Студенти в Нидерландия - 25

• 40 405
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Вие не успяхте ли?

# 646
Нещо е бъгав сайта на Xior... Излизат уж свободни, но като започне кандидатстването, казва че няма свободни стаи
Ние за 60 дена търсене имахме нулев успех. Платени сайтове, безплатни обяви, писане, платени огледи... Чакахме и томболата на ТУЕ, нищо. Истината е, намирате агенция за недвижими имоти, която да се съгласи да работи с вас. Плащане на яки комисионни и воала, на трети ден имахме три(!) подходящи жилища. p.s. Не ме питайте как да намерите такава агенция. Аз само плащах.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 15:47 от D.S.P.

# 647
И ние не успяхме.

# 648
  • София
Странно. На мен ми даваше да пусна апликация, но не съм я завършила - та не знам...
Съжалявам, ако съм ви подвела.

# 649
Здравейте! Синът ми е на квартира в Леуварден с още две българчета. Едното обаче ще се мести и прехвърля договора на синът ми на името, но днес като го е получил имало точка , че могат да живеят само двама. Агенцията казва, че и преди уж имало такава точка, но не било така. Сега е в ужас, че ако наистина живеят само двама наема доста ще се качи. Той си е намерил холандче за трети съквартирант, на който не му е нужна регистрация, но го е страх , да не го глобят. Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?И  ако някой трети се нанесе всъщност как могат да го хванат?

# 650
  • София/Велико Търново
Здравейте! Синът ми е на квартира в Леуварден с още две българчета. Едното обаче ще се мести и прехвърля договора на синът ми на името, но днес като го е получил имало точка , че могат да живеят само двама. Агенцията казва, че и преди уж имало такава точка, но не било така. Сега е в ужас, че ако наистина живеят само двама наема доста ще се качи. Той си е намерил холандче за трети съквартирант, на който не му е нужна регистрация, но го е страх , да не го глобят. Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?И  ако някой трети се нанесе всъщност как могат да го хванат?
Не могат да ги хванат според мен, ограниченията са за регистрацията. Ако има три спални в къщата/апартамента какъв е проблема?

Между другото около сагата с таксите за вода и канал моят син звъня до общината и се оказа, че на техния адрес има регистрирани общо 7 човека, а те са 4 човека. Та явно не са чак толкова стриктни колкото ние си мислим.

И да допълня за търсещите в Амстердам, пуснали са апартаменти за групово настаняване в www.roomplaza.com.

# 651
Здравейте,нова съм във вашата група.
Дъщеря ми ще учи в Rotterdam Business School от есента,много съм притеснена дали ще се справи.
Има ли други майки ,чиито деца ще учат или учат  там .
Успяхме да намерим за първата година общежитие чрез Интеграл  .
Моля за мнение за този университет,който всъщност тя сама си избра ?
Вашите деца бързо ли се приспособиха в непозната среда?

Здравейте, нашият син също ще е първа година в Rotterdam Business School. Ние наехме жилище чрез Roomplaza  с още две непознати деца - българи. Нашия син също сам избра само този университет. Февруари бяхме на дните на отворените врати . Синът ни и ние много харесахме университета. Имаше срещи с преподавателите, настоящи и бивши възпитаници, детето излезе с такъв блясък в очите, толкова беше очарован. Има много общности, групи по интереси, националност, спорт. Средата от студенти, с който имахме контакти беше много дружелюбна. На дните на отворените врати разбрахме, че не се подсигурява общежития, но пък оказват съдействие за наемане на квартира, чрез няколко платформи. Това беше изключително полезно за нас.
Дано имат късмет децата ,дъщеря ми също ще е с още две деца в апартамент с обща баня и кухня .
Да, не са общежития,а споделен апартамент ,но ние не знаем с кои съквартиранти  ще е там  .
Искат ги в унито на 26 август ,най вероятно ще я закараме с кола.Гледах пътя доста е до там ...
Желая ви много успехи.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 00:43 от Ivanka Kacarova 743092

# 652
  • София
Нещо е бъгав сайта на Xior... Излизат уж свободни, но като започне кандидатстването, казва че няма свободни стаи
Пишете им. Много бързо отговарят.  Миналата година ударих голям чат с тях. Има и телефони. Питайте каква е тази работа.

# 653
Здравейте,нова съм във вашата група.
Дъщеря ми ще учи в Rotterdam Business School от есента,много съм притеснена дали ще се справи.
Има ли други майки ,чиито деца ще учат или учат  там .
Успяхме да намерим за първата година общежитие чрез Интеграл  .
Моля за мнение за този университет,който всъщност тя сама си избра ?
Вашите деца бързо ли се приспособиха в непозната среда?

Здравейте, нашият син също ще е първа година в Rotterdam Business School. Ние наехме жилище чрез Roomplaza  с още две непознати деца - българи. Нашия син също сам избра само този университет. Февруари бяхме на дните на отворените врати . Синът ни и ние много харесахме университета. Имаше срещи с преподавателите, настоящи и бивши възпитаници, детето излезе с такъв блясък в очите, толкова беше очарован. Има много общности, групи по интереси, националност, спорт. Средата от студенти, с който имахме контакти беше много дружелюбна. На дните на отворените врати разбрахме, че не се подсигурява общежития, но пък оказват съдействие за наемане на квартира, чрез няколко платформи. Това беше изключително полезно за нас.
Дано имат късмет децата ,дъщеря ми също ще е с още две деца в апартамент с обща баня и кухня .
Да, не са общежития,а споделен апартамент ,но ние не знаем с кои съквартиранти  ще е там  .
Искат ги в унито на 26 август ,най вероятно ще я закараме с кола.Гледах пътя доста е до там ...
Желая ви много успехи.

Ние се завърнахме преди ден от пътешествието ни до Грьонинген . Да , пътя е много . Общо 5300 км. сме навътряли отиване и връщане , но ние си го правим като екскурзия.
И двамата ни холандски студенти ги закарахме с кола . Сега ходихме на дипломирането на втория студент .
Правим си спирки по пътя в градове които искаме да разгледаме  в зависимост и от това шофьора колко дълго може да кара .
Свършили сте най-трудната задача - имате квартира . Другото са люксозни проблеми:smiles:
Настройвате се за пътешествие , а детето за приключение .
Успех !

# 654
Здравейте, дали има в темата приети първокурсници в университета в Тилбург?

# 655
Не могат да ги хванат според мен, ограниченията са за регистрацията. Ако има три спални в къщата/апартамента какъв е проблема?

Между другото около сагата с таксите за вода и канал моят син звъня до общината и се оказа, че на техния адрес има регистрирани общо 7 човека, а те са 4 човека. Та явно не са чак толкова стриктни колкото ние си мислим.

И да допълня за търсещите в Амстердам, пуснали са апартаменти за групово настаняване в www.roomplaza.com.
Тези жилища в Амстердам май са за наемане от няколко човека? Как става да се групиат няколко човека и да наемат едно жилище?

# 656
Да се включа и аз със въпрос, каква дипломаизпратихте на университета в Маастрихт, че нещо се омотах.
Днес от училището са отказали да дадат копие "вярно с оригинала" а унито го искат, другата възможност е нотариус или общината, става сложно, но ако нямам вариант, ще се организираме.
Директорката му е казала да им изпрати копието от сайта на МОН, но според мен то там само е сканирано и няма да свърши работа.

# 657
Търсим настаняване в Амстердам за момиче. Ако някой нещо види, ще съм благодарна да сподели.

# 658
  • София
Да се включа и аз със въпрос, каква дипломаизпратихте на университета в Маастрихт, че нещо се омотах.
Днес от училището са отказали да дадат копие "вярно с оригинала" а унито го искат, другата възможност е нотариус или общината, става сложно, но ако нямам вариант, ще се организираме.
Директорката му е казала да им изпрати копието от сайта на МОН, но според мен то там само е сканирано и няма да свърши работа.
Отивате при нотариус с дипломата, там правят те ксерокопие и го заверяват с печата си, така гарантират истинността на копието. После правите превод (на копието) в агенция, от заклет преводач и пращате на унито нотариално завареното копие с превода.
Оригиналът на дипломата си остава във вас. Никога не се изпраща оригинал на дипломата към университетите.

# 659
  • София
Здравейте, дали има в темата приети първокурсници в университета в Тилбург?
Едната щерка завърши 2-ри курс там и в зависимост какво е питането, можем да сме полезни.

Общи условия

Активация на акаунт