КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 015
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде другаде
Клечи , ще стискаме палци всичко да мине добре и да стане , това което искаш.

# 31

Тортата  е готова, живи и здрави  и ръка за ръка    Дидиеви!

# 32
Добро утро, момичета!
                 Фло, разплака ме! Все съм получавала поздравления ,но в деня точно в 00.00 часа май никога! Sparkling Heart
                 Днес, преди 49 години, станахме семейство с много любов, радост и мечти! Да сме живи и здрави, да пазим топлината в дома си и радостта, и гордостта от прекрасните ни деца и внуци. Чаша шампанско за наше и ваше здраве , приятелки!

# 33
  • София
Дидия, още много години да празнувате заедно!
Малко е рано за шампанско, дано не се разгазира до довечера! Stuck Out Tongue Winking Eye
Да ви е хубав деня!

# 34
Дидия, честит празник! Бъдете здрави и още много години се радвайте на всички около вас, с право се гордеете с деца и внуци. Хубав празник!
Аз съм на поста  - баба, служителка, домакиня, докторка,  каквото се сетиш.
Мъгливо и хладно е при нас, дано се оправи, че не знам как ще удържа пИятеля вкъщи. Вчера беше нахлузил гумени ботуши, за да си  ,, поскачкал,, в локвите на улицата. После щял да натисне копчето на пералнята и готово  - дрехите изпрани. Така ме успокои. Аз няма да пера.
Хубав ден на всички!

# 35
  • в сърцата на любимите ми хора
Диди, честито и наздраве за ваше здраве и за дълги години заедно ръка за ръка 🍾.
Аз се готвя за пътуване, събирам багажа. При Ениса мръчкаво, при мен слънчево. Време, какво да го правиш - каквото, такова. Важното е да ни е хубаво и да сме с любимите хора. Слънчев ден ви желая 🤗

# 36

Никога нищо не прибирай за някакъв специален случай. Всеки ден от живота ти е специален.  

Добро утро 🌸

Хайде на кафе - предобедно Coffee
Сега успявам - изпратих дядо и внуче на разходка и аз надниквам тук.
Дидиа, чудесен повод за празнуване - бъдете здрави и щастливо се радвайте на деца и внуци, да отгледате и правнуци и да им предадете вашата житейска мъдрост Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover Весело празнуване!

Прегръдки за всички - подробности след няколко дни Simple Smile
Усмихнат ден момичета Simple Smile

# 37
  • Вила Великула
Добро утро и от мен! И аз като Тони не спах добре, то си личи от часа на предния ми пост.
Тони, това с викането посред нощта не е никак приятно. Ти какво трябва да правиш там? Това си е работа на полиция, а не на кметството. Могат само да ви уведомят. Така мисля, ама някой по-умен е измислил друго.
Дидия, честит празник. Още дълги години да вървите ръка за ръка и да се обичате. Радвайте се на всеки миг заедно.
Ениса, виждаш ли как се създават митовете за лесните работи. Натискаш едно копче на пералнята и дрехите са изпрани, подсушени, изгладени и прибрани в гардероба, натискаш едно копче на компютъра и той "изплюва" цялата информация, която някой се е присетил да поиска, а тя сигурно през фуния сама се е наляла вътре.
Клечи, това че сме пристрастяващи е ясно на всички, защото самите ние сме пристрастени. А и като знам като правя поредната къщичка, всеки път усилвам балкона, че да не падне.

# 38
  • София
Честита годишнина Дидиа и Драго! С обич и здраве-в един коловоз!
Тану и аз скуба треви и от няколко нощи не мога да спя от болки в китките.Ама нали съм албански реотан,чак сега се досетих за причината.Тази нощ се намазаах с един Деклорол и изненадващо болката спря.И като съм тръгнала да се оплаквам,да си кажа,та да ми олекне.Нямаме вода,снощи нямахме улично осветление,боклука го вдигат само частично.Сега съм се приготвила да излизам и ще се върна чак като пуснат водата!Отивам да си взема стихосбирката,малко по задачи и много по скитня.
   Само да не вали!
    На вас-хубав и щастлив ден!

# 39
Дидия, бъдете щастливи заедно още дълги години!
У дома е весела щурница! Четирима души мерим кръвно, двама от тях трикратно през 5 минути, разпределят се лекарства (добре, че поне моите и на ММ са в седмични/месечни кутийки), размятат се памперси, сервира се закуска. Междувременно дойдоха дъщерята с внука и кучето. Нощес са ходили до Пирогов и ИСУЛ. Каката без да иска ударила с дръжката на мопа окото на мънинкия и сега е с подуто оченце. Ще му капят капки и не е на детска градина.
След час отивам с мама на лекар, ММ остава вкъщи с татко. Слава Богу, той е по-добре. Вчера дойде рехабилитатор у дома и много го похвали.
Фло, питаш дали няма да дойда в Златоград все пак. Няма как да оставя ММ да се оправя сам с двамата. Практически е невъзможно. Миналата година направихме резервация за море от 1 юли, вчера я отменихме.
Липсва ми воденето на внуците на градина и разходката с кучето.
Хубав ден на всички!

