. В Студентски град навремето беше си мизерийка, но все пак бяхме най-много трима човека с една баня и тоалетна, вярно в стая към 15 кв.м. и буркани със зимнина на перваза, готвехме си в стаята. Така че, всичко изцяло самостоятелно ми е непостижим лукс, радвайте му се 😁. И аз все си представям една голяма хубава къща със студенти добри приятели, като във филма "Приятели" и такъв тип общуване, ама трудна работа в Нидерландия за нашите да наемат. По обявитеиз ФБ групите ми излизат подобни обяви от холандци, но те помежду си се събират в такива весели и уютни студентски къщи. Поне наистина в основния случай са в самостоятелни стаи.
И моят син е в нещо подобно - бивша офис сграда направена на общежитие. Всеки етаж е разделен условно на 4 части. Всяка четвъртинка има по 8 стаи (тоест 8 обитателя), една огромна кухня с два хладилника с фризерни отделения) и баните и тоалетните са си като кабинки в МОЛ. За моя огромна изненада, всъщност баните и тоалетните са си добре поддържани и чисти (даже навярно по-добре, отколкото ако ги поддържат "споделено" няколко студента в обща къща). Това, защото се поддържа от външна фирма... Иначе в кухнята не е забавно (поне за сина ми) и той рано-рано се ориентира, че за да се "отърве" от удоволствието да му се пада ред за почистване на кухнята, просто трябва да не я ползва ... В кухнята, дори чистачите от фирмата понякога им оствят бележки да оставят кухнята в приличен вид и май няколко пъти са я подминавали, защото нямат терен за тяхното си почистване
С други думи, чинии и тигани от фирмата не мият. Така че, може и при вас да не е крайно зле положението... Мислете позитивно
Явно е стандартна практика. 

Препоръчани теми