💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 480
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Въобще не знаех, че трябва да науча бебето да ръкопляска. 😳 Почти нон стоп го хваля с "Бравоооо", но не съм се сетила да ръкопляскам. Ще трябва да започна. Не поздравява за "здравей" и "довиждане" другите хора, но като цяло не се плаши от тях. Когато сме на площадката, много се радва на другите деца и все се бута по тях. Не повтаря срички, а говори свои неща.

# 391
Аз не съм я учила целенасочено, тя сама започна на пляска и да маха за "чао".
И тя повтаря и казва свои неща. Мисля, че е малко бебе още, да я карам да "учи" срички, това да не е маймуна в цирка да я дресирам. Така че, Green Arrow, ти не си знаела, аз не смятам да я дресирам, не си сама 😂😂

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 15:57 от КремонаЛиза

# 392
. Особено, ако това води единият от съпрузите извън семейното ложе. Няма никакъв шанс да допусна такова нещо. 😎
За това съм напълно съгласна! Само води до проблеми в семейството...наслушала съм се на достатъчно примери. Когато взехме кошарата, втора ръка от едно семейство, мъжът разказа, че от повече от две години спял на дивана. Обърна се и каза на моя мъж, че ако му се наложи, ще му даде съвети... Е, за щастие не се наложи!

Гергана ръкопляска, не знам дали съм я учила. Може би копира...не се замислям за такива неща.
Напоследък забелязвам, че се дърпа от други деца, но се радва на възрастни. На едно момченце на 1.5 години му се разрева три пъти, когато той просто искаше да я доближи. Странно е, но ще свикне, предполагам Grinning

# 393
Ехе, вие вече на площадки ходите? Оставяте ги да лазят или някои вървят вече?
5-6 дни беба ставаше след 7, обаче от 2 дни пак 6 часа става. 😔

# 394
Засега само на люлките я качвам. Не лази още на площадките, скоро...
Ох, моята мадама откакто я мъчат зъбите, се събужда минимум 2 пъти, максимум 6 през нощта. Забавно е. Добре, че има кофеин GrinningJoy

# 395
От както е топло ходим по площадки. Не само люлки. Отидох в пепко купих клинове за по 5лв и я оставям да се цапа и да си къса клиновете лазейки по земята.
Една майка вчера ми вика - аз май не съм виждала толкова малки бебета на площадки. Не мога само в количката и вкъщи да я държа. Търся ( а и тя) разнообразие.
Иначе пляска, маха на хората. Даже като седнем в заведение и постоянно маха на сервитьорите, на хората в парка маха от количката.
Не дава боц въпреки, че доста хора се пробваха да я научат не ще и тва си е.

# 396
Не ходим по площадки, но пред блока има такава голяма тайфа и всеки вади колички, кончета, пистолети, играчки. Всеки взима играчките на другия и е забава. Тя още не може да ходи, но я държа и я разхождам права или някоя съседка я държи. В количката стои само първите 10 минути и после почва мрънкане. Имаме и поддържана и окосена трева, но не я пускам там.

# 397
Моята май няма да лази и навън е голямо мрънкане. Излизаме като е време да спи и да яде, поне за част от времето да има занимание. Права може да стои, но между децата няма как да я пазя.

# 398
Ние за сега сме само на люлките и пързалките. Настилката на площадката е ужасна, цапа много за да я оставя там да си лази, а и винаги е претъпкано с деца. Момичета, вашите бебета напред ли се возят в количките? Купих лятна количка, много лека и удобна, обаче бебето не може да свикне с нея. Първо, че е доста легнало най-изправеното положение и второ, че не вижда какво правя 😀 Вози се известно време и след малко започва да се върти, да ме търси и да плаче 😔 Надявам се още малко като порастне да свикне.

# 399
Напред се вози от първия ден, в който сложих летния кош. Не ме вижда. Гледа си неща напред. Не е правила за това проблем. Като започна да се изправя, започна и да недоволства в количката. Ако я сваля да я понося, после не мога да я сложа обратно. Прави нещо като мост назад 🤣🤣🤣

# 400
Фейри, оставяй сенника затровен и й говори. Така ако иска да те види, ще. Гласът на мама винаги дава спокойствие и сигурност! ❤️

# 401
И аз това за возенето напред все щях да питам и все забравям. Още я возя към мен, но се чудя дали да не я обърна.
А записалите на кухня, които не сте заместили вечерята още, кога давате тая супа??? 🤔

# 402
Напред се вози от месеци, защото иначе не искаше да се вози.

По площадките е мръсна, но доволна😆 избирам го пред чиста и мрънкаща😆 катери се доста добре по разни съоражения, пускам я по пързалки, в пясъчници. Ходим през деня когато няма мн хора или на по-спокойни места. Дрехите стават кални, но се перат, пък детето се забавлява.

# 403
С този суперски Балиос, кеф ти към теб, кеф ти към мен. Смотаният варненски вятър много готско се избягва с изслючително лесното завъртане на и без това лекият кош.

Щом се събуди, суче, ставаме да водим батковците на градина и училище, тогава тя яде закуска на паркинга на училището или където паркирам за разходка. Спи, взимаме храната, прибираме се да обядва с гъстото ядене от кухната, спи, аз чистя и оправям, готвя, след като стане, преди да взема децата, яде закуската от кухнята, или първо ги взимам и после я яде, докато големият батко е на тренировка по тенис, а малкият играе. Вечеря със супата, в която слагам сухар, или с пшенична каша, за да я сгъстя. И без да го правя я яде, обаче става бавно... твърде течна е. Ако тротинетгаря ме чака, не обича да чакя дълго. Нали е на 3 и е голям 😎🤭🤪
Вишите бебета, кога сучат? И какво закусват? И кога? Тя суче в ранни зори преди алармата, закусва около 2 часа по-късно - около 9-9:30 максимум.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 12:19 от КремонаЛиза

# 404
Суче само сутрин 7:30 като я будя. После я оставям да играе и ходя да будя каката. После завдно закусват.
Много ми е лесно така, иначе трябва да я храня още в 7:30, аз кафе не съм пила…
После караме каката на градина, прибираме се за 1 час да поиграе малката и сега сме на кухнята. 11:30 се прибираме да спи и лягам и аз, че вече не мога 😂
Слугинствам сутрин, докато двете се гледат 😂

Общи условия

Активация на акаунт