Студенти в Нидерландия - 25

• 40 501
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте отново,имам питане относно намирането на личен лекар в Бреда.Разбирам ,че всичко зависи от графика на лекаря и дали изобщо ще приема нови пациенти,но все пак да ви попитам какви са точно стъпките и колко време отнема процеса,да се запишеш при лл,че ни е важно и искам да предвидя каквото мога?Имам предвид ,че първо е ристрация в общината,после здравна застраховка и тогава личен лекар....
И да ви попитам, къде проверявате за стачките на влаковете,че ще се пътува другата седмица и да проверя?

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 13:52 от pipilota94

# 541
  • София
Давам координати за личен лекар в Бреда, отворено е за записване на студенти: https://brabantpark.praktijkinfo.nl/registration/
Имайте предвид, че не можах да запиша моята девойка, когато нямаше тамошна застраховка - спираше ме на номер на застраховка.
Иначе за 2 седмици отговориха, че е записана.
Дописвам за стачките - свалете си приложението 9292 - ето в момента дават инфо за стачка:

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 15:03 от Sunny bunny

# 542
Извинете ме,но толкова ми е неясно всичко,а иначе чета преди да пиша.....
Другата седмица щи ходим да обзавеждаме квартирата със студента в Бреда и ми се иска в тези дни да направим регистрацията в общината,въпреки,че студента ще остане в Бреда от 20.08.
Въпроса ми е-От тук трябва да извадим многоезичен акт за раждане(незнам дали ще издадът за няколко дни утре ще пуснем),а превод на акта за раждане да правим ли или само на многоезичния да направим превод?
След това запазваме час в общината в Бреда и само многоезичния ли подаваме там за този BSN или и друго трябва?Друго нужно ли е предварително да приготвим?
Здравей, може ли да попитам как намерихте квартирата ?

# 543
  • София
Толкова са непредвидими тези стачки, направо си е рисково. Моята пътува другата седмица през Айндховен от Амстердам и днес взехме билет за автобус за всеки случай. 9.48 евро къде ли не отишли... Ако насрочат стачка, кой знае дали ще има билети и на каква цена ще са. Иначе се пада през седмицата и с NS пътува безплатно с травъл продукта, ама ето, ще трябва да се презастраховаме.

# 544
Извинете ме,но толкова ми е неясно всичко,а иначе чета преди да пиша.....
Другата седмица щи ходим да обзавеждаме квартирата със студента в Бреда и ми се иска в тези дни да направим регистрацията в общината,въпреки,че студента ще остане в Бреда от 20.08.
Въпроса ми е-От тук трябва да извадим многоезичен акт за раждане(незнам дали ще издадът за няколко дни утре ще пуснем),а превод на акта за раждане да правим ли или само на многоезичния да направим превод?
След това запазваме час в общината в Бреда и само многоезичния ли подаваме там за този BSN или и друго трябва?Друго нужно ли е предварително да приготвим?
Здравей, може ли да попитам как намерихте квартирата ?
Здравейте,април месец в Xior имаше и резервирахме онлайн!

# 545
  • София
Здравейте мами!
Рядко се включвам, но следя отблизо темата Simple Smile
Имам дъщеря, студентка в Бреда втора година, и отново търсим квартира. В апартамента са 4 момичета и хазаина им е дал предизвестие да го освободят до края на август.
Моля, ако някой има инфо за освобождаваща се стая, да даде знак Simple Smile

# 546
  • София
На два пъти обявяват в темата стаи в Бреда. Върнете се малко назад.
И в klikvoorkamers кликайте, но в регистрацията да е с българския адрес.

# 547
  • Varna
В момента в Xior Бреда има 4 студиа за които бутонът Booking е активен    https://www.xior-booking.com/#

# 548
  • София
На два пъти обявяват в темата стаи в Бреда. Върнете се малко назад.
И в klikvoorkamers кликайте, но в регистрацията да е с българския адрес.

Благодаря, видях ги и се свърза дъщеря ми, но вече са заети. Благодаря за klikvoorkamers - ще пробваме и там.

# 549
  • София
Да, има студио в xior в момента. На Rat Verleghstraat, цената излиза 900 евро с включени разходи. Това е скъпо за Бреда.
Другите опции са активни, но няма свободни стаи. Те xior промениха сайта, не е като преди - вътре трябва да влезеш, за да видиш има ли нещо свободно.

# 550
  • София
Внимавайте с агенциите, които дават бонус време за регистрацията на акаунт при отдалечен адрес. За Айндховен Vestide работи така. Миналата година колеги на сина ми успяха да вземат така стая от там, но преди подписвнето на договора, агенцията проверява дали имат адресна регистрация в Холандия и съответно не се стигна до подписване.

# 551
  • Бургас
Внимавайте с агенциите, които дават бонус време за регистрацията на акаунт при отдалечен адрес. За Айндховен Vestide работи така. Миналата година колеги на сина ми успяха да вземат така стая от там, но преди подписвнето на договора, агенцията проверява дали имат адресна регистрация в Холандия и съответно не се стигна до подписване.

Здравейте!
Нова съм в материята и не разбирам, точно за какво става въпрос, а Вестиде е една от агенциите, през които търсим стая!
Синът ми ще е първа година студент и съответно няма адресна регистрация в Холандия към момента.
Може и на лични Grinning

Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 552
  • София
Аз да поясня - klikvoorkamers не дават бонус време към регистрацията, например 6 месеца, както е при vestide. Просто при тях шансът за спечелване на стаи, които са на принципа на лотария, е по-голям при по-отдалечен адрес (такъв бил алгоритъмът).

# 553
  • София

Здравейте!
Нова съм в материята и не разбирам, точно за какво става въпрос, а Вестиде е една от агенциите, през които търсим стая!
Синът ми ще е първа година студент и съответно няма адресна регистрация в Холандия към момента.
Може и на лични Grinning

Значи при вас няма дилема. Друг адрес, освен българския няма.
Но ако намерите квартира от друго място и след 2 години търсите пак през вестиде, тогава е желателно да актиализира профила с холанския адрес. Неприятното в случая е, че това ще му "изяде" бонус времето за регистрация.

# 554
  • Бургас

Здравейте!
Може и на лични Grinning

Значи при вас няма дилема. Друг адрес, освен българския няма.
Но ако намерите квартира от друго място и след 2 години търсите пак през вестиде, тогава е желателно да актиализира профила с холанския адрес. Неприятното в случая е, че това ще му "изяде" бонус времето за регистрация.

Да разбирам, че когато намерим и вече има регистрация, е хубаво веднага да я променим, за да му се трупа бонус време за регистрация, независимо, че към момента няма да имаме нужда от квартира ?
А този бонус от 14 месеца за първата година ще изчезне, ако вече имаме регистация в Холандия, така ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт