Студенти в Нидерландия - 25

• 40 626
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Чувала съм, че със съдия изпълнител търсели след години дължими суми за абонамент към агенции. Така че, явно само изтриване на картата не е достатъчно.

Да, моя позната майка на студент в Нидерландия, получи искане за плащане от техен съдия изпълнител точно поради неправилно спрян абонамент . Не е достатъчно само изтриване на картата.

# 31
  • София
Утре там е KONINGSDAG . Как ще празнуват вашите младежи ?
Сега я проверих - ще излизат вечерта с компанията, естествено облечени в оранжево Grinning
Миналата година купиха билети за събитието, което беше в някакво голямо ограждение. Но тази година нямало да дават излишни пари, ще идат, където решат на момента.

# 32
  • София
Като стана въпрос за храната и подправките. Моята слага шарена сол със смардала на стампота и така ставало екстра. Викам й ти ще го обърнеш на родопски пататник 😂.
А тези от витрините Фебо ги пробва едва преди две-три седмици и много й харесаха. Не ги опитвала до сега, защото "изглеждат гадно" 😂

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 22:04 от Peruanka

# 33
Все още се надявам да се дължи на трудната адаптация ... Майки, окуражете ме Simple Smile
[/quote]
И мойта девойка беше същата. Намери си силна българска група и две девойки от нейната специалност, българки. По-лесно и стана.Записа се на обмен в Испания, което много и помогна, заедно с девойките отиде. Трите много се подкрепят и си помагат.Но мисля, че се понасити на Нидерландия.Даже обмисля стажът да и е в БГ.
Сега си е тук.До Пирогов я докарахме с възпаление на бъбреците.Не можа да се оправи там със здравната им система..чудна ваканция, но нищо..поне си е при нас и я видяхме.

# 34
Някой от Xior да е получил писмо за увеличение на наема? Моята дъщеря казва, че е получила нещо, ама нямала време да го прочете подробно за момента.

# 35
Някой от Xior да е получил писмо за увеличение на наема? Моята дъщеря казва, че е получила нещо, ама нямала време да го прочете подробно за момента.
Има увеличение на основния наем с 5% от 01.07. При моя син е с около  30 евро

# 36
  • София/Велико Търново
Все още се надявам да се дължи на трудната адаптация ... Майки, окуражете ме Simple Smile
И мойта девойка беше същата. Намери си силна българска група и две девойки от нейната специалност, българки. По-лесно и стана.Записа се на обмен в Испания, което много и помогна, заедно с девойките отиде. Трите много се подкрепят и си помагат.Но мисля, че се понасити на Нидерландия.Даже обмисля стажът да и е в БГ.
Сега си е тук.До Пирогов я докарахме с възпаление на бъбреците.Не можа да се оправи там със здравната им система..чудна ваканция, но нищо..поне си е при нас и я видяхме.
[/quote]

О, колко неприятно! Много съжалявам! Дано се възстанови бързо 💕

# 37
  • Sofia
Говорих си тази вечер с една приятелка и стана въпрос за нещо като пътепис за Нидерландия, който писах малко, след като синът ми замина. Търсейки го в архивите си, попаднах на нещо друго. То е много лично, но четейки го сега, се замислих, че всяка една от вас го е преживяла, преживява или ще преживее. Така че едва ли е толкова лично от майчина гледна точка всъщност и ето защо много ми се прииска да го споделя с вас. Това е посланието, което написах на сина ми, когато го изпратих преди почти две години. Когато намеря пътеписа, ще споделя и него ако искате.
И така:
…,
Прочети тази книга. Всичко, което не успяхме, пропуснахме или не ни стигна времето да ти кажем с баща ти, ще откриеш тук. А отговорите, които ги няма, вярвам, убедена съм, сам ще намериш.
Това, което искам все пак да ти кажа, е следното:
- Не забравяй, че животът е твоята тетрадка, в която ти единствен пишеш. Само от теб зависи дали тази тетрадка ще остане просто такава или би била ръкопис на вълнуващ житейски роман. Така че живей - ярко и вълнуващо. Но го прави с чест, отговорност и моля те - без субстанции.
- Бъди смел, но не безразсъден. Не се страхувай. Или поне не си въобразявай, че страхът е всичко. Не, не е. Той е само в твоето съзнание. Дадеш ли му поле за изява, ще те погълне. Игнорираш ли го, ще стане дребен като гнида. Но никога не го унищожавай. В малки дози, той е здравословен. Също като отровата, която в малки дози прави лекарството. Защото активира инстинкта за самосъхранение.
- Бъди любопитен, светът е необятен. Граби с шепи от него и го използвай по най-добрия възможен начин. Да те обогатява, да те учи, да ти носи радост и наслада. Не мързелувай, не лентяйствай, работи върху себе си и стани най-добрата своя  версия. Това ще ти се отплати - вярвай ми.
- В началото ще си неуверен. Самотен. Не се подтискай. Това е нормално. И временно. Част от израстването е. Опознавайки света около себе си и усвоявайки нови умения ще ставаш все по-силен и спокоен. Общувай, с питане и до Цариград се стига. Но бъди разумен и внимателен и не се доверявай лесно, оглеждай се, защото е пълно с опасности, измама, притворност и изкушения, които не си заслужават цената, която рано или късно трябва да заплатиш.
- Учи. От това зависи как ще живееш в следващите поне 60 години. Ти и децата ти. Вероятно и внуците.
- Не винаги откриваме себе си на първото място, на което попадаме. И причината за това не е в нас. Просто на света има милион различни места, подходящи за милион различни хора. Ако това не е твоето място, в никакъв случай не го приемай за провал. Просто продължи напред в търсене на твоето място, на твоите хора, на твоето щастие. Каквото и да направиш и където и да си - не забравяй, аз съм винаги до теб, на един дъх разстояние. Ще пресека светове, за да те спася. Това само в случай, че се озовеш в крайна нужда. Инак пак ще бъде същото, само дето няма да ги громя по пътя.
- Пази себе си, пази морала си, никога не забравяй от къде си тръгнал. Празнувай живота!
- Прости ми за всички грешки, които допуснах през годините. Много от тях са резултат на фанатичното ми желание да бъда най-добрата майка за теб. Прости ми за направеното и за не направеното, за спомените, които времето или обстоятелствата не позволиха да сътворим.
- И никога, никога, никога не забравяй, макар да зная, колко много се дразниш, и все пак, не забравяй, обичам те милион пъти повече от живота си и очите ми ще изтекат гледайки в посоката, където си ти в момента и във всеки един момент.
- Моля те, все пак, прочети тази книга.
- П.П. Тук съм. Винаги. Дори, когато ме няма физически. Обичам те.
- П.П.П. Успех и попътен вятър, моето момче!

# 38
Додо, много е хубаво. Разплаках се.

# 39
  • София
Додо, пресъздала си чувствата и мислите на всички майки тук… Четеш и ревеш - сълзите са от радост и от тъга, но са сладки!

# 40
  • София
Много е хубаво dodo_dodo това майчино послание, непременно да намериш и споделиш и пътеписа!

# 41
Синът ми получи онзи ден. Увеличение с 5% на наема. На допълнителните неща, които се плащат всеки месец няма Увеличение.

# 42
Додо, благодаря за споделеното . Не съм от изпратилите  скоро , но май изревах повече сълзи докато те четях отколкото като ги изпращах.  Толкова близко до сърцето ми е всяка твоя дума . И толкова много пъти съм им  писала абсолютно същото с почти същите думи . Особено когато липсата им ми ст отразяваше по начин при който започвах да ги моля да ми простят всички волни или неволни грешки допускани по пътя на израстването им.  Скоро  малкия ми син става на 25, и ще използвам случая да му прочета думите ти- звучат толкова общовалидно, сякаш съм ги писала аз , за него. Благодаря ти още веднъж, сестро по съдба . Затова обичам тази група толкова много - четейки ви, сякаш чета мислите си , и съпреживявам тревогите ви, които изпитвам и аз .
Благодаря на Червенокоска за хубавата тема,  тук никога не съм сещала конфронтация и вярвам че ще остане така.
Моите двама са заедно в Бреда за седмица , сърцето ми е събрано , макар и далече от мен. Щастлива съм, защото те са много близки един с друг и знам колко много означава за тях тази възможност . Особено за идващия от Германия .

# 43
  • Пловдив
Додо, толкова познато, но ...аз самата никога не можах да го събера така синтезирано и си остана в моята глава, явно ти се отдава да пишеш!
Дано успееш да споделиш и пътеписа !

# 44
  • Varna
Златни едва ли, но адски уморени, натъртени и отекли. Та някой лек да знаете, дори бабин илач, че кремове не помагат...

Вчера ми попадна статия за английската сол.цитирам:

Английска сол срещу рани и възпаление
Ваната с английска сол предизвиква облекчаване на болката и възпалението, което я прави подходяща и при лечение на рани, натъртване, мигрена и бронхиална астма.
За заздравяване на рани и натъртвания, добавете две чаши английска сол към вана с топла вода и останете в нея 15-20 минути. Това ще помогне за намаляване на болката и отока на тъканите, а също така, ще ускори оздравителния процес.

Дано Ви помогне,че ръцете Ви наистина са златни.

Общи условия

Активация на акаунт