Студенти в Нидерландия - 25

• 40 431
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Дъщеря ми е вече 5 години с купено втора употреба от там за 90 евро. Минимални ремонти е правила. Казали й са, че пребоядисани колела не се крадат, та ще си кара още с него.

# 466
  • София
Дъщеря ми е с колело втора употреба, за 70 евро.
Да, много се крадат. В комплекса, в който живее, веднъж някой оставил незаключена вратата на ограждението за колела - и вдигнали през нощта 3 броя.

# 467
  • Пловдив
Моят син пък реши да не купува колело. Взел е под наем - около 10- 15€ на месец и ремонти включени в наема.

# 468
  • Бургас
На моя студент и колелото под наем откраднаха
Иначе крадени доста хубави колела се продават на много ниски цени

# 469
  • София
И моята е с колело за 90-100 евро, доста прилично на вид, със скорости, багажник и го караше много, главно за работа миналата година. Имаше и много ремонти, но това е нормално като се ползваше за работа. Сега почти не го кара, само до магазина и стои на закрит паркинг в сградата, където живее. Ползва градския транспорт, със студентски продукт (въпреки че за същото време стига до уни/работа и пеша, но това е друга тема.)
При колело под наем имайте предвид, че ако се открадне незаключено (за което две майки ми разказваха напоследък, че се е случило на разсеяните им младежи), дължите глоба над 250 евро.

# 470
  • София
Моят е с колело, не знам подред коя употреба  да 30-40 евро. Кара го основно за работа, но поне не го мисли… Няма никакъв търговски вид, но върши работа и засега не иска да надгражда.

# 471
Здравейте мами, имам питане относно колелата в Нидерландия. Някой купувал ли е? Благодаря предварително за инфото , ако някой е имал такъв казус.
Моят син си купи миналата година колело от магазин втора употреба. Дадоха му гаранция три месеца. Цената беше добра, а си има и документ, че го е купил. В групите предлагат много, но не е сигурно. Лично мнение. В Енсхеде има магазини и за нови, но са много по-скъпи. От магазина, от който си купи колелото си взе и чантите за колело (дисаги).

# 472
Здравейте мами, имам питане относно колелата в Нидерландия. Някой купувал ли е? Благодаря предварително за инфото , ако някой е имал такъв казус.
Моят син си купи миналата година колело от магазин втора употреба. Дадоха му гаранция три месеца. Цената беше добра, а си има и документ, че го е купил. В групите предлагат много, но не е сигурно. Лично мнение. В Енсхеде има магазини и за нови, но са много по-скъпи. От магазина, от който си купи колелото си взе и чантите за колело (дисаги).
Здравейте!
А може ли да споделите координати на магазина, от който си го е взел? Благодаря!

# 473
  • Габрово
И моят син си купи колело от магазин (втора употреба). Мисля, че беше над 100E, но пък досега не е правил ремонти, така че предполагам си е заслужавала по-високата цена Simple Smile Иначе за кражбите... не мога да коментирам. Сякаш, ако се заключва и с още някоя допълнителна скоба, а не само тази, монтирана на колелото, не би генерирало чак такъв голям интерес за кражба... все пак ще забави ентусиастите, а има други колела, не много защитени и по-лесни за отнасяне... Така си мисля...

# 474
Вчера, като писах за първото ни откраднато колело, забравих да спомена, че се опитваха да откраднат и второто, но дъщеря ми сложи допълнителен заключващ механизъм. Пред магазин Джъмбо късно вечерта, след като е бил затворен за клиенти, но тя още е била на работа. Блъскали са го доста, но не са успели да го откраднат, само кошницата са взели.

# 475
Моя син казваше за колелетата в Холандия -" Първото го купуваш , после само си сменят собственика " Това беше преди 10 години .
Дъщеря ми сега кара колело, което изглежда доста старо , но и върши работа и въобще не го мисли . Миналата година стоя пред квартирата и заключено само с фабричната ключалка на задната гума повече от 6 месеца без никакви проблеми .
Та колкото по зле изглеждат толкова по не ги мислиш.
Нейното колело го купихме през маркетплейс за 50 Е преди 4 години ..

# 476
  • София
Утре 10.06. пак няма да пътуват влаковете в цялата страна. Първоначално беше обявено, че ще е частично, но NS информират, че има ново решение и ще е за цялата страна.

# 477
Как е чешмяната вода в Холандия? Става ли за пиене или само с кана за пречистване трябва?

# 478
Идеална е чешмяната вода , няма грешка. И на 10-ти и на 12-ти няма да има влакове. Синът ми се прибира на 11-ти. Поне в едната посока извади късмет.

# 479
  • София
Пие се от чешмата, без нужда от филтър кана.

Общи условия

Активация на акаунт