💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 560
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • София
А какви подправки сте въвели?

# 256
Аз почти всички, които харесвам и използвам - лук, магданоз, риган, босилек, копър, праз лук, див лук, мащерка, мента, ванилия, естрагон, кориандър. Чесън още не съм, а него също го ядем вкъщи.

# 257
Оф … освен да почна да чета внимателно 😬

От поправките и аз така, ама и чесън съм слагала в манджичките

# 258
Как ще дадеш тахана, Луси. Смис като добавка към какво?
Онзи ден си ядях тахан с лъжичка от буркана и тя поиска … ми не ѝ допадна😁

Тахана опитай печена ябълка или банан с кокосово масло и тахан, става вкусно много. Може да добавиш и ванилия ако имаш, или канела. Може да смесиш всичкото това с цедено кисело мляко или сръбски каймак за следобедна закуска Simple Smile
Иначе да- за трахана говоря.Ето безглутеновата:

# 259
Аз взимам от тези бисквитки и пръчици.

Бисквитките му слагам в кисело мляко или с банан, авокадо и извара, която е като крема сирене, много му харесва. Пръчиците му давам да се занимава, когато искам са му удължа интервала.
Има ги в ебаг. Бисквитките също и във Вис виталис, за пръчиците не знам.
Без захар са.
Още един вид спелтови бисквитки без захар са тези:

Аз исках да попитам тези мами, които дават вече вечеря, какъв ви е режима? Аз не мислех да давам преди годинката вечеря, но моето момче просто си го поиска и сега си вечеряме всички заедно и после му давам да суче да си дояде. Но с тази вечеря целия ни режим отиде на кино 😅. Сега излиза, че трябва да го къпем в 19:00, за да вечеряме най-рано 19:45. Някак си не си го представям да останем така особено лятото, когато се стъмнява късно и ще сме навън до по-късно.
Вие как го нагласяте?

# 260
Ние я къпем след вечеря, сега се опитвам да колкото мога по-късно да избутам къпането, именно заради това че идва лято и ми се иска да излизаме да вечеряме с нея на вън. Синът ми започваше да пищи щом се стръмни Sad миналото лято и на нея не и беше никак приятно да я разхожда по тъмно, дано сега не е така Simple Smile. Разбира се ако детето ми спеше по цяла вечер, нямаше да променя режима за да ми е кеф през лятото...

В Хиполенд този петък и събота ще има - 25%

# 261
При нас с двете спанета, следобедната закуска идва към 5:39-6:00 и ако яде пак евентуално е към 8:00, а 8:30 суче.
Заспива 9:45
Като мине на един сън ще се наместят храненията. Следобедната закуска ще дойде към 3:30-4:00 и вечеря 6:30-7:00.
Като излизаме винаги нося едно хранене напред за всеки случай, да не си разваляме плановете.
Къпя я през деня, тя все още навън е в количка и не се цапа. Вечер само ръцете и лицето мия.

# 262
Ние я къпем непосредствено преди вечерното й хранене, което е в 20/20.30. Малко си поиграе и е готова за сън, та няма как да излизаме на този етап до по-късно с нея. Задължително я къпем преди храненето, защото така свикнахме заради връщането на мляко. И сега още връща, ако я размятаме, та няма как да я къпем след храненето, ако то се случи навън. Не знам. Ляга сравнително рано и тия летни разходки ще ги мисля като наближат. За сега няма как.

# 263
Аз  понякога пропускам банята. Дори с дни (особено ако текат сополи), щом примерно мия дупенце през деня. А пък то и през деня също е опция да я къпя и цялостно. На чучура на душа, на ръка, доста ми тежи, но е бързо и лесно. Ако съм правила 100 неща и сме обикаляли навън до късно, не винаги и е до платсикане с патките в коритото. Личи си, когато "права заспива". 🤭

Аз също нося едно хранене напред с нас, плюс нещо за подхапване. Днес след тренировката на големият ми син, имахме още около 2 часа работа и тя си гризкаше в столчето, в колата. Иначе щеше да заспи. Прибрахме се около 19:50 часа. Вечеряхме всички и по леглата. Тя не е къпана, но днес по-рано мих дупе. 🤗

П. С. За онези от вас, които мразят мизерията от ядено в колата като мен,  а са принудени (като моят случай днес), има 2 опции за бързо почиставне на трохите:

1. В гаража имаме прахосмукачка, специално купена само за колата, някакъв керхер не помня модела, обаче това смуче като невидяло - нищо не остава. Само я включвам, отварям вратата на колата, "бръмвам" и няма следа. Има и такива за кола, брат ми има в багажника си и май е стандартна от колата. Мисля, че всякаква би вършила работа, малко или много.
2. На автомивките на самобслужване, с монетите - само че първо минавам накрайника на муждука с дезинфектант и го избърсвам щателно. Чак тогава се допира до колата ми. 2 пъти ни се е налагало, из пътища, когато сме били. Просто ме е гнус.

Готини бисквитки сте показали! ☺️ благодаря! 🌸

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 08:31 от КремонаЛиза

# 264
Аз давам такива бисквити от ДМ, без захар

# 265
От 1-2 дни и аз давам вечеря, към 7 се пада, след това го къпем към 8 и 30 и суче пак за лека нощ. След обяд заспива в количката, без да суче и като стане е много гладен. Веднага давам следобедна, към 4,30 - 5 часа и има време да огладнее до вечерта. Не знам колко суче, за това и започнах да давам вечерята, че много се събужда през нощта, предполагам гладничък. Като му давам към 7 да хапне е една идея по - добре от към събуждане нощем. Мия го на ръка под батерията на душа, тежи доста и тези дни много се върти и рита, трудно го удържам, малко над 9 кг трябва да е вече.

За вечеря какво давате? Аз му правя пак кашичка, нз друго да давам ли? Знам че тези, които са на кухня дават супичките от менюто, но аз кухня не съм взимала, да му правя ли отделно за вечеря или и каша става?

За пазаруващите и в Raya Toys на 10 и 11.05 всички продукти ще са с -25% по случай деня на детето. Предполагам и сходните магазини ще имат намаления.
В Озон по случай рождения им ден също има намаления до -50% от днес до 22.05.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:43 от viksdreams

# 266
Бейби.бг също имат. Ставали на 13 години. Те са към Озон.

# 267
  • София
Аз не знам кога и какво ще давам за вечеря. Засега графикът много ме устройва- заспива към 19:50-20:00ч и чак тогава вечеряме на спокойствие с мъжа ми. И си имаме малко време за нас, това ми е важно. Като има вечеря как и кога ще я вмъкна- не знам, но ще се опитам да съхраня този режим по някакъв начин.

# 268
Мисля, че вечеря се дава към 19:00 и към 21:00 да заспива. Малко да му слегне храната. С мляко е друго, но с твърда храна трябва да вечерят по-рано. То както е при хората.

# 269
Както ви казах, преди няколко дни, в Рая ще има намеление на 10 и 11 Май:

Общи условия

Активация на акаунт