Студенти в Нидерландия - 25

• 40 478
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Дъщеря ми се чува със съученици,които учат в Бг и не съжалява въпреки всичко.Те са по-разочаровани 😀
[/quote]

От кой български унивеситет и коя специалност са по-разочаровани?

# 436
  • Варна
Дъщеря ми се чува със съученици,които учат в Бг и не съжалява въпреки всичко.Те са по-разочаровани 😀

От кой български унивеситет и коя специалност са по-разочаровани?
[/quote]

Да ,редактирах,става дума за IT специалности във Варна,не исках да кажа БГ.При нас избора беше да отиде в чужбина или да остане във Варна.

# 437
Моля за съвети тези на които децата пътуват ежедневно  с NS trains ? Как се придвижват когато влаковете стачкуват , какъвто ще е случаят утре ? Има ли някой чието дете е гонило самолет в такъв ден и как процедира ?

# 438
  • София
Моята има позволение при такава ситуация да си остава хоум офис. Но да гони самолет, не ми се и помисля какъв стрес ще е. Най-вероятно ще търси такси или превоз в групите.

# 439
G..D.. не беше стачка, просто три влака от Хага за Амстердам ги бяха отложили по някаква причина без да уведомят предварително или и да са уведомили, но  нашия не е разбрал, каза обаче,  че на гарата е пълно с хора.
Младежът беше в ужас, накарахме го да си хване такси и в последните секунди се качи в самолета.
Разхода за таксито беше 50E, но при условие, че в противен случай трябваше да вземем нов билет, който е доста по скъп, си струваше.

# 440
Миналото лято  взехме билет за прибиране към България в събота, сутрешен полет. Планът беше да я закарат с кола под наем до Айнховен, но тази която беше резервирана имаше някакъв проблем и не можа да тръгне, в събота нямаше ранни влакове и се наложи да ползва такси от Бреда до Айнховен - 100 Евро. На косъм да си изпусне самолета, беше и с 2 куфара, а ние бяхме в прединфарктно състояние. Гледам сега в сайта  на Раян, че тази година нямат полети в събота и ще мислим още кога да се прибира, че стажът й е до края на юли.

# 441
Здравейте! Имаме отговор за едната квартира, която харесахме. Квартирата се предлага от агенция и ни предлагат он-лайн оглед и ако ни хареса ще изпратят договор, ако сме искали физически оглед трябвало да ни запазят час в деня за огледи с други клиенти..... Малко ме притесни тази ситуация и затова пиша да чуя вашето мнение. Правили ли сте такива он-лайн огледи и как можем да сме сигурни, че не е измама? Какви са таксите на агенциите за намиране на квартира ако знаете? Тук искат 450 евро еднократно.

# 442
Досега са ми искали 200 евро от една агенция и 285 евро от агенцията към университета. 450 евро ми се струват много, ако е само за една агенция. Поне успяхте да намерите нещо.
При нас ситуацията е инфарктна. Няма и няма.
Честно, ако знаех какво ме очакваше и какво щях да преживея с тези квартири НИКОГА нямаше да му позволя да кандидатства в Холандия. Това е някакъв ужасен кошмар...

# 443
Досега са ми искали 200 евро от една агенция и 285 евро от агенцията към университета. 450 евро ми се струват много, ако е само за една агенция. Поне успяхте да намерите нещо.
При нас ситуацията е инфарктна. Няма и няма.
Честно, ако знаех какво ме очакваше и какво щях да преживея с тези квартири НИКОГА нямаше да му позволя да кандидатства в Холандия. Това е някакъв ужасен кошмар...

И при нас е същото - уж бях подготвена, че ще е трудно, но положението е отчайващо.

# 444
  • София
Здравейте! Имаме отговор за едната квартира, която харесахме. Квартирата се предлага от агенция и ни предлагат он-лайн оглед и ако ни хареса ще изпратят договор, ако сме искали физически оглед трябвало да ни запазят час в деня за огледи с други клиенти..... Малко ме притесни тази ситуация и затова пиша да чуя вашето мнение. Правили ли сте такива он-лайн огледи и как можем да сме сигурни, че не е измама? Какви са таксите на агенциите за намиране на квартира ако знаете? Тук искат 450 евро еднократно.

Може преди да подпишете договора, да проверите дали наемодателят е собственик на имота.
И да, таксата за агенцията е нормално да е един наем - но само при осигурена квартира и сключен договор. За оглед - не е.
Коя е агенцията?

# 445

Може преди да подпишете договора, да проверите дали наемодателят е собственик на имота.
И да, таксата за агенцията е нормално да е един наем - но само при осигурена квартира и сключен договор. За оглед - не е.
Коя е агенцията?
Не мога да кажа коя точно е агенцията. Обявата се предлагаше от брокер, той ни върна отговор. Договора трябва да е със собственика на имота нали така, не с агенцията?

# 446
Не мога да кажа коя точно е агенцията. Обявата се предлагаше от брокер, той ни върна отговор. Договора трябва да е със собственика на имота нали така, не с агенцията?

Нашият договор е с агенцията, като нямаме никакво вземане-даване със собственика. Не сме плащали такса за оглед, при подписване на договора си платихме комисионната и депозита към агенцията. Различна е схемата в различните случаи.

# 447
Моля за съвети тези на които децата пътуват ежедневно  с NS trains ? Как се придвижват когато влаковете стачкуват , какъвто ще е случаят утре ? Има ли някой чието дете е гонило самолет в такъв ден и как процедира ?
С такси или uber и то час по-рано да пристигне, спрямо планираното, че не е само той...
Ужасен ужас беше, поредни дни бяха стачки на ЖП и метро не работеше...

# 448
  • София
Днес в 12 часа ще пуснат 10 студия за до една година наем в Student experience
Amsterdam
https://studentexperience.com/locations/2/amsterdam-minervahaven

Трябва ви предварително профил (безплатно) в системата им с името и данни на студента. Над/около 1500 евро/месец са.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 11:54 от Peruanka

# 449
С такси или uber и то час по-рано да пристигне, спрямо планираното, че не е само той...
Ужасен ужас беше, поредни дни бяха стачки на ЖП и метро не работеше...

Утре, 06,06 няма да има влакове. Дали няма да пуснат някакви автобуси които да транспортират хората поне до летищата? Синът ми сега ще ходи на гарата да пита на място. Ако не - днес към Амстердам, и утре цял ден в града, полета му е вечерен...

Общи условия

Активация на акаунт