Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 376
  • 386
  •   1
Отговори
# 135
И при нас се получиха нещата с гърнето, но направо със страх го пиша , щото знам какъв регрес може да настъпи след два дни Joy На Яна мисля да и махам и нощния тези дни , на Сами ще трябва да го задържа, че го пълни. Сами още от време на време при силно тичане и дивеене се унася и пуска малко в гащите, но това е на няколко дни. Имахме проблем с пишкането на вън,  но и това минава.

# 136
Ох,той знае много добре и като направи белята не смее да ме погледне в очите и се смее.
С пишкането всичко е точно ,но не се знае де дали няма да върне назад 🤷‍♀️

# 137
  • Бургас / Славейков
Браво Ради!Митко и той почти се е научил .Казвам почти ,тъй като той не казва че му се ходи да пишка или ака.А го слагам на определен период от време.В яслата ходи вече втора седмица с гащи без памперс ,следобед му слагат ,но най често е празен.В къщи следобед от няколко дни спи без памперс.Вечер слагам за всеки случай.При него проблема е че ме им дават да пият много вода и като се приберем и преди да легне все търси вода да пие.Сок почти не давам .Ако е пил ,значи да е непрекъснато на гърнето буквално през 5мин ходи.

# 138
Вчера и днес се събужда напикан .
Не става да каже ,че му се пишка.
Съвет какво да правя.
Да подложа под него пелена или да слагам нощем памперса.
Кисел е и нощем казва ,че не му се пишка и не иска да става ,до вчера стискаше просто нощем . Имал е 2 пъти да стане за вода и да го навия да се изпишка през нощта

# 139
  • Варна
Отдолу нещо непромокаемо?

Аз съм махнала памперса вече от доста месеци, но нощем си спи с него. Още не смятам да го махам, а да изчака малко да порасне и да не й се пишка, а не да я будя и да я слагам, защото ми се струва, че така няма да започне да усеща нуждата, а просто ще я будя и ще е пак машинално. От време на време е сух памперса нощем и май ще изчакам още малко.

# 140
Положението е трагично при нас, за никъде не сме ние. Bowtie. Отидохме на село , няма и две минути , Сами падна на прага удари си главата  и си сцепи челото, като го погледнах , то до череп дълбоко, дълбоко, айде газ за Видин, бърза  помощ, залепиха му челото. Връщаме се пак на село , че всичко ни остана там, викам , дай поне да ядем , Яна ще се къпе в басейна , като се гмурна , щеше да се удави ,мъжа ми  я извади с 300 зора, че държи и Сами да не си потопи главата. Close затворени вкъщи да седим пак ще сме пребити, на нищо не прилича това. А мъжа ми и той преди няколко дни си изкълчи крака и още куца и двамата куцаме с левите крака.

# 141
Ох , Лизи, определено не ви върви.
Ади и тя миналата година на басейн се нагълта с вода(не в надуваем, а в истински) .Просто твърде много свобода и дадохме, вече ще съм на щрек дори в надувавем.
За падането обаче никога не знаеш къде и как ще стане.Бързо оздравяване на всички и дано оттук натам да ви е по - спокойно и без премеждия.
Ради , аз слагам подложка за преповиване между чаршафа и протектора.Така ако се намокри махам чаршафа и подложката и оставям да спи на протектора да не се разсънва мн време докато сменям чаршафи.
Междувременно я слагам на гърнето да се доизпикае евентуално, преобличам я седнала и я връщам във вече оправеното легло.Но на нея и се спи доста и заспива бързо след това пу пу.
Може и след като заспи под самото дупе директно да му сложиш такава подложка евентуално да запазиш и чаршава сух , но сега в тая жега ще му е топло с нея , а и като се мърда ще я размести и почти няма да има ефект.

# 142
С подложка е ,обаче се чудя дали наистина няма да е добре да слагам памперс ,да не си сщвкараме автогол.
Отделно през деня от вчера спря да отива сам на гърнето,трябва да го помоля.
Нормално ли е да започне да се и инати .
През деня не се напишква

# 143
Влизам да споделя напредъка с памперса при момчетата
Единият младеж от две седмици е с постоянен сух памперс при спане.
Имахме проблем с акото.
Отчитам го като моя грешка въпреки, че много внимавах да не го трамвирам, но неволно съм го сторила.
Та... понеже акаше само в памперс или гащичките и аз все бързах да махна гащите и да сложа памперса и неволно казвах                "Бързо, бързо да сложим памперса да не падне акото" . И той в последствие е отказал да сяда на гърне, тоалетна ...за да не падне акото.
Добре, че в един "разговор " ( не говорят хубаво още) ми каза, че не иска да сяда за да не падне .
И не знам как ми хрумна, но му обясних,  че ТО иска да отиде при другите и да правят купон, то не пада и не му е лошо.
И като свърши работата пеем " Купооо...купооон" и пуска водата.
И се пристраши. От три дни върши работа директно в тоалетната...или навън ( това вече ми е проблем,  че трябва да съм подготвена с торбичка да почистя.

