💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 567
  • 743
  •   2
Отговори
# 270
За вечеря давам каквото е имало от предния ден за обяд.
Не че нещо ама не смогвам с това цялото готвене.

И в хиполенд ще има намаление този уикенд

# 271
Ние откакто сме на кухнята за вечеря някъде към 19:30 се пада давам супичката.Към нея може някое парченце хляб,сухарче или сиренце да си гризка.И така се храним всички заедно,иначе преди да започнем да вземаме кухня съм и давала от останалото обедно хранене.След това се я къпем или мием дупето.Ляга към 21:00 преди това суче.Иска ми се да изместя малко нощния сън към 21:30 за лятото да имаме още малко свободно време за навън ама по нататък ще го мисля.

# 272
Лина, днес преподписвахме договорите на децата на училище и градина. Така, аз случайно разбрах, че ти беше права, че ако ден отсъства детето, не се приспада. Трябвало 5 дни на цяло на да са. Това съм го пропуснала. Ама днес разбрах, защото някаква мърла си водила детето болно в градината, за пореден път, и моето дете (и не само) е вирусна инфекцея с конюктивит. 🫣 Та, тази седмица е вкъщи. Зарази и бебето. 🤦🏻‍♀️ Ние обаче бяхме на офталмолог в понеделник, с джипито се разбрахме какво да правя и с бебката. Сега са добре.
Та, понеже плащахме, освен договорите, стана на въпрос, че той сега за първи път прави 5 дни отсъствие наведнъж. Замислих, се, като беше болен батко му от скарлатина, нали 7 дни е карантината, 🤔 ама то имало почивни дни тогава. Малкия нямаше никакви симптоми и не беше болен, но теста от лабораторията (понеже и петимата си направихме) показа, че е заразèн и затова стоя и той вкъщи.
Та, отплеснах се. С две думи, права беше, че не е ден за ден, а периода е 5 дни на цяло минимум. 😎 поне вече знам😂
И се извинявам, ако съм подвела някой. Затова пиша тук, а не на лично. ☺️

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 06:42 от КремонаЛиза

# 273
Това са разни вътрешни правила и сиг всеки си има различни, да.
Тази дето си води детето болно е едно на ръка, а кой ги пуска вътре болни е друго. Мед сестрата не се седи ли на вратата сутрин да проверява?

# 274
Стои, обаче онази води детето след 9:20, а директорката каза, 9 е най-късната опция, после детето си губи рутината. Щом дойде, звъни на вратата да излезе лелка да посрещне детето. Родителите трябва да стоят във фоайето. Мед.сестра на мен ми е звъняла 3 пъти, единият път когато малкия паднал и го водихме да му шият главата, вторият път когато казал, че му е лошо на корема и имал температура - НЯМАШЕ, а тогава е било инсценирано, защото той още със ставането каза, че през нощта е повърнал 😂😂😂 повярвай ми, щях да зная. Явно е сънувал нещо. Как ще вярват на 3 годишно дете? И ми правят клопка, температура имал 😂😂😂
За баткото пак така, налапал пухче, в момента във Варна е сякаш някой стои и ги тупа над нас, напъвал се да го изкашля, даже ми става смешно 😂 завели го при медицинското лице, и тя му изкарва температера 37.2 и ми звънят. Ок, разбирам, че те смятат, че той може да е болен, а искат да разкарат болните деца. Ама ако ми го направят 3ти път, ще я помоля да ми покаже как мери температурата и ще я водя при джипито ни, да обсъдят стандартизирането на болните деца 😂
А ако и при вас възникне въпрос, защо онази го пуска болно, ами тя пред всички се хвали че буха детето си с анти хистамин и го праща на градина, щот' ко' да пра'йло вкъщи. 🥲
А съм чувала лично, пред мен, 2 пъти са й казвали, че детето е болно.
Помня какви проблеми правих в градината на големият ми син, изкарваха си го на него, после аз на тях, после те на него, пусках жалби, разпилях ги, една учителка вече е с друга "професия". Започна ли и тук, шанса да стане така, не е малък. Аз съм краен и непримирим човек. Нетолерантна съм към простотии, наглост и безочие, повярвай ми, едва се въздържам! Ш'падладея 😂
Съпругът ми е прав - няма да оправя света. Ама като нещо ми пречи, нищо не може да ме спре.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 23:29 от КремонаЛиза

