КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Добро утро!
Гледам с половин оче още, но пия кафе и се надявам да се осеферя по - после.

Приятно ме изненада поста на Вивиан.
Здравей, Вивиан, не съм те забравила!
Силно ме е впечатлило всичко, което си ни разказвала.  Относно пенсионирането, имаш време още да помислиш, както го искаш.

Мамси, и твоята публикация ме впечатли. Браво на теб !
В смесен фитнес ли си ( преди години Роси от Пловдив ходеше в зала само за  жени), с инструктор ли се занимаваш или сама?  Дано ти хареса, а когато придобиеш навик да ходиш, ти става необходимост - тялото ти го иска това движение.

Какво друго четох - за пазаруването .
За разлика от адашката Фло, аз обичам да пазарувам в Молове - всичко ти е на едно място, има ги повечето марки, които харесвам .

Красива Бела, много ти се зарадвах на споделеното за срещата с кандидат снахата. Толкова мили моменти са това!

Утре Чарли заминава командировка и по този повод, а и по случай Деня на Европа днес вечерта ще го водя на концерт пред НДК -

Би трябвало днес да не вали.
Ще ми се да видя и осветените сгради по центъра - фестивала на светлините Лунар, че до сега все го пропускам, но ще видим, че трябва да останем до по - късно и да бе ни е студено.

На вас какви са ви петъчните ,,творчески планове ?
Каквито и да са, важното е вечерта да сте доволни от изминалия ден, да сте спокойни и да сте щастливи.

Тони ме изпревари, но после ще скролвам да чета, за  да си не загубя написаното.

Хубав ден на всички!
Да ви е спокойно и усмихнато!

Пууу, пущината  му телефон, не се научи да не ме поправя и да изписва, каквото той си реши.... Сигурна съм, че нещо съм написала по един начин, а виждам друго написано, трябва проверка и на проверката, значи ....

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 07:29 от Важна клечка

# 466
Добро утро!
              Клечи, Столична община нещо се е объркала или просто са неграмотни. 8 май е обявен за ден на Европа / вчера всички западни страни отбелязаха победата и констатираха, че победата е тяхна/ , а 9 май си е ден победы! Исторически е обусловено - 8 май е денят на капитулацията на Германия през 1945 г. На този ден празнуват бившите Съюзници в Западна Европа и САЩ  /на 8-ми  тези сили подписват договора с Германия/ , но без Русия и повечето бивши републики на СССР, където денят се отбелязва на 9 май - тогава СССР подписва договор за капитулация на Германия. Аман от неграмотници и такива, които изопачават историята. Та и столичната ни община в това число.
              Вивиан, решавай как ще продължиш, но ако пенсията ти е достатъчна за бял панталон и разходки не се колебай! Тръгвай и посещавай различни дестинации, че идва време когато и да искаш, и възможности да имаш възрастта ограничава.
              Днес имам задачки, но като гледам времето на вън хич не ми се тръгва.
              Спокоен и щастлив ден!

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 09:08 от Didia

# 467
  • София
Добро утро,момичета!
 Честит ден на победата!Честит ден на Европа!Честит папа!
 За всеки има причина да празнува.Аз продължавам да празнувам пролетта,много и се радвам.За днес съм запланувала голямо скитане,дано не ме настигне дъжда.
  Вивиан,радвам се,че се обаждаш.Скоро питах за теб.Много интересни неща разказваше за живота при вас.Ще ми е интересно пак да споделяш.
  Споделям радостта на всяка от вас! Много хубави неща ви се случват-ремонтирано жилище,срещи с кандидат-снахичка,пътувания,вълнения за тоалети,очакване за абитуриенските балове,почивки...
  При мен е все едно и също.
  Хайде,вече ще излизам.
  На вас пожелавам един хубав ден!

Скрит текст:
На 9 май 1950 година, в 16 часа, в Часовниковата зала на двореца „Ке д'Орсе“ (Министерството на външните работи на Франция) френският външен министър Робер Шуман представя декларация, която оставя паметна следа в световната история, като полага основите на интеграционната общност. Тя е известна като Декларацията „Шуман“ или Плана „Шуман“ по името на нейния четец Робер Шуман, считан за един от Бащите основатели на Европейския съюз.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 08:45 от Яжка

# 468
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен! Честит празник - кой каквото признава. Аз съм за Ден на победата.
Вивия, честита пенсия! Не те питам на колко си години, но все пак ми е интересно кога се пенсионират жените там. И, понеже си учителка, има ли ранно пенсиониране за учителите?
Клечи, с едно оче си написала дълъг пост. Какво ли щеше да си с двете Stuck Out Tongue Winking Eye

# 469
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро, момичета ранобудни. Честит празник!
По въпросите за фитнеса - и аз дълго време се притеснявах,
но накрая се реших. Никой не се интересува от мен, нито ме гледат иронично, нито по друг начин. Фитнесът е смесен и има доста жени като мен. Засега ходя само по пътеката, след седмица-две ще включа и други неща. Планирам да ходя всеки ден, само дано не се повредя. Вчера пих аспирин и днес съм кукуряк.
Тук е блеснало едно слънце, никакъв знак за предстоящ дъжд. Дано ни прескочи днес.
Пожелавам ви един спокоен пролетен ден и във всичко да ви върви.

# 470
  • София
На деветият ден от месец май прогресивното човечество празнува един празник. И това е Денят на Победата над фашизма! 1418 огнени дни и нощи продължила най - жестоката  и разрушителна война в историята на човечеството. Жертвите са над 50 милиона, повечето от половината са съветски хора.
Няма да влизам в подробности - ДИДИА много хубаво го е казала! Само ще добавя това, че лицемерната Европа и Щатите отвориха западния фронт едва на 6.юни, 1944,  след като изходът на войната вече се виждаше. След като от началото й бяха изминали вече три години. След като Съветската Армия освободи своята Родина и продължи на запад, за освобождението на Европа.  Във втората фаза на войната участие взеха войни от Първа българска армия, Народоосвободителната армия на Югославия, Полската армия, Корпус от Чехословакия, Френски авиационен полк. Поклон пред жертвите и Слава на победителите!

# 471

Господи, колко е хубаво! Да си жив! Да си здрав! Да се смееш!
Не можем да предотвратим нищо - и хубавото, и лошото. Можем само да преминем през него по достоен начин.

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Пристигам с кафето ...
Честит День победы - от сърце желая на целия свят да има мир, хората да могат да живеят спокойно и нормално. Какво му трябва на човек като се замислим - здраве, свобода и спокойствие. Всичко се постига, стига да имаш желание ...

Днес малко се помотвам и ми е сънливо - снощи освен всичко друго посетих изневиделица и кардиоложката ни. Имах направления за профилактичен преглед и ехокардиография - тя успя да ме вмъкне в натоварения си график. Всичко е ОК - за болките в ставите и обездвижването ми препоръча Дорета и крем със зеленоуста мида. Ще си ги потърся - дано има ефект.

Спокоен ден на всички вас

# 472
Минавам само да кажа здрасти и че наваксах с четенето! Хубав ден от мен!

# 473
Хайде от мен пък добър ден Flowers Rose
И за мен днес празника е  Деня на победата! Европата хич не ща да я празнувам, смятам, че ни донесе много негативи.
Мамси, аз пак да питам, а сама ли си определяш къде на кой уред да ходиш? На фитнес съм ходила само когато сме някъде на почивка и в хотела има такъв. Там не съм се притеснявала, защото обикновено няма много хора и си обикалям на какъвто уред ми харесва.
Вивия, честита пенсия и от мен, със здраве и за пътешествия да си я харчиш много години!
Тану, като спомена за охлюви, аз също не се научих да ги ям. Сега като ходихме на гости на нашите приятели и се оплаках аз от болките в пети, колена и т.н., че и приятеля има такъв проблем. Та той ми сподели, че му казали да събере охлюви в една кесийка да ги счука и да наложи на петата, отгоре един чорап и така цяла нощ. Направил го, но успял само 3-4 охлюва да намери и станало по постно, но по интересното което ми каза е, че сутринта е нямало почти нищо в кесията. И той се чуди къде е отишло всичко. Аз мисля да пробвам, ако намеря  охлюви. После ще докладвам тук.
На всички пожелавам да ви е спорен денят и кой ккавото си е намислил да му се получи от първия път!
Чаф, до после Hug

# 474
Кассс, заложи им за примамка бира на охлювите - както писаха момичетата миналия ден. Сега сезона е дъждовен, ти имаш двор - така че може да опиташ.
Опиши по-подробно как се прави това - само черупките ли се счукват, на ситно ли? Нали охлювите са живи като ги събереш?

# 475
  • Кубрат/ Пишурка
Забравих за охлювите. Аз пък ги обожавам. Под всякаква форма - само сварени, на яхнийка, с ориз. Свекърът носеше по една голяма чанта, а свекървата на другия ден ги готвеше. Аз гледах и се учех. По - късно вече можех и аз. Ами може да не ги харесвате, защото не са били приготвени добре

# 476
  • Варна
ЧЕСТИТ  ДЕН  НА  ПОБЕДАТА! Sign Triangular Flag On Post  /Не намерих друго знаме да развея!/
Изгледах парада на Червения площад, само по един канал го предаваха.
Напълни ми се душата, то техника, то строй, то песни..... красота, чак да настръхнеш!
Припомних си как с ДС преди много-много години се разхождахме по този площад, също и в Кремъл.
Добре че сме ходили, сега е много-много скъпо, пък и годинките ни и те са много!  Yum

ВИВИА, честита ти пенсия, дълги години да си я харчиш с мерак и да ти остава за разни глезотийки!  Dollar

МАМСИ, браво на теб!  И аз като КАСС във фитнес зала влизам само когато съм на рехабилитация и ми е предписана "суха гимнастика". Харесва ми, добре ми е особено на пътечката, но пусти мързел, пък и залите са далече от моя дом.

Охлюви и жабешки бутчета никога не съм яла и не искам да ям. Гадно ми е само като си помисля.
Имам роднина, който си излекува язва на стомаха като яде смлени охлюви, необработени, със слузта.  Animal Snail
Не съм видяла, но той така каза. Сега е на 78 години и не съм чула да се оплаква.

Отивам за първи път на кукъра да правя супа топчета, да видим какво ще се получи! Дано не гръмне!
  Hands Pray

Хубав ден, момичета!   Nerd

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:36 от tanitatania

# 477
  • в сърцата на любимите ми хора
КАССС, за момента ходя само по пътеката. Днес ходих с бързо темпо 1500 м., 30 минути. За някои от вас това е смешно разстояние, но за моя кръст, колене и килограми си е
постижение. За мен ходенето е най -важно, защото мога да се държа с двете ръце за дръжките и не ме заболява кръстът. По-нататък ще пробвам и другите уреди.
Охлюви и аз не мога да ям - гнус ме е. Само като си ги представя и ми се повдига. Същото е и с морските дарове - крака, пипала, гадост 🤮. Но всеки с вкусовете си.
Отивам да простирам,
че Пена изпра. До скоро 🤗

# 478
  • Вила Великула
Аз докато се включа и деня минал. Имам много работа и затова. Само минавам да ви поздравя за днешния празник.

# 479

„Щастието не може да бъде пропътувано, спечелено, носено или притежавано. То е вътрешното чувство, което има човек, когато живее изпълнен с любов и благодарност всеки ден.“
/ Денис Уайтли /

Хубав следобед момичета CoffeeCoffeeCoffee

Общи условия

Активация на акаунт