най полезно за астматици ,но треньорката не иска да ги вземе Joy иначе това ми се струва най- удачно. Уж по новите препоръки
е хубаво да спортуват  , за да им се увеличи обема на дробовете.  Ако всичко е наред ще ги водя на това ,което съм намерила, като проходя. Като порастнат малко бих ги записала на някакъв музикален инструмент, много обичат да си играят , ние имаме 3 китари, йоника , дайре, правят си оркестър Joy
Вие в кой град бяхте, София?  Мъча се да се сетя ,но не мога?

Как сте момичета?
Как се справяте? Ходят ли децата на градина?
Ние сме “под карантина” , заради варицела и понеже не е контактна си е вкъщи. Лятото ще има само сборни групи и решихме да не я пускаме. Трябва да измислим занимания за лятото. Мисля да я запиша на школа по танци, но се чудя от колко годишни взимат.
Някой с опит?

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 22:39 от Lizi:) :)

# 116
Ади е с някаква температура от нищото.Като се оправи още малко ще ходи на градина и излизам болничен и аз и ще я спра.
Иначе аз я записах на бейби балет в София - уж от 3г, но я заведох на 2г и 9месеца.Взеха я ,защото успяваше да повтаря.Но нямаше други малки деца - групата уж за 3-4 годишни , а я бяха сляли с 6 годишни и Ади бързо загуби интерес , защото се затруднява с тяхното темпо.
От 4г има спортни танци - това ще е следващото , на което ще я запиша.
От 3 години вземат и на художествена гимнастика в София.
Но май лятото и спортовете почиват, обичайно групите се сформират септември.
Иначе в нашата детска градина от втория срок на 1-ва група ще можем да запишем децата на плуване , а другите занимания - народни и модерни танци и английски май може още в началото на 1 гр.

# 117
Ние продължаваме одисеята 2-4 дни на ясла,  от 2 седмици до 1месец в къщи...

# 118
Моята вече е здрава и на ясла тази седмица. Те са постоянно навън. Сутринта ги оставяме навън и от там си ги вземаме. Влизат само да закусят и после за обяд и за сън. На хората дето живеят до градината сигурно им се надува главата. Аз съм на около 300м и ги чувам идеално. Вчера я записах вече и на детска градина. Баткото в понеделник заминава на лагер, че с него се занимавам 2 дни. Трябваха му тениски и от 15 вида тениски в магазина човека си хареса само 3. За мой лош късмет едната нямаше неговия размер. Но вече е готов, остана само да изпера, изгладя (да се чуди човек защо) и да ги подредя в куфара.

# 119
С кашлици ли боледуват? Правят ли пристъпи?  Има ли ефект от лечението на пулмолога?

Ние продължаваме одисеята 2-4 дни на ясла,  от 2 седмици до 1месец в къщи...

Общи условия

Активация на акаунт