Студенти в Нидерландия - 25

• 41 918
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе/София
Записвам се с благодарност за новата тема.

# 136
  • Несебър
Здравейте! Получих оферта от сайта klikvoorkamers за стая и смятам да я приема. Дали ще може някой, който вече е преминавал през целия процес да ми обясни какво ще става. Само по имейл ли ще общуват с мен? Благодаря предварително! Heart

# 137
Здравейте, дали някой има списък с доказани и сигурни агенции за наем. Например четох за room.nl, housinganywhere. Може ли някой да качи нещо като списък? Благодаря ви! Simple Smile

# 138
  • София
Здравейте! Получих оферта от сайта klikvoorkamers за стая и смятам да я приема. Дали ще може някой, който вече е преминавал през целия процес да ми обясни какво ще става. Само по имейл ли ще общуват с мен? Благодаря предварително! Heart
Приемай, разбира се Grinning! Това ще ти е сигурна квартира за целия период на обучението.

# 139
Здравейте, дали някой има списък с доказани и сигурни агенции за наем. Например четох за room.nl, housinganywhere. Може ли някой да качи нещо като списък? Благодаря ви! Simple Smile

На първа странница има линкове на доста сайтове. Аз също търся и към тези, които си написала прибавям и Камернет, както и Xior. В момента даже харесахме апартамент в Хага и изпратих съобщение на наемодателя
 в сайта Камернет, като заплатих и за премиум услуга. Надявам се наистина всичко да е коректно и да няма измамници.

# 140
Момичета безкрайно съм ви благодарна за бързите отговори и безценните съвети.Ще го накарам да пробва всичко изредено до тук от вас само да има ефект. Когато  има резултат ще напиша веднага!

# 141
  • Sofia

Привет, синът ми е настанен през Клика. Приемай и не се чуди.
Иначе след класирането има ден или два (има указание, вече съм забравила), в които трябва да заявиш, че имате интерес. След което има три дни за оглед и след него се потвърждава окончателно желанието или не и стаята се предлага на следващия. Всичко става онлайн, изпращат договора, подписвате, изпращате и после те то връщат подписан:)
След тава се отива там, казват кога,  за получаване на ключовете:)
Чуден късмет е това! За целия период на следването, до 6 месеца след приключване.
В Бреда или Тилбург сте?Simple Smile

# 142
  • Несебър

Иначе след класирането има ден или два (има указание, вече съм забравила), в които трябва да заявиш, че имате интерес. След което има три дни за оглед и след него се потвърждава окончателно желанието или не и стаята се предлага на следващия. Всичко става онлайн, изпращат договора, подписвате, изпращате и после те то връщат подписан:)
Чуден късмет е това! За целия период на следването, до 6 месеца след приключване.

В Бреда ще съм. Днес ми е огледа и нямам търпение вече да я взимам и да спирам да мисля за хаоса с квартирите Grinning

# 143
  • Sofia

В Бреда ще съм. Днес ми е огледа и нямам търпение вече да я взимам и да спирам да мисля за хаоса с квартирите Grinning

Успех! Всичко ще бъде наред! 🤗

# 144
Здравейте. Аз пак не мога да разбера. ако двама човека наемат жилище, това автоматично ги изпраща над границата от 900 евро защото със сигурност  жилище за двама под 900 евро няма. Договорът за наем се сключва само с един от двамата нали така? И така автоматично отпадат от възможността за помощ за наем? Излиза, че за да се ползва помощ, е възможнно  само при самостоятелно настаняване?

# 145
Здравейте!
Започнахме усилено да търсим квартира за Ротердам. Според Вашия опит и наблюдения в кои два сайта за предлагане на квартири е най-надеждно предлагането на обзаведени стаи за студент първи курс? Разгледах почти всички, които сте публикували, за което благодаря!

# 146
  • София
Здравейте. Аз пак не мога да разбера. ако двама човека наемат жилище, това автоматично ги изпраща над границата от 900 евро защото със сигурност  жилище за двама под 900 евро няма... И така автоматично отпадат от възможността за помощ за наем?
Не казвате дали сте направили пробно изчисление. Аз направих при вашите условия - да, излиза, че общият наем трябва да е под 900 евро (студен наем).
Възможно е да се намери квартира за двама на тази цена. Комбинацията да е за двама, да е регистрирана като възможна за получаване на надбавка и да е под 900 евро е рядко срещана, но не е невъзможна.
Например в един от комплексите в Тилбург, предлаган на сайта klikvoorkamers, ако студиото е над 30 кв.м, може да живеят двама и може да се получава надбавка.
Ето и обява за Бреда - може да са двама, ще е под 900 евро чистият наем, само не пише дали е възможна надбавка:
https://stadhuis.nl/property/tramsingel/

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 09:13 от Sunny bunny

# 147
  • Габрово
Това с получаването на помощ за наем ми звучи почти фантастично и крайно нереално... Наблюденията ми са за Айндховен де... в други градове може и да е възможно. То в Айндховен няма начин да се наеме самостоятелно студио до 900 EUR с вкл. допълнителни разходи (вода, ток и т.н.), камо ли пък за помощи да се надяваме... Всъщност само vestide предлагат такава опция за студио, НО там сякаш нямам никакъв шанс да се добереш до наемане... При тях от значение е колко отдавна имаш регистрация... Sad

# 148
Привет!
Бихте ли ми казали как се пътува от летище Шарлероа до централната гара в Брюксел - влак/автобус?
Благодаря!

# 149
За получаването на помощта за наем се гледа само наема, без режийните, т.е. 900 чист наем, отделно си е за над 23години. За над 18г е друга сумата. И да, определено не е направено да го получава всеки, по-скоро е насочено към местните, които имат дълги регистрации в сайтовете и се дореждат за по-евтините квартири. Но има деца от темата, които получават помощта.

LollyPoppy, може би питането ви е по-скоро за темата за студентите в Белгия.

Общи условия

Активация на акаунт