Другият вижда и има желание, но смъква гащите до долу и се опикава докато сваря да ги махна( пишка прав)

Извинявам се за подробностите.
Исках да кажа, да забележите с какво може да се "травмирало" детето. За нас може да е смешно, но тях ги е притеснило.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:46 от Joy Joy

# 144
Джой ,поздравления ! Пожелавам втория също да свикне бързо и да нямаш много хамалогия и чистене/преобличане!
Моята госпожица като я питам защо не ака в тоалетната ми казва "не знам".Само ако мога да разбера каква е причината ....
Песничката ви е супер , аз като имаме попадения пея - "акам аз в гърнето, защото съм голяма, акам аз в гърнето, също като МаМа" 😀😀😀

# 145
Още преди години. Приятелка ми беше споменала,  че първото нещо, което правят/произвеждат децата сами е акото. За тях е стрес, че се изхвърля и допълнително трябва да внимаваме да не засилим този страх.
Само ти можеш да разгадаеш  при вас какво е направило впечатление.

Само предполагам.
Казваш ли нещо от сорта.
"Не знам защо не акаш в гърне"
Не знам защо не се получава"
Нещо от сорта...?

# 146
Много неща казвам Джой....вече си голяма , не е хубаво да са ти мръсни бикините , никой не ака там , всички ходят до тоалетна.Просто при нас мина много време , откакто свалихме памперса и съм изговорила какво ли не - къде съзнателно , къде от притеснение или ядосана.Може още много неща да съм казала, които дори не помня и да съм я засегнала по някакъв начин.
Понякога си казвам , че ще се правя на ударена и няма да коментирам , но като минат ден два и пак опитвам с говорене.

# 147
Амазоника, вие сте махнали памперса и тя си пишка само в тоалетна/ гърне ли?
Обсъждане от някакво време, но съм изпуснала нещо.
С племенника ми имаше може би подобна ситуация, бил на същата възраст. Няколко дена се разхожда без гащи вкъщи и така се пречупи да ака на гърне, иначе акаше в памперса.

# 148
Нашия господин спря нощем да пишка ,само 2 пъти се беше случило,но със сигурност няма да е последен ,но все пак за 20 дни без памперс мисля ,че 2 напишквания през нощта е ок .
Купихме и ново гърне, защото предишно като седне и казва, че го боли дупето .
Взехме като малка тоалетна чиния с гъба отгоре да му е меко на дупето,още не е акал в него ,но се надявам да му е удобно .
3 пъти ака в гащите и ми казва ,че иска на гърнето след като вече е напълнил гащите.
Знам,че проблема е запека и болката при акане ,обаче се надявам да разбере,че няма страшно да го прави в гърнето.
Отностно приема на вода  Амазонка, благодаря че ме сети за смяната на чашите/бутилките. Бях забравила за този трик,извадих му стара чаша с твърд накрайник и пие от нея като невиждал, пу-пу . Явно ще започна отново да му купувам нови чашки/бутилки

# 149
Ни_Ци.Маханали сме памперса от година и половина почти.Ади беше на 1г и 7м.
Пишка в гърне, в тоалетна , на трева , в банята като се къпе без никакви проблеми.Казва си , събува и се обува сама ,може да се бърше криво ляво, може да клекне и сама да се изпикае дори без да я придържам, но малко след като махнахме памперса започна да си ака в гащите и така е до ден днешен с малки изключения.Борим запек ,но вече не мисля , че и това е главния проблем.
Махнала съм и от скоро и нощния памперс,но предимно аз я будя да пишка .Ако е гола си обува бикините и си ака в тях.Понякога сяда на гърнето ,иска уж да ака там и нищо не свършва и след 3 минути отива настрани и хайде там...има някакъв проблем с тоалетните просто, каквито и да са.

Общи условия

Активация на акаунт