# 40
  • някъде другаде
Пипи , на огледа трябва да има две лица различни от полицаите. Хората не се съгласяват и за това ходим ние.

# 41
Влизам навреме, тъкмо да си хапна торчика за десерт и то със шампанско Simple Smile Ха сега привет на всички! Hug

Диди честита годишнина! Пожелавам най-вече да сте здрави, за да се радвате на всички житейски удоволствия! Усмихнат да ви е празника и Г О Р Ч И В О![/b] Champagne Flowers Four Leaf Clover Heart Eyes

[Момичета, най-старателно ви чета и си говоря с вас, но не успявам да пиша често. Много ми хареса стихотворението за месец Май! Стискам палци на Клечицата, да й се получат нещата както ги е плануала. Съчуствам и пожелавам сили на Тетка и Нами да се справят с болните си родители. Радвам се пИятеля и го подкрепям, че е напълно прав - баба няма да пере, пералнята ще изпере Stuck Out Tongue Winking Eye Макавели е с внучета и не я мисля, защото знам колко е хубаво, отговорно си е обаче, но тя е оправна! Kissing Heart Изпращам  цялата си положителна енергия и се моля за  дружките които в момента ги мъчат здравословни проблеми - Танчето, Яжка, Тони, Мериан, Тану, Гъбчето, по-скоро да минава каквото е! Heart  Пипи, ако имаш нужда да се носят материали за подсилване на балкона свиркай, нали знаеш, че всички ще се отзовем, няма да го оставим дападне я  Blush И накрая за всички отварям и аз големия чувал с прегръдките Hug

# 42
Някой трябва да ходи,  обикновено съседи  или случайни , но на село е особено, познават се, не е само страх от съдебни дела, а  и от самите виновници, утре се срещат и пак са съседи.
 Пък служители хващат лесно. Какво ли не правят - поне бригади няма , че сме садили пипер и домати, грах  прибирали  и какво ли не, чистили след строители обекти  и улици. Кръводаряване - ако щеш.
  Вързан си им.

# 43
  • Вила Великула
Ето ме отново тук, да се оплача. Хващам гората окончателно. Вече не издържам. Сутринта както си бях направила плана за деня какво да свършя, че да напредна малко с изостаналата ми работа и ето ти ново 20. Един клиент иска много спешно да си увеличава кредитната линия и от банката го гледат под лупа. Не им стигат справките, които им подготвих, а сега и скат и кътните зъби. Направо се разревах от безсилие. От една страна банката, от друга клиента се моли..... Е, зарязах всичко и направи и изпратих каквото искаха изедниците, да видим сега какво ще последва. Очаквам от клиента тиквен медал, а от банката потупване по рамото.
Набързо хапнах два-три залъка, ама и те ми приседнаха, че стомаха ми се е свил, направих си едно кафе и седнах да си поплача при вас.
Допивам кафето и се захващам със същинската работа.
Поне се появи жената, която плевеше на двора. Нямах надежди, че ще се върне в селото, но днес изненадваща дойде. От утре започва да действа. Да видим....вече нямам доверие.
И да не е само оплакване да ви кажа какво съм намислила да приготвя за вечеря. Може би съм споменавала, че любимата ми кухня е италианската. Гледам много рецепти и съм пробвала много неща. там кухнята е изключително проста и изчистена, особена старите селски рецепти от южните райони на страната. тези дни много си мислих за този край на света, защото наши приятели италианци неаполитанци, които от поне 30-40 години живеят в Швейцария са ни посрещали с много вкусна храна, а за съжаление мъжа миналата седмица почина/беше на 88 години и имаше много проблеми със сърцето/. Та се присетих за една паста с фасул. Потърсих рецепта в нета и днес това ще правя. Ако ви е любопитно ще я публикувам тук, като с едно уточнение, че във видеото чичкото приготвя пастата с готов сварен фасул, а по принцип ако човек не бърза може от стар фасул да си я свари. Разказва на италиански и има превод на английски, но който го интересува ще напиша и подправките на български.

А подправките са: чесън цяла скилидка, две три лидста салвия/градински чай/, лук, морков, целина стъбла, доматено пюре, сол и естествено зехтин или олио.

# 44
  • София
Пипи, съчувствам ти относно кредитната линия. Имам близка приятелка главен счетоводител и основно с това се занимава - предоставя на банките всякакви документи, но явно си е врътня.
А пък нас ни поканиха на обучение относно изкуствения интелект. Лека-полека ще ни изземе функциите, добре, че съм пред пенсия, но много професии ще изчезнат или ще се модифицират. Само обслужващия персонал ще остане в някаква степен, ама може и да бъркам. Щом роботи обслужват в ресторантите няма да се учудя да оправят легла и да мият WC -то скоро. Младите хора трябва сериозно да се замислят дали професиите им са заместими от роботи и евентуално да се преквалифицират.
Тетке, имаш моята морална подкрепа относно болногледачките ти задължения. В някакъв момент може да се наложи да преосмислиш дали е нужно час по час да се мери кръвното на болния. Пази си силите, прегръщам те!
На всички ви, които имате взаимоотношения с институциите ви желая успех, борбата е трудна, но не е невъзможна!
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт