Студенти в Нидерландия - 25

• 41 203
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
# 691
Приключихме всички процедури по кандидатстването, днес  младжът получи  уверението, че е студент, утре преводач, след това НАП.
Има билет за 15.08, от 18.08 започва опознавателната седмица.Остава му достатъчно време за банката, общината и личния лекар. Сетих се, че август трябва да си вземе зимните дрехи и обувки.
Брат му от утре започва стажа, в края на лятото като получи графика за срещите за дипломната работа и ако има възможност, ще се опита да се прибере преди Коледа за малко повече дни. Започва и усилено да търси работа.

# 692
Приключихме всички процедури по кандидатстването, днес  младжът получи  уверението, че е студент, утре преводач, след това НАП.
Има билет за 15.08, от 18.08 започва опознавателната седмица.Остава му достатъчно време за банката, общината и личния лекар. Сетих се, че август трябва да си вземе зимните дрехи и обувки.
Брат му от утре започва стажа, в края на лятото като получи графика за срещите за дипломната работа и ако има възможност, ще се опита да се прибере преди Коледа за малко повече дни. Започва и усилено да търси работа.
Към всичко изброено, само да добавя и ЕЗК

# 693
Подаде за ЕЗК, към 15.07. картата трябва да е готова.

# 694
  • София
Охлювчетоо, а как се сдобихте с уверение, че е студент? От студиенлинк ли, от самия университет?

# 695
От самия университет, след като си получиха дипломата и попълнихме даните за плащане на таксата.
Таксата, ще си я теглят от неговата бг карта, на брат му до сега я плащахме наведнъж, но неговата я направихме на 8 месеца, аз предпочитах на два пъти, но нямаше такъв вариант.

# 696
Ще могат ли да теглят от бг сметка?

# 697
Ще видим, той след като си изкара нидерландска карта, ще даде нейните данни.
Брат му първата година също плати от бг карта.

# 698
То да нареди може, но не съм чула още някой да се е похвалил с автоматично теглене от страна на нидерландците. Чакаме го вече толкова години и все не би... все нещо не им достига на нашите системи. Много се надявам след Нова година да отпадне този проблем.

# 699
Утре сутринта, ще разпитам големия и ще пиша, че той тезин неща си ги оправяше сам може и аз да не съм в час.

# 700
  • Deutschland/HE
До 01.01.2026 от българска сметка не може да се тегли. След приемането на еврото, би трябвало да може. Преводите минават и сега по SEPA, но съгласието за директен дебит не работи Sad.

# 701
  • София
И след 01.01.2026 г. законът не задължава българските банки да предлагат услугата Sepa директен дебит. За момента няма информация кои точно банки планират да я разработят.

# 702
Помислете върху възможността за карта Револют. Изключително удобна за ползване насякъде. Таксата за общежитието я теглят директно от карта Револют.

# 703
  • Габрово
И аз да потвърдя - извадете си карта Револют - тя е много удобна и без проблеми университет, наеми и каквото друго се налага с директен дебит си теглят от нея.

# 704
  • София
Ааа, с травъл продукта сме в особени отношения, както знаете:blush:. За всеки случай  я накарах да го откачи от OV chip картата си на автомат на гарата, за да не я одрусат с някоя глоба (пак).
Перуанка, иначе и аз мисля като теб. Благодаря за отговора!
Ако на някой му изтича разрешението за травъл продукта, да знаете, че така се прави. Трябва да го върне студентът, не отпада автоматично. Иначе - глоба.
Тя била имала писмо от DUO, но кой ти чете Grinning

Общи условия

Активация на акаунт