🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 22 458
  • 389
  •   1
Отговори
# 75
Тясна за какво? За готвене и спане едновременно или за готвене и хранене?

Тясна е за всекидневна.

# 76
Когато дадоха майката преди да се срещне с екипа, тя беше на трапезарна маса и й трябваше помощ от децата да стане. После беше в количка. Как ще се завира в тази кухня да спи се чудя. Представям си как майката е полегнала да си почине и дъщеря й пържи кюфтета на няма и метър от нея. И да, там няма място за маса и столове. Мисля, че щеше да е по-ок в хола да сложат разтегателен диван за майката и по-голяма маса с някой и друг стол за хранене. Ясно е, че в тясното жилище, което всъщност си е нормален двустаен апартамент от старите все ще има импровизации. Не разбрах, къртиха ли стени или преградиха само на момчето кутийката. Видях, че са на последен етаж, там не е невъзможно да се поизкърти повече, че да стане по-добро разпределение, но само за 5 дни май няма как с всичките му процедури.

# 77
  • София
Може да е заради личен опит, но едно нещо ми направи впечатление от това така наречено усмихнато момиче. Разбирам, че ситуацията им не е цветна хич, но имаш възможност за хобита, да плащаш фитнес и да ходиш на почивки (Италия, Париж, Турция, Дубай, Македония и др.), а не си си оправил теча и вредиш на други хора. Евала.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 17:07 от The Catcher in the Rye

# 78
На майката леглото да го преместят в хола на мястото на дивана, нека си има тв там, да си гледа жената. В кухнята да сложат сгъваемата маса и едно малко тв. Другото е излишно.
На мен са ми странни тези изисквания, не говоря само за този случай, всеки да си имал стая при всичко на всичко 2 стаи. Нещо се жертва - или личното пространство,  или общото семейно. Но раково болна жена в кухнята и на мен не ми е ок...

# 79
  • София
Определено в хола, леглото е по-подходящо. Така в кухнята ще има спокойно мясо за хранене.
Сега ще ми се смеете,  но... Много харесвам мазилки, като тези в коридора, но ме побърква мисълта, че ще събират прах, който трудно ще се чисти. Нямам ОКР уж.

# 80
Може да е заради личен опит, но едно нещо ми направи впечатление от това така наречено усмихнато момиче. Разбирам, че ситуацията им не е цветна хич, но имаш възможност за хобита и почивки, а не си си оправил теча и вредиш на други хора. Евала.
Аз не разбрах,... Момичето ли вреди на някого ?

# 81
Сега ще ми се смеете,  но... Много харесвам мазилки, като тези в коридора, но ме побърква мисълта, че ще събират прах, който трудно ще се чисти. Нямам ОКР уж.

Не е за смях. А мазилката в тоалетната? Как ще се почиства от пръските? Не всички пускат водата след ползване при спуснат капак.
Да , явно съм с ОКР след като такива неща не мога да приема..

# 82
  • София
Може да е заради личен опит, но едно нещо ми направи впечатление от това така наречено усмихнато момиче. Разбирам, че ситуацията им не е цветна хич, но имаш възможност за хобита и почивки, а не си си оправил теча и вредиш на други хора. Евала.
Аз не разбрах,... Момичето ли вреди на някого ?
Цялото семейство, като не си е оправило теча, вреди на хората под тях, които са с бебе. Няма нужда от канонизиране на такава "доброта".

