Здравейте!
Нова съм в материята и не разбирам, точно за какво става въпрос, а Вестиде е една от агенциите, през които търсим стая!
Синът ми ще е първа година студент и съответно няма адресна регистрация в Холандия към момента.
Може и на лични

Благодаря Ви предварително

Значи при вас няма дилема. Друг адрес, освен българския няма.
Но ако намерите квартира от друго място и след 2 години търсите пак през вестиде, тогава е желателно да актиализира профила с холанския адрес. Неприятното в случая е, че това ще му "изяде" бонус времето за регистрация.
Да разбирам, че когато намерим и вече има регистрация, е хубаво веднага да я променим, за да му се трупа бонус време за регистрация, независимо, че към момента няма да имаме нужда от квартира ?
А този бонус от 14 месеца за първата година ще изчезне, ако вече имаме регистация в Холандия, така ли е ?
Точно така. Сега получава бонус за това, че адресът му не е в Нидерландия. Има бонуси и за адреси от Нидерландия, НО поне на един час път от Централната гара на Айндховен. Ако вече си има адрес в Айндховен се брои само времето от първата регистрация, НО не се добавят никакви бонуси... Аз вече си мисля, че синът ми трябва да е най-малкото магистър, за да има някакъв шанс за Вестиде... От друга страна той къде на шега, къде на сериозно твърди, че е крайно време да регистрираме сестра му във Вестиде (тя сега е 10кл. :sweat_smile