Студенти в Нидерландия - 25

• 40 637
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
  • България, Велико Търново
Момичета, златни сте! Толкова много информация - сортирана и подробно обяснена. Благодаря на всички за приноса тук!
Ние вече започнахме по-активното търсене на настаняване в Утрехт. Не знам дали е нормално аз повече да се притеснявам за всичко и да чета, ровя и търся повече от детето - първокурсник. Той е толкова спокоен, че чак ми е странно. Но здраве да е! Важно е да намерим това, което търсим. Поздрави на всички и усмихнат ден!

# 16
  • Sofia
Много скъпи квартирите в Амстердам Cold Sweat
Към майките със студенти бакалавър в други градове - не чакайте да ги приемат за магистратура и да търсите квартири, ами още сега направете абонамент в room.nl
Аз така направих миналата година, въпреки, че моята нямало да кара (уж) магистратура в Нидерландия. Ама знам ли какво ще й щукне до тогава, аз да съм подготвена  Blush

Абсолютно подкрепям. Аз наскоро направих регистрация там и е абсолютно безсмислена. Всички обяви са по време на регистрация, а директните оферти са за месец или два.  Печелят тези с регистрация на по 3-4 години😭
И аз благодаря за темата🌷

# 17
  • София
Утре там е KONINGSDAG . Как ще празнуват вашите младежи ?

# 18
  • Несебър
Мерси за темата!
"Знаете ли дали в сайта housinganywhere е добре да се праща booking request тъй като пише че така е по-сигурно да получа стаята, но ме е страх ,че може да е измама."
Отговарям на въпроса от предната тема: имам познати запазили стаи от този сайт без проблем. Те имат платен абонамент, обаче.
Последно като съм го гледала, не липсват и там фалшиви обяви, така че си внимавайте. Но по принцип през сайта ако върви всичко е ок.

Внимавайте след като сте платили абонамент, има специални условия за отказ от абонамент. Прочетете ги внимателно.

можете да си изтриете картата от сайта и така ви спира абонамента тъй като вече няма карта от която да взимат пари

# 19
  • София
Чувала съм, че със съдия изпълнител търсели след години дължими суми за абонамент към агенции. Така че, явно само изтриване на картата не е достатъчно.

# 20
  • София

Моята ще е с местна дружинка, поне такъв е планът. Има битак по улиците от рано, после пийване и веселба. Ще видим, ще разкаже после.
Те местните от тази вечер почвали 😂
Ще е "Три дни яли, пили и се веселили." Дано оцелеят! 😎🧡

# 21
  • София
Здравейте,
До края на май синът ми освобождава квартирата в Маастрихт,в която живя 4 години.
Стаята сме я обзавели с легло,гардероб,бюро и стол.Ако някой се интересува пишете на лични.

# 22
Чувала съм, че със съдия изпълнител търсели след години дължими суми за абонамент към агенции. Така че, явно само изтриване на картата не е достатъчно.

Получавах месеци наред подобни заплахи. Спряха, когато аз започнах да ги заплашвам.

# 23
  • Sofia

В Kamernet например, в профила, има ярък зелен бутон за отказ от премиум. Трябва просто да се види от къде става отказът, не може да не може.

# 24
  • София/Велико Търново

Моята ще е с местна дружинка, поне такъв е планът. Има битак по улиците от рано, после пийване и веселба. Ще видим, ще разкаже после.
Те местните от тази вечер почвали 😂
Ще е "Три дни яли, пили и се веселили." Дано оцелеят! 😎🧡

Пепи, нямат ли ваканция цялата следваща седмица?

Моят син има “честа“ да е роден в деня на краля, но ще се прибере и ще празнува с приятели в София.
Ще се прибира за втори път откакто е заминал миналият август, и ще е добре за него да изкара извество време вкъщи. Изобщо не му е драга тази Нидерландия Sad Моля се да устиска още две години и да е по-добре разбира се, защото откакто се е върнал там след нова година никак не е щастлив и ако това не се промени през следващата година ще е наистина мъка. Все още се надявам да се дължи на трудната адаптация ... Майки, окуражете ме Simple Smile

# 25
  • София
Valka, да. Оказа се, че имат ваканция другата седмица, сега от теб разбрах и после сверих с щерката.

Нашата първа година не беше много по-лека, но тя си идваше почти всеки втори месец или пътуваше при приятелите из Европа.
В един момент нещата се пооправиха, след като намери работа, която да й харесва, с готин екип колеги, лИбоФ...
Абе, почна да яде стампот и скоро очаквам и от ония шоколадовите пръчки да започне да маже на филия хаха. Ще видим, здрави да са.
Нещата са много относителни и променливи, за добро или зло. Надяваме се всички на добро!
Кураж! Ще видиш, че втората година ще е добре, само трябва да излезе от вкъщи и да се огледа по-настоятелно. Simple Smile

# 26
  • Пловдив
Здравейте на всички, записвам се за да получавам нотификации, Червенокоска, благодаря за положения труд.

# 27
Valka, да. Оказа се, че имат ваканция другата седмица, сега от теб разбрах и после сверих с щерката.

Нашата първа година не беше много по-лека, но тя си идваше почти всеки втори месец или пътуваше при приятелите из Европа.
В един момент нещата се пооправиха, след като намери работа, която да й харесва, с готин екип колеги, лИбоФ...
Абе, почна да яде стампот и скоро очаквам и от ония шоколадовите пръчки да започне да маже на филия хаха. Ще видим, здрави да са.
Нещата са много относителни и променливи, за добро или зло. Надяваме се всички на добро!
Кураж! Ще видиш, че втората година ще е добре, само трябва да излезе от вкъщи и да се огледа по-настоятелно. Simple Smile
Споко! Моя за 5 години не им захаресва храната, идва си да "позглади бузки" и пак се връща... Каза, че по-скоро ще си научи приятелите там да си готвят с подправки, отколкото той да им хареса захарните пръчици (те даже и от шоколад не са, боичка) Smiling Imp
Скрит текст:
Най-много беше възмутен на "отношението" им към марулята - на пара и за гарнитура, "едно нещо да става за ядене и него унищожават".

# 28
Какво предимство дава регистрацията от преди години в Room.nl? Платен ли е този сайт? В смисъл, ако си плащал 3-4 години ти дават предимство при наемането на стая?

# 29
  • София
Плаща се еднократно 35 евро, не помня за 5 г. ли беше или за повече. Класирането за стаи е по срок на регистрация, най-старите са първи в опашката.

Общи условия

Активация на акаунт