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 16:41 от The Catcher in the Rye

# 83
Изгледах сега епизода и попрочетох коментарите( видях, че даже и хейт е имало по това слънчево момиче)...Според мен, от екипа направиха каквото можаха и в този малък апартамент направиха три самостоятелни спални и общо пространство, което  си беше направо чудо, предвид разположението и квадратурата. Пък, след предаването, семейството може да си се размести по стаите( майката да спи в хол-а). Но, мисля, че за момчето ще е добре в малката стая( имам 19- годишен аутист вкъщи и му е най- добре сам в стаята му- там намира тишина, спокойствие и се занимава с неговите си неща на спокойствие). Момичето не мисля, че ще може да се отдели скоро...по- вероятно е ако реши да прави семейство, да дойде и приятелят ѝ( ако не успеят да осигурят друго жилище с достатъчно стаи за всички)..., защото чисто технически, няма как да остави болната си майка и брат, да се оправят сами. А, доколкото разбрах- те няма на кой друг да разчитат.
Мен, повече ме притеснява, как тая болна жена, ще се качва и слиза 5 етажа без асансьор, но това нямаше как да променят.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:35 от Гинче мама

# 84
Може ли линк към епизода - търсих следобед, но не ми излезе?

# 85
  • София
На сайта btv plus ги има епизодите. Аз там го започнах, но няма да го догледам, защото ме демотивира, писах вече защо, т.е. не знам дали не забива често, но е поносимо.

Аз съм доволна иначе, че им помогнаха - 2в1 за мен. Един път майката е онкоболна. И втори път съседката отдолу, която си сложила найлони, за да не ѝ тече на главата, неслучайно донесе баница на бригадата.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 19:27 от The Catcher in the Rye

# 86
  • София
На мен ми направи впечатление, че майката се зарадва най-много на оправения теч. Сигурно не е било лесно за поправка или пък са опитвали без успех. Личеше си, че им е тежало, искрено се оживи и зарадва жената.

# 87
Ох, дано се оправи жената. Тежък живот е имала, сега и това. Направо ми се стегна гърлото като си помисля какво тегло е изтеглила, и все още тегли.
Неприятно ми стана, че я свряха в кухнята. С мислене можеше да има по-добри варианти, за съжаление време и бюджет най-вероятно не са имали.
За съжаление лошо впечатление ми направи да разгледам инстаграма на девойката… не че е лошо да е млада, хубава и да й се живее, щото нали, и нейния живот едва ли е бил все хубав, просто неприятен вкус ми оставя на фона на другото. Хем я разбирам, хем… не знам, не мога да го обясня точно.
Иначе жилището освежавано, ремонтирана баня, ЧИСТО и поддържано на фона на всички трудности - да си мислят сценаристите при следващия подбор за следващ сезон (ако има) - да избягват мързели, мърли, и подобни субекти. Има предостатъчно нуждаещи се добри и съвестни хора.
Дано е добре жената!

# 88
Аз си мисля, че жената може през деня да си седи или лежи в хола на дивана и да си ходи в кухнята само нощно време да спи, така че не виждам кой знае каква драма, че леглото е там.

# 89
Ох, не може да си представите какъв товар е всъщност за това момиче, което е в разцвета на младостта си и просто му се живее, но заради стечение на обстоятелствата се е наложило да порасне рано. Моят брат отключи психическо заболяване, когато бях на 20. Това срина семейството ни, аз бях единствената, която проявяваше някаква адекватност в критични моменти. Дълги години агония , но психическата тежест е смазваща. Тези хора буквално зависят от нея, а тя няма никаква вина- защо да не живее като останалите на своята възраст, при това хубава, тренираща, талантлива…Съвсем нормално е да иска свое собствено семейство или да живее сама вече, а сигурно не може . Просто не може да ги изостави, виждате майката в какво състояние е. Децата не са създадени, за да се грижат за братя/сестри и родители. Особено когато са на 20. Не е естествено някак си, а понякога се налага. Каквито и снимки да има това момиче, грам не й завиждам, защото тя е обременена и аз лично знам какво е. Където и да отиде, тя знае къде ще  се върне , а в някаква степен нещата дори й се струват безнадеждни. ако нешо се случи с майка й, кой ще се грижи за това момче ?
Адски жестоки са тези коментари спрямо нея..но съм сигурна, че повечето не осъзнават истински житейската ситуация, в която се намира.

Общи условия

Активация на акаунт