# 275
Хората насериозно вземат намаленията в дет маг. Столът, който исках да взема е изчерпан от 7:30 сутринта😅

# 276
Момичета, минавам да споделя, че скоро ще имаме първите си 2 зъбчета и ние. 😊

# 277
Отдавна давам вечеря, колкото да мълчи докато ние се храним. Да гризка нещо и да имам да чистя после 😀
От две седмици давам АМ и вече започна да натежава. Дали не му е достигала кърмата не знам , но от декември е 8кг.
180мл вода и 6 лъжички мляко, явно му стига, защото оставя малко. Ако се събуди през нощта давам да суче.
Няма зъбки, не се виждат да идват все още.
Голям е бърборко, кара се на батко и кака си, закача ги, разваля им игрите. С нетърпение чакам да проходи 😂 Всеки ден им напомням, че те искаха да им родя бебе.

# 278

Момичета, това е много готино и полезно за чантата. Аз често забравям да мажа от къщи, а този стик е като онзи на Мустела, за който не отдавна ви бях споделила. Все така удобно за нанасяне с неизмити ръце, по време на разходка. Не зная в градовете където живеете как е, но във Варна днес пак валя и човек вече не знае - слънцезащита ли му трябва или студо крем. Беше доста студено днес. 😒 та, нося си всичко.

# 279
Аз минавам да се оплача, че нашия от 3 дни трудно заспива вечер. Свърши ли АМ в шишето настава голяма истерия.
Няма успокояване. Гладен не е.. 210мл пие преди сън, дадох и 240мл.. пак си е рев.
Забелязвам, че намажа ли го с гелче за зъби, спира да реве и заспива. Много странно. Едва ли пък винаги с времето за сън започват да го дразнят зъбите 🙄
Днес истеряса така и в количката преди да заспи следобяд. Пак с гелче му мина..

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 23:27 от milena12345

# 280
И ние от няколко дни вечер заспиваме по-трудно, но пък не с истерии. Просто играе като я сложа в кошарата, тя наскоро откри играта на криеница и я вълнува сега.
Всъщност е възможно, зъбите да създават дискомфорт най-вече вечер. От легнало положение налягането се променя и т.н. То дори мен, когато ме забили зъб е все като си легна.

# 281
Имайте предвид, че ако бебето има неразположение, това става осезаемо с умората - времето преди заспиване, или наближаването на времето на сън. Просто каталясат ли, бебетата се "изкривяват". Те нямат онези "филтри" и самоконтрол, които имаме ние, възрастните. Именно това прави всяка тяхна реакция и поведение, така ясни, и започва гадаенето - какво му е на малкото човече сега. 🥲🤗
Ако се съмнявате за зъбки припомням за кехлибарените герданчета, пансорал (билки), ако не помага, тогава калгел (той е с лидокаин), Дентокинд е нещо, което съм си въобразила, че помага, както и кехлибареното герданче.  И на тримата съм купувала. Верена още си я носи (: ето:

На тази снимка май не се вижда много, понеже е застанала на стъпалата към коридора. Сега това е новото, катери ги и отива в коридора. Малко или много се вижда как й стои - не плътно по врата.

# 282
Благодаря.
То истерясването тръгва от това че млякото е свършило. Той винаги реве, когато изпие шишето.. ама след минутка му минава.. сега не, голям рев пада.
Иначе за зъби давам гръцкото Мундисал, веднага го успокоява.
Лягането е по едно и също време - 09:30 къпане, яде и ляга.. не сме променяли нищо. През деня спи два пъти, общо около 2 часа и половина - три.
КремонаЛиза, има резон за ефекта на герданчетата, малкия има подобни топчета, които му държат биберона   завързан да не падне, като излизаме с количката, много ги гризе 😊

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 06:05 от milena12345

# 283
И аз мисля, че помага. А и стоят готинко. Тя също го гризе 🤭

Между другото, майка ми има огърлица от кехлибар. Когато е била млада, се е наложило да я оперират "от гуша" - житовидна жлеза. Някой й е казал да я носи и смятам, че е било от помощ. Още дори не съм била родена.

ето малко информация, ако ви е интересно:

# 284
Леле хора, днес реших да дам от онези бисквитки на DM оранжевите да ги гризе беба. Обаче, тя реши да я лапне цялата като бонбон. И не отваря устата, стиска я. Направо изтръпнах от ужас. Вече само натрошени в млякото и да ми е мирна главата. 🫡

Общи условия

Активация на акаунт