Студенти в Нидерландия - 25

• 40 464
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
  • България, Велико Търново
Здравейте, голямо чудо се оказа търсенето на квартири в Утрехт. Ако някой попадне на информация за квартира там, моля да сигнализира. Бях получила насоки и контакти от участници в темата, но ударихме на камък. Масово продават жилищата, които досега са давани под наем. И от там броя отдавани жилища рязко е намалял. Не съм наясно ако тази година не успеем да намерим жилище дали ще може да отложи обучението за следващата година?

# 421
Stichting Kringloop H&H
Oranjeboomstraat 330, 4812 EN Breda
Website: vergelijk-gratis.nl/stichting-kringloop-h-h

Аdres en contact
Vindingrijk Kringloop Breda
Riethil 6
4825 AP BredaPlan route

Epelenberg 18, 4817 CM Breda, Нидерландия,

Houtmarktpassage 33, 4811 JC Breda, Нидерландия

Toва намирам на първо четене като магазини в които има мебели, всичко е  втора ръка. Не пренебрегввайте този вид магзини, там се намират уникални неща. Имам един супер любим,  - Slingerweg 86, 4814 AZ Breda, препоръчвам го с две ръце, аз отида ли в Бреда, това е първото място което посещавам, уникални находки има  там.

# 422
  • София/Велико Търново
Споделете какви са възможностите за транспорт на мебели за студент, който не разполага с кола. Синът ми сега трябва да обзавежда студио в Амстердам, което трябва да освободи следващото лято. Това означава, да се сдобива с мебели втора ръка един по един (легло, матрак, гардеробче, маса, стол и т.н.) и търсим варианти за изгоден транспорт.

# 423
Специално за Амстердам оди мога да напиша. Кара ли или иска някой да му ги вземе и докара? За да знам какво да предложа като варианти.

# 424
  • София/Велико Търново
Специално за Амстердам оди мога да напиша. Кара ли или иска някой да му ги вземе и докара? За да знам какво да предложа като варианти.

Шофира, но е на 20 и кола под наем май не дават на новаци.

# 425
Споделете какви са възможностите за транспорт на мебели за студент, който не разполага с кола. Синът ми сега трябва да обзавежда студио в Амстердам, което трябва да освободи следващото лято. Това означава, да се сдобива с мебели втора ръка един по един (легло, матрак, гардеробче, маса, стол и т.н.) и търсим варианти за изгоден транспорт.
Дъщеря ми е в Енсхеде, и не зная точно за Амстердам, но в групите за наеми в Енсхеде често излизат обяви за студенти със собствени коли или бусчета, с които предлагат такава услуга за превоз на багаж. Някои допълнително обясняват, че помагат и с носенето на  самите багажи. Проверете за подобна възможност и във вашия град.
А относно магазините за мебели втора ръка, мисля, че повечето предлагат транспорт в рамките на града.

# 426
При сегашното ми ходене ползвах тази компания за коли под наем. Условието е за над 19г може да се наема и да има книжка от поне 1година. Вероятно ще има някакво оскъпяване заради възрастта. Може да си подбере каквото му е необходимо като размер на автомобила/буса, да си вземе количка към него. Препоръчвам да се направи пълна застраховка. Колата се взима от 8 сутринта до 8 на следващия ден, може и за по-дълги периоди. Може да избере удобен офис за взимане и същия или различен за връщане. Взима пълен резервоар, връща пълен. Има определени километри без такса, ние не можехме да навъртим 100, хем бая обикаляхме и много курсове направихме. Колите могат да влизат във всички емисионни зони на Амстердам, само да следи платеното паркиране и да си плаща за времето на автоматите предварително.
Аз наемах 2 пъти от тях - товарен ван и малък рекламен автомобил. С първия пренесохме големите покупки, с малкия багажа, просто така ни се стече във времето.
И двете резервации бяха на името на дъщеря ми, тя си даде нейната шофьорска книжка и адрес, аз бях 2ри шофьор. Избрах опцията за плащане на място. При нас депозита беше 200 евро, върнаха го на 3тия ден без каквито и да било удръжки. Даже като наемах втория път помолих и понеже не ми бяха върнали още първия депозит, директно го прехвърлиха за другата кола.
Особеност е, че не дават документи на автомобила - казаха, че не е необходимо, така си се кара. Резервациите направих онлайн с акаунт в сайта им.

# 427
В Xior има стая в момента за Delft (или поне така изглежда, защото нямам регистрация и не мога да видя детайли). https://barbarasteeg.xiorstudenthousing.eu/floorplans

# 428
  • София
За транспорта писаха вече. Вижте най-първо WhatsApp групата на сградата. Нека се присъедини, там продават и подаряват много мебели и неща.

# 429
Здравейте!
Надявам се, да помогне на някой това. Става въпрос за Енсхеде. Дъщеря ми се свърза с представителя от публикацията, и вече ходи на един оглед. Почти на финалната права сме, изпрати договора за наем на интенешънъл офиса за проверка, защото сметката за наема бе германска  и ме притесни. От там потвърдиха, че всичко с договора за наем е ОК.
Затова ще си позволя, да споделя линка за връзка, фирмата разполага с доста голям брой стаи за отдаване. Настина включват желаещите в чат, и когато някой изяви интерес към обява, поне при нас, всичко стана за два дни.
https://www.facebook.com/groups/789517814407670/permalink/30652930610972996/

# 430
  • София
Здравейте,можете ли да ми препоръчате евтини нощувки в Бреда(може и околко),където да отседнем докато обзаведем квартирата на студента,че едни цени ми излизат........
За обзавеждане сме се насочили към ИКЕА,но как стой въпроса с доставката там.Искани се да отидем и за два дни да оправим всичко .Разбирам,че ще е трудно и се настройваме за повече дни ,затова и търся нощувки на ниски цени.Мисля си (първо и стаята да измерим,че незнаем реалните квадрати),като поръчаме мебели с доставка от там дали не отнема няколко дни доставката.....и незнам ,как да организирам нещата.
А вариант да се купят мебели от нашата ИКЕА(уж тук по-ниски цените) и да си ги изпратим с транспорт от тук да там,дали е по - добре финансово?
Предварително благодаря!
Aко искате за 2 дни да оправите всичко, поръчайте мебелите от Икеа, още когато сте в БГ.
Няма какво да мерите - минимума за легло е 80/190 (най-добре 90/190 или 200), двукрилните гардероби и те са стандартни, бюро, стол, етажерка, нощни шкафчета, матрак, килим това сме поръчвали основно и после нареждате по стаята. Все пак е добре, ако можете да се сдобиете със снимки или чертеж. Много се ползват и едни подвижни закачалки за дрехи, ако няма място за гардероб. Ikea спазват деня и часа на доставка, като в деня на доставка, даже може да се следи движението на камиона, но всичко се случва, тъй че е добре да имате малко времеви запас. Силно препоръчвам да платите качване до горе, особено, ако няма асансьор. Дадените пари, че се изплатят многократно и няма да ходите 3 дни като робокоп. Ние пътувахме с кола от БГ и мъжът ми беше взел и 2 куфара с инструменти - повечето влязоха в употреба, тъй че, ако сте със самолет, помислете и за това.
Ние с 2 квартири се справихме за 2 дни, но 5 сме души, мъжът ми е по техническата част и е бърз със сглобяването,  децата, и те си дадоха много зор в т.ч. и малката им сестра, но си беше скапване (в едната квартира до 1.30 през нощта), а и в едната квартира основното чистене беше направено от друг. Напънахме се за  да ни останат 3 дни за екскурзийки, но и през тези дни подбутвахме по нещо - пердета, чистене, декорацийки, килимчета, кофи, препарати, чашки, чинийки, абе нова къща Simple Smile.
Нашият пазар беше подобен за стая 9 кв .м., като гледахме и кое е на промоция, но специално леглото и матрака не бяха най-евтините:
https://www.ikea.com/nl/nl/p/vestmarka-binnenveringsmatras-midde … htblauw-50451306/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/brimnes-bedbank-met-2-lades-wit-00228705/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/brimnes-kledingkast-met-2-deuren-wit-40400478/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/kullen-ladekast-2-lades-wit-80309241/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/micke-bureau-wit-80213074/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/flintan-bureaustoel-met-armleuninge … -zwart-s89424468/
https://www.ikea.com/nl/nl/p/billy-boekenkast-wit-00263850/

Добре сте се насочили към Икеа, защото в едната квартира купихме Юск, а в другата - Икеа. При почти еднакви артикули, качеството и удобството при монтаж определено е в полза на Икеа.
За пердета, чаршафи, завивки, посуда и т.н. аксесоари - Action, Ikea, Jusk.
Проверете и каналите - може профилактично Тубофло или подобно, че у нас тати чисти космите от канала на 4 дългокоси жени и там имаше челен сблъсък с канал, чистене на пералня, включване на газово котле, регулиране на парно на газ....

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 15:15 от bibi

# 431
  • София
Ние също поръчвахме от Икея, с точен ден за доставка. Всичко добре, обаче гардеробът беше в три кашона, от които единият липсваше. Объркали нещо при товаренето.
Добре, че леглото и матракът дойдоха, че иначе нямаше как да нощуваме двете.140см двойно легло взехме.
Аз бях сама с нея, без мъжка помощ, но съм си сръчко в тия работи. Сглобихме леглото, бюро, стол, етажерка и всичко за няколко часа, но гардероб- нъц. Доставката на третата част от него беше чак след като се прибрах в България и дъщеря ми трябваше да се оправя сама. Помогна й едно познато момче тогава- българин. Но си беше доста неприятно да сме планирали всичко с мебелите и в крайна сметка да не е на 100%, ама бял кахър това...

# 432
Писала съм, но пак ще пиша - и ние поръчахме преди три години от Икея всичко необходимо за обзавеждането на стаята, преди студентката да замине. Доставката обаче се забави с една седмица, без изобщо да ни уведомят. Така детето спа на земята през тази седмица.

# 433
Здравейте! Синът ми учи в HZ UAS. Разбрах, че минимумът за минаване на годината е 45 кредита. Какво се случва, ако се вземат например 48 кредита и му останат 12 кредита, които не е взел. Няма да му се даде propedeuse diploma или все пак дават, но трябва да мине предметите през втората година? Допълнително- искам да попитам има ли майки, чиито деца са също в този университет в ИТ програмата. Изключително сме недоволни от нивото на преподаване и заданията, които се дават. Бих се радвала да чуя и ваши мнения.

# 434
  • Варна
Здравейте! Синът ми учи в HZ UAS. Разбрах, че минимумът за минаване на годината е 45 кредита. Какво се случва, ако се вземат например 48 кредита и му останат 12 кредита, които не е взел. Няма да му се даде propedeuse diploma или все пак дават, но трябва да мине предметите през втората година? Допълнително- искам да попитам има ли майки, чиито деца са също в този университет в ИТ програмата. Изключително сме недоволни от нивото на преподаване и заданията, които се дават. Бих се радвала да чуя и ваши мнения.

Дъщеря ми е там,писали сме си преди,нивото на преподаване и на други места е такова.Дъщеря ми беше наясно и не тръгна с големи очаквания.Съжалявам,че сте разочаровани.Обучението е във формата на проекти.Трябва да показват разбира се умения,не да им наливат информация само.Сега е в екип,в който има и холандчета и доволна,като се има впредвид какво сме чували за такива съставени групи,в които не всеки участва активно.Честно да си кажа не съм много в час.Май не ме информира особено.Допълвам поста.Сега я питах и ме отговори че тази диплома се взима като се вземат 60 кредита.И да,заданията са ненормални.Програмата не е добра. Не би препоръчала на някой.
Дъщеря ми се чува със съученици,които останаха да учат във Варна и не съжалява въпреки всичко.Те са по-разочаровани.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 20:52 от Geiza

Общи условия

Активация на акаунт