Студенти в Нидерландия - 25

• 40 401
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, давам студио в Бреда, самостоятелно, обзаведено от юли до декември, наема е 910 евро.

# 676
Виждам, че всички са на етап изпращане на дипломите. Да ви информирам, че DHL има отстъпка за изпращане на документи до университет. Отстъпката ми я направиха в офис на DHL, а не в офис на партньор!
Преди 5 г. пращахме с Български пощи (Булпост) - беше евтино (около 12 лв.). Стигна за няколко дни, не се загуби. Доколкото помня, когато отиде в НЛ, си получи дипломата за средно на ръка.

# 677
Един спешен въпрос - в лотарията на SE освен студентът може ли и родител да се пробва за по-голям шанс?
А студентът има ли право да играе за повече от едно жилище?

# 678
  • София/Велико Търново
Един спешен въпрос - в лотарията на SE освен студентът може ли и родител да се пробва за по-голям шанс?
В никакъв случай Simple Smile Ще ви дисквалифицират
Може за всички студиа еднавременно да се кандидатства.

# 679
Здравейте! От известно време надничам в темата. Синът ми е приет в ТУ Айндховен, но изпитваме големи затруднения с намирането но жилище. Попаднахме и на много фалшиви обяви. Акш някой има координати на брокери, които да ни помогнат с намирането, моля да сподели. Ще съм много благодарна! Благодаря предварително и успех на всички деца в това ново начинание!

# 680
Нещо е бъгав сайта на Xior... Излизат уж свободни, но като започне кандидатстването, казва че няма свободни стаи
Ние за 60 дена търсене имахме нулев успех. Платени сайтове, безплатни обяви, писане, платени огледи... Чакахме и томболата на ТУЕ, нищо. Истината е, намирате агенция за недвижими имоти, която да се съгласи да работи с вас. Плащане на яки комисионни и воала, на трети ден имахме три(!) подходящи жилища. p.s. Не ме питайте как да намерите такава агенция. Аз само плащах.
Здравейте, аз съм студент, който също е приет в TU/e, но не спечели томболата. Също както вас, нямам успех с намирането на жилище, има ли как да попитате детето си за координати на подобен агент? Ще съм безкрайно благодарен!

# 681
От университета са приели изпратената по мейла диплома, превод и пътя до сканираните копия на този сайт https://regdiploms.mon.bg/.
Ние преди да видим, че са ги приели днес ги изпратихме и по куриер.

# 682
  • Varna
От университета са приели изпратената по мейла диплома, превод и пътя до сканираните копия на този сайт https://regdiploms.mon.bg/.
Ние преди да видим, че са ги приели днес ги изпратихме и по куриер.

Академична справка в оригинал и превод изпратите ли и по кой мейл?

# 683
Lilibeth 1,  не са му искали академична спревка, само копие на дипломата заверено от нотариус и превод на дипломата.
Във формата за кандидатсване днес следобед се появи и отметка на искането за изпращане на дипломата.
За изпълнение ни остана само плащането на таксата.
Имейла  излиза след като избереш опцията за изпращане по  имейл, този е: digitaldiploma-ssc@maastrichtuniversity.nl

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 06:29 от охлювчетоо

# 684
  • Varna
Много благодаря

# 685
Търся съквартирантка в Тилбург от септември
Здравей! Търся момиче, с което да споделим уютен апартамент в Тилбург от
началото на септември.
Жилището се намира в нова сграда – The City, на удобно и спокойно място, близо до
всичко необходимо.
Наемът е около 750 евро на месец.
Апартаментът разполага с:
• 2 отделни легла
• собствена баня
• телевизор
• миялна
• пералня
• споделен гардероб, като всяка ще има своя част
Търся спокойна и отговорна съквартирантка, с която да се живее приятно и в уютна
атмосфера .
Аз съм втори курс психология в Tilburg University и планирам да остана в
апартамента до декември.
Ако проявяваш интерес, имам и видео на стаята, което с радост ще ти изпратя! Телефон +359896242244 Виктория

# 686
  • София
Здравейте, да питам нещо за студентското финансиране.
Дъщеря ми през м.07. и м.08. ще е в България. При положение, че й е разрешено финансиране до м.06.2025г. включително, трябва ли да го спира изрично или от DUO сами ще го прекратят?
Бях убедена, че не трябва нищо да прави, докато тя не видя, че има бутон за спиране.

# 687
  • София
Не би следвало да го спира "ръчно". Ако има заем за таксата за обучение, тя си върви. Когато прецени, че пак отговаря на критериите за грантовете, кандидатства за тях наново. Същото е и за травъл продукта. Ръчно може да спре финансирането, ако е спряла да отговаря на условията, срещу които то се отпуска, преди края на периода, за който е отпуснато. За да не я карат да връща суми евентуално.
Също и ако прецени, че не иска някои от компонентите на финансирането, например не иска повече заем за таксата, може да го спре само този компонент.

# 688
  • София
Ааа, с травъл продукта сме в особени отношения, както знаете Blush. За всеки случай  я накарах да го откачи от OV chip картата си на автомат на гарата, за да не я одрусат с някоя глоба (пак).
Перуанка, иначе и аз мисля като теб. Благодаря за отговора!

# 689
  • Кюстендил
Здравейте, синът ми започва стаж, за 6м., в Eschende.В процес на търсене на жилище сме. Имахме идея да наемем в xior за 6м.,но излизат само стаи с код.Имате ли представа дали в xior ще пуснат за този град и стаи без код , или да търсим жилище чрез агенция?Ако някой предлага стая за 6м.,за момче, в Eschende,насреща сме.

Общи условия

Активация на акаунт