Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 373
  • 386
  •   1
Отговори
# 120
В София сме, но се изнесохме до София в едно село.
На плуване и аз искам да ги водя, още от както беше Рая бебе имам желание, но така й не отидохме нито веднъж. А сега мисля, че няма да имаме успех, защото я е страх от дълбоката вода.
Иначе в градината ходеше на народни танци и много й харесваше.

# 121
И моето момиче от вторник е на ясла. Две седмици си беше вкъщи, първо мисля, че изкара вируса ръка-крак-уста, защото имаше типичните симптоми температура, афти и пъпки по ходилата. За три дни минаха, но после започна една влажна кашлица и няколко дни след това сопол, тях ги влачи 10 дни. До края на месеца е на ясла и после "завършва" 😃 яслата юли няма да работи, а август ще има деца от други ясли, в нашия град юли и август работят на ротационен принцип, едните почиват и пренасочват желаещите към другите и после обратно. Няма да я пускаме, юли ще ходи на полудневна занималня. Имаме и доста планирани пътувания за лятото. Тя тези две седмици свикна да е вкъщи около нас, докато работим, заиграва се, рисува. Когато е вкъщи категорично отпадна обедния сън. Събужда се около 8:30-9 сутринта и заспива около 9:30-10 вечерта. Но сега като тръгна на ясла пак се объркаха нещата, заспива след 11, около 12, сутрин не иска да се събужда, там я оставят да спи по 3 часа и е познатия кръговрат. Иначе яслата няма да ми липсва честно казано, най-разочароващо за мен е, че дори сега не ги извеждат. Тази седмица на терасата, като знам колко е голяма терасата и са на втория етаж предполагам, че просто седят и играят с едни играчки. Даже я чувам как казва на играчките си "браво, много слушате, не бягате и не скачате". Според мен децата на тази възраст лятото трябва точно това да правят... За това гледам да я взема възможно най-рано и да сме навън поне 2-3 часа.

# 122
С кашлици ли боледуват? Правят ли пристъпи?  Има ли ефект от лечението на пулмолога?

Ние продължаваме одисеята 2-4 дни на ясла,  от 2 седмици до 1месец в къщи...

Само единият е с астматичните пристъпи.
Поне за сега има ефект. Като се разболее си е пълна програмата, сополи, кашлица, температура,  но не е правил спазми на белият дроб (учестено дишане)
Прави обаче възпаление на ухото и пие аннтибиотшку

# 123
Здравейте!
От вчера държа Вики по голо дупе вкъщи ,има напредък ,но само ако е чисто гол,ако сложа боксерки или панталонки явно се чувства ,като че е с памперс и си пишка в гащите.
В момента е само по панталонки на площадката като съм взела няколко комплекта дрехи  . С акането е по трудно разбира се .
Някакви съвети как да продължим с махането на памперса?
(За сън му слагам памперс)

# 124
  • Пловдив
На Йони скоро ѝ предстои рожден ден и търся подходящо място за празнуване. За занимания като танци, балет и др, още нищо не съм разглеждала.
Водихме я на зъболекар: юздичките са ѝ много ниско разположени, но засега няма за какво да се притесняваме. Много беше послушна на прегледа, отваряше уста. Единствено не искашр зъболекарката да бъде с ръкавици и тя ги махна, за да има преглед.
Лятото ще бъде в сборна група, за съжаление няма как да ѝ подсигуря “лятна ваканция”. Моите родители не желаят да я гледат (спорели сме, карали сме се, не отстъпват) и сме си тримата.
Миналата седмица в четвъртък тръгна на ясла. Последното боледуване яко я събори, наложи се да включа тежка артилерия лекарства.
От яслата ги извеждат преди обяд, но не знам за колко време. Следобед като идвам да я взимам, те затворени вътре, чакат.. жал ми става: вън разкошно, може да играят, да скачат, а стоят вътре като наказани.
Ради, Вики става ли му некомфортно, ако стои с намокрени гащи/панталони 5-10 минутки? Пробвала ли си? Сега лятото е идеално, защото е топло. Случвало ли се е някое момченце на площадката да има пиш и Вики да иска заедно да пишат? На Йони тези неща ги прилагах и имаше ефект.

# 125
Днес минахме без инциденти .
Пишка 2 пъти на вън  на тревата.
Дали да махна и памперса за сън .
Струва ми се ,че не е готов за това

# 126
  • Бургас / Славейков
Ради и ние сега сме на тази вълна с махането на памперса.От няколко дни ходи в яслата с гащи ,само за спането слагат ,аз в къщи също.Първия ден беше без инциденти.Втория сменях гащи непрекъснато .Бяха пили чай.И той през 15мин беше на гърнето.Трети ден беше пак без инцидент.Но проблема е че той не казва.Нито пиш ,нито ако.Зависи много и с коя госпожа ще е.Вече са сборни групи Днес сме в къщи за сега без инцидент.Дори ака в гърнето.Голямо постижение.Но го слагам поне на 30мин.и то аз го слагам ,защото  той казва че няма нищо да прави .Надявам се да посвикне скоро и да няма много инциденти.Само за спането ще слагам памперси.Макар че виждам че и тогава се стиска.Не му пречи изобщо ако е с мокри гащи.Тъй си ходи .

# 127
Махнахме памперса .
С пишкането е ок,когато смв на вън дори сам вади пишлето и пишка . Нощем няма инциденти,пу-пу ,обаче с акането е сложно.
Той си е със запек от бебе и го боли,става -сяда и така до като се изака.
Страх го е ,но знае къде трябва да се върши работата и имаме вече 2 успешни опита .
Все пак имаше полза от това да не го насилвам по-рано,сега е осъзнат и нямахме проблем ,само 2 пъти се напишка в гащите в началото и от тогава всичко е наред.
Обаче не иска да пие вода ..
На ден има няма пие 1 чаша ,около 200 мл .
Сок може да пие много .
Някакви съвети как да го накарам да пие повече вода ?
Може би по това прилича на мен ,защото яз също не пия много вода и така си докарах проблем и с бъбреците и пак продължавам да не пия много . Просто не ми се пие 🤷‍♀️ вероятно и при него така ,но ми се иска да не е така

# 128
Ради, тъй като ние сме сме със същия проблем , ще ти кажа , че водата е от огромно значение ! Не пие ли вода , каквото и да яде ще си е със запeи , а тая болка не е безобидна.Може да доведе до сериозни проблеми.
Купи нови сламки, ягодови, шоколадови,
Смени шишето ( не е задължително да е скъпо, просто да има промяна)
Пийте вода от чешмичка в парка или на някой площад, зависи къде има при вас такива.
Сложи резенчета плодове във водата,
И напомняй и предлагай често.Може една глътка да пийне , но да пийне.
Сега и в тия жеги е направо задължително да я увеличите.
Ние започнахме от 200/300мл на ден максимум и с много предлагане, дори без горните " трикове" сме го фокарали до 500/600мл вода + 1 сок , понякога има и чай или айран.
Спри да му даваш сок , надува се и е нормално да не иска вода.

# 129
И аз смятам ,че сока е проблема обаче пък без него е без никакви течности 🤨 .
Ще се помъчим тези дни по този въпрос.
Започна да ака в гащите и чак тогава ме извика да сяда на гърнето, до като бяхме в болницата си казваше предварително и сядаше на гърне ,а сега вкъщи се крие в другите стаи да свърши работа

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 13:41 от Radii❤️

# 130
Ради моята пропи вода като започнах да и давам от чаша и шишето навън и е "като за големите", разбирай спортна бутилка, но не тези със сламката. Можеш да пробваш да слагаш плодове във водата, явно му харесва плодовия вкус. Или като за начало да разреждаш сока, като го даваш все по разреден.

# 131
Разбирам те , и при  нас беше ако не яде попара или бисквити с мляко нищо не яде , но с повече упоритост се постига прогрес.И сега не яде много ,но е по - добре.
Аз вчера бях на родителска среща за влизането в първа група и отново разговарях с психоложката на градината.Помолих я пак да влезе в групата на Ади , после септември в първа група пак ще влиза да си говори с нея, да я наблюдава и ако може с нещо да помогне.Ако нямаме прогрес до тогава ще ни попита дали искаме да работи с нея официално по този въпрос с акането в гащите.
Честно казано го пиша със сълзи на очите, защото се чувствам на моменти провалена като майка , че не се справям с този проблем вече доста време.
При вас е съвсем началото на свалянето на памперса , дай му малко време и ще свикне, просто гледай да няма запек, защото това усложнява нещата.

# 132
  • Пловдив
Ради и при Йони го има това с пиенето на вода - изключително малко и постно. Сок - пие на екс като невидяла! И аз се примирявам и давам, само и само да пие някаква течност...
Браво за махането на памперса на Вики!
Амазонке, дано се оправят нещата с Ади - стискам палци!
Йони е с конюктивит - днес беше последен 5-и ден да капя капки, но.. тази сутрин конюктивита се завърна с пълна сила и сменяме капките.. успя да зарази и баща си.. Абе, направо не ми се говори.

# 133
Кате ,дали не е алергичен конюктивит? На моя приятелка детето й е с такъв ,а си мислеха ,че е обикновен .
Има алергия от слънцето

# 134
Ради, браво за памперса! Както са ти казали другите, още сте в началото и може да има регрес. Продължавай да обясняваш как е правилно да се прави.
Ние имахме “игра” - да пуснем “АКОТО” да плува. От гърнето в тоалетната и после да пуснем казанчето.
Когато ние ходехме в тоалетната я взимахме с нас и обяснявахме и показвахме кое как се прави още преди да махнем памперса.

Общи условия

Активация на акаунт