Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 12 942
  • 419
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас / Славейков
Весело посрещане на новата година.Митко от 28.12 .25 пък е с грипА.Тази година по леко минава . Миналата година го бяха объркали и пи преди това антибиотик.На всички пожелаваме здраве.Прегръдки на Плами.Всичко ще е наред.Милото ти повече си се уплашила.

# 406

И ние посрещаме болни новата година , нищо ново под слънцето Joy

# 407
  • Велико Търново
За много години, мамчета! Бъдете здрави, щастливи и много обичани! Нека тази година бъде по- добра и по- успешна! 🥰

# 408
За много години! Как сте? Какво става при вас?
Ние сме си още болни от преди нова година Unamused всички семейно. Седим си вкъщи и вече издивяваме.
Децата цял ден играят и се правят Яна на Дора изследователката, Сами - Ботичко Joy гледам непрестанен театър.

Взимахме поредицата за Дора от библиотеката и много я харесаха.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 17:22 от Lizi:) :)

# 409
  • Велико Търново
Бързо оздравяване, Лизи!
И ние сме болни от преди нова година. Виктория почна с варицела, тъкмо се оправи, Михаил се ошари, тя хвана грип А, сега аз съм с грип. А уж си бихме ваксини. Другата седмица съм помолила майка да дойде да ги погледа, че да се стабилизират малко.

# 410
Бързо оздравяване, Лизи!
И ние сме болни от преди нова година. Виктория почна с варицела, тъкмо се оправи, Михаил се ошари, тя хвана грип А, сега аз съм с грип. А уж си бихме ваксини. Другата седмица съм помолила майка да дойде да ги погледа, че да се стабилизират малко.
Ваксината не е,за да не хванеш,а да го изкараш по-леко. На Вики мисля,че каза,че една доза и слагате,което не е пълен курс на ваксинизация

# 411
Ужас , хванал ви е маратон от болести! Бързо оздравяване и дано се закрепят и да не хващат скоро нищо!

Бързо оздравяване, Лизи!

# 412
  • Велико Търново
Бързо оздравяване, Лизи!
Ваксината не е,за да не хванеш,а да го изкараш по-леко. На Вики мисля,че каза,че една доза и слагате,което не е пълен курс на ваксинизация

Да, така е, една ваксина сложихме, отчитам го като грешка, но явно и си помогна, защото го изкара играейки.

Вие как сте, зъбчето на Плами?

# 413
Плами вече няма оток и хематом няма. Единия зъб се клатеше,та тъканите са заздравни и не се клати. Другия зъб си стои набит,но се вижда доста по-добре. Предстои снимка тези дни. Голям студ беше тук,та затова не сме я снимали. Доста болни и решихме да не я мъкнем. Иска на градина и плаче за приятелчетата си там,та ще направим снимка о ще я пуснем.

# 414
Момичета, и ние сме болни от преди Коледа..в някакъв маратон сме направо сили нямам..да не казвам колко пари сме похарчили за прегледи и лекарства…
Аз също сложих една доза ваксина, другата не намерихме. Благодаря на Лизи за първата! На Този етап грип не ни е застигал, дано и не ни!
Схемата при нас е : суха кашлица, конюнктивит, висока температура, сополи, гнойна ангина, бронхит, ларингит, обрив…

# 415
Честита Нова Година и от мен , момичета ! Плами е герой , дъщеря за гордост на мама! На нея и всички дечица пожелавам вече да са здрави и тази година да е по - добра от миналата !
При нас нещата са сравнително добре (да чукам на дърво) и Ади вече започна да ползва тоалетната и по голямата нужда ! Тъпото е , че ходи ли на детска винаги се запича.Не знам дали казах ,но ми позволиха да и нося храна за обяд и вече хапва и там.Е , предимно сме на крем супи ,но поне не седи гладна.От миналата седмица започнаха и плуване в градината и много и харесва , макар че за момента май много не ги пускат в басейна.Имахме един момент на драма , не искаше да ходи на градина ,но за щастие и това премина(пак да чукам на дърво) и така.
Аз с новата година сменям работното място , а от днес започвам да посещявам спортни танци за разнообразие.Доста лоши неща ни предостави миналата година и на мен и на всички вас пожелавам най - вече здраве и спокойствие !

# 416
Момичета, пожелавам бързо оздравяване на децата и на вас! Дано новата година бъде изпълнена със здраве и хубави моменти!
Орехче, успех с новата работа! Аз започнах 2025 с нова работа и се оказа много добро решение. Стискам палци и при теб да е така!
Иначе аз да не дърпам дявола за опашката, но малката не е боледувала сериозно от юли. Откакто тръгна на градина имаше една вечер с повръщане и 3-4 дни със сополи, но за малко дете посещаващо градина не мога да се оплача.
Тя ходи редовно с желание, има най-добра приятелка 😁 иначе има тръшкания от време на време, много е трудно събуждането сутринт, защото заспива около 23 🙄 вече 3.5 години се боря с това дъъъъълго приспиване и няма край

# 417
Влизам да ви се "оплача"
Единият ни хубавец пак е със суха кашлица.
Няма Т, не е зачервено гърлото,  секрета е бистър и не много обилен от носа( прмивам го минимум веднъж на ден и не изстича обилен.
Но....обрина се дупето и на сгъвките на краката. Помислих, че дерматита се завръща ( обикновено като е болен и му излизат сърбящи петна).
Днес ММ го заведие да го преслушат и педиатъра да види петната и според него е ...краста...
Пита ни дали сме ходили на почивка някъде.
Не сме.
Никой от семейство няма подобни оплаквания, а е силно заразна крастата.
Влезнах да чета.
Трябва да се вземе проба от кожата и да се види под микроскоп.
И всичко в къщи да се пере на 60⁰ което е абсурдно.
Играчките да се сложат в чували и да не се ползват май седмица пишеше...
В потрес съм...

# 418
  • Бургас / Славейков
Ужас Joi Joi Дали е сигурна диагнозата.Аз съм била като малка болна от краста.Поне така ми бяха казали.Имам спомен че ме мажеха със сяра и мас.Май нещо такова беше.И да всичко се переше на високи градуси.На всички болни да оздравяват .Ние минахме по леко грипа тази година.Не сме му били ваксина.Надявам се да не хваща и Б грип като миналата година.Че тепърва обявяват грипните епидемии.

# 419
Ей това не го очаквах! Имаш ли предположения от къде я е хванал?

Аз тия дни се занимавам с една кампания на мой близък. Вече седмица не спя въобще. Разболя се внезапно от левкимия. Има две дечица , а жена му е от ония благите милички хора. И отново  се обеждавам ,че лекарите тук не стават за нищо, две седмици влачи температура и казват ,че е вирус , вкараха го в болница в Монтана , още една загубена седмица без никой да знае какво му е , от там с линейка го транспортираха за ВМА , там го изписаха със съмнение за левкимия. До колкото разбрах този вид левкемия не се лекува в България. Човека се влоши страшно бързо и с линейка го закараха в Турция , там вече потвърдиха диагнозата и от преди нова година е в болницата. Обаче , офертата за лечение е 160 хил евро .... Astonished химиотерапия, престой и трансплантация на костен мозък. Кампанията върви много бавно, а от болницата вече дърпат пари. Времето ги притиска яко. И ми е много мъчно за тях, познаваме се цял живот , бил ми е и треньор и всичките му роднини познавам. Много искам да се прибере и да види усмивките на дечицата си пак.
Ако искате постнете кампанията му да стигне до повече хора.
https://pavelandreev.org/bg/campaign/zaedno-za-marian?fbclid=Iwd … oI4bOIh93sKXXZ46g

И някой , ако знае място ,на което има голям поток от хора и има желание/възможност разбира се мога да пратя постер (А4 формат) да се лепне с кю ар код към кампанията. Така изглежда.

Едни жени подготовят Базар и търсят дарители за него , търсят се:
🧁 Домашно приготвени изделия, Сладки, мъфини, бисквити, кекс и др.
Домашни сладка, конфитюри, мед
Солени печива – кифлички, питки и др.
Важно: всичко да е красиво опаковано.
🎨 Ръчно изработени артикули
Картини, картички, тефтери, книгоразделители
Бижута (гривни, обеци, колиета)
Плетени или ушити изделия – чантички, играчки
Свещи, сапуни, декоративни предмети
📚 Книги и предмети
Книги в добро състояние
Пъзели, настолни игри
Запазени играчки
🌱 Природни изделия
Цветя в саксия
Ваучери за услуги (маникюр, масаж, фризьор, фотограф)
Дрехи НЕ се търсят!

Преди две седмици бях на друг мой близък приятел на погребение ,отново заради гадния рак почина, края на декември бях на още две погребения , едното пак беше млада майка , другото 25 годишно момче. какво се случва хора? Имам чувството  ,че всичко живо покрай мен умира. Направо не мога да повярвам... Disappointed Relieved

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 02:32 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт