🏠 Бригада ⚒ "Нов дом" 🛠 сезон 7, 🏠 тема 2

• 22 405
  • 389
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Къде ще се хранят? На масичката за кафе и списания в хола?

Още като видях проекта, не ми допадна идеята за стаи като филийки и майката в кухнята.
Този хол трябваше да го сбутат в кухнята. Телевизор на стената и вместо леглото да има маса със столове. Майката и сина да делят преградената стая, въпреки че неговото местенце е доста клаустрофобично. Трудна работа при тези размери на жилището.

# 61
В хола до дивана има сгъваема трапезна маса. Не е огромна, но я има, у нас сме с подобна.   Наистина при толкова малка площ и вероятно невъзможно преместване на кухнята няма как да разделят трима възрастни с достатъчно самостоятелно пространство. В други обекти са местили кухня, затова мисля, че тук не е било възможно.

# 62
  • SF
На стената можеше да има картини, вместо тази прахосъбирачка.

# 63
Мисля, че майката се разочарова като чу, че  ще е кухнята. Момчето е най- подходящо за там. А голямата спалня за майката. Но няма страшно, те ще си се разпределят както им е удобно. Никъде не съм написани имената.

# 64
  • софия
Това малко момиче... Прекрасна! Пожелавам ѝ доброто, което прави за всички, да ѝ се върне многократно! Искрено пожелавам да се овладее заболяването на майката!
Нямам какво да напиша повече. Сигурно е било възможно нещо да се направи по-различно, но тези хора изглеждат като такива, които ще направят най-доброто от това, което получиха.

# 65
  • SF
Някак ако могат да разменят холчето с малкото телевизорче и кухненското легло, ще е добре. Диванчето при леглото, леглото да отива на мястото на диванчето. Телевизорчето на стената в кухнята.
Иначе дизайнът на кухнята ми допадна.

# 66
Аз мисля, че и момчето се разочарова, като видя малката си стая...
Майката също.
Но явно е нямало други възможности.

# 67
  • У Диспансера ...♥♥♥
Еми и да се разочароват, няма как от  толкова малко апартаментче да направят палат, те не са все пак магьосници. Каквото можаха, направиха. Те вече да се разпределят както искат и им е удобно.

# 68
Много ми хареса семейството и никак не ми хареса разпределението след ремонта. Майката пак навряна в кухнята, на няма и метър от кухненския плот. Момичето, на този фон, с голяма спалня с двойно легло. Кътчето на момчето има някакъв смисъл, но мен би ме хванала клаустрофобия там. В същото време имаме излишен хол с неизползваем диван и нюню холна масичка. Къде ще се хранят тези хора? Мисля, че тук разпределението позволяваше по-добро и функционално решение за тримата. В банятаможеше да сменят поне шкафчето под мивката, беше пожълтяло на места. Но и преди ремонта, жилището беше чисто, майката беше успяла да смени дограма. А самата жена, милата, не изглеждаше на 44 г. Дано се възстанови от болестта!

# 69
  • Пловдив
Дано майката се възстанови.
И в едни по-светли дни може в апартамента да останат тя и момчето.
Момичето си има приятел и е напълно възможно при едно щастливо стечение на обстоятелствата в един момент да се отдели.

# 70
Момичето си има приятел и е напълно възможно при едно щастливо стечение на обстоятелствата в един момент да се отдели.
Така е, но не мисля, че целта е да се гледа във възможна, но несигурна перспектива, а да се работи за настоящото положение, в което са трима, от които болна майка и момче със специални потребности.

# 71
Аз също смятам, че усамотяването на момчето със СОП не е добра идея. То е с такъв добър прогрес точно заради близостта с майката и сестра си. Можеха вместо стена в хола да сложат параван на релса, нещо което се отваря и затваря при нужда. Половината стари софийски домове имат такова отделяне на хол на две стаи (обикновено с остъклени врати)

# 72
  • SF
И пак някой ще спи в ръкав.

Много семейства ползват кухнята за всекидневна, а си спят в холовете. Можеше и тук така. Ще се събират в кухнята около масата с 4 стола, а ще спят в двете спални.

# 73
И пак някой ще спи в ръкав.

Много семейства ползват кухнята за всекидневна, а си спят в холовете. Можеше и тук така. Ще се събират в кухнята около масата с 4 стола, а ще спят в двете спални.

Тясна беше кухнята. Не мисля, че е добре да се тъпчат в нея, а по-големите стаи да ги ползват за спане.

# 74
  • SF
Тясна за какво? За готвене и спане едновременно или за готвене и хранене?

Общи условия

Активация на акаунт