💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 555
  • 743
  •   1
Отговори
# 240

Тези бях взела по грешка. Не е голяма драма. За кухнята ще трябва да чакам личната, че личната е отпуск. Пращат ли ви на изследвания за служебната бележка или просто я издават, че няма алергии?

# 241
Аз също давам бисквитки.Вземам тия които Ваня сподели,но аз предпочитам в оранжевата опаковка.По-тесни са и за мен са по-вкусни.До сега ги кисна и аз в кисело мляко,скоро мисля да пробвам и така да й ги дам да ги гризка.До сега не съм правила домашни но тази рецепта със сладкия картоф излежда супер,мисля да я пробвам.Благодаря Лина.
Моята Боряна вече започна постоянно да се изправя,направо й е фикс идея да го прави.От два дена започна да прави и стъпки,толкова бързо се случват нещата.Кога започна да се изправя сега иска и да ходи.Шегуваме се с Мм че на рождения ден ще правим и прощъпулник.
Момичета вашите деца как са със дневния сън.Моята госпожица нещо все се бунтува,най-вече на втората по-дълга дрямка.Иска май да удължава Иб.До сега й беше 3:30 но май ще го увеличи на 4.

# 242
Петя, на мен ми написа бележка, че няма алергия. Но тя наистина до сега не е проявила реакция за нищо. Ако имаше проблем, аз щях да споделя. Според мен тестове за алергии трудно биха се правили на малко дете, до колкото знам. То при голям човек е трудно да се изолира проблем, а какво остава при бебе. Мисля, че с тази бележка кухнята трябва да съобрази яденето на детето. Например: алергия към жълтък - не се приготвя за него такова ядене. И на други като него, ако има. Предполагам, че е така. Не съм сигурна. Повечето храни до възрастта за кухня трябва да са въведени и се предполага, че майката трябва да знае дали детето й има непоносимост към глутен, млечни, жълтък и тн.

# 243
  • София
А колко бисквитки слагате в киселото мляко?

Иии един рус въпрос, ама млечните храни (каши, пюрета) с какво мляко са? Че нали не трябва прясно да се консумира преди годинката.

# 244
Форест, за кухня ли питаш? В тази, която аз съм харесала, пише, че са с АМ. Би трябвало да пише в менютата им. Не знам дали всички са с такова.
 За бисквитките - на око.

# 245
Аз използвам бисквитки на Бискидс на ДМ - не ми харесват, аз не бих ги яла. Слагам ги в киселото мляко за закуска. Преди слагах 2 бр., но от скоро  - 4 бр. Давала съм и бишкотите на Плазмон да гризе, когато е много нервна или да спечеля време докато й сготвя или се прибираме. Ами тия бишкоти са със захар, язък им за агресивната реклама. Веднъж й дадох моя бисквита на марката Zero. Тя пък е с подсладител. По-често й давам зрънчо от ДМ без сол или коричка хляб.

След боледуването й, за закуска давам само АМ. Но май вече е време да разнообразя. И понеже съм много смотана, не яде често жълтък, сирене и извара. Кашкавал гризка понякога. Време е да се взема в ръце и да го разнообразя това хранене, горкото дете.🙂‍↕️

# 246
  • София
Форест, за кухня ли питаш? В тази, която аз съм харесала, пише, че са с АМ. Би трябвало да пише в менютата им. Не знам дали всички са с такова.
 За бисквитките - на око.

не, не, питам за готовите пюрета в бурканчета, както и за млечните каши в картонените кутии. Какво млечно трябва да съм въвела, че да дам такива или е по-добре без?

# 247
И аз слагам на око бисквити. Малко кисело мляко отдолу, 2/3 бисквитки, после пак мляко и така редувам до 200 гр. Както казах, кантарчето ми е на врата 🤣

Аз давам кубчета краставичка докато аз ям, за да слуша. Нищо не яде от тях, гони ги по таблата, после всичко е по земята или на стола 🤣 Бях й взела бебешко зрънчо от ДМ. Ужасно лепкаво става всичко. Иначе й е интересно да го яде. Против съм тия хрупалки, обаче няма спокойствие без тях докато си направя обяд и го изям. Но това зрънчо не мисля да го взимам повече. После трябва да я преобличам, следва рев ииии не, не.

# 248
И аз давам от бисквитите на Бискисдс, само тях открих без захар, някави с банан уж съм взела, но ми киселеят. С кисело мляко не съм пробвала, но тези дни ще направя.

А колко бисквитки слагате в киселото мляко?

Иии един рус въпрос, ама млечните храни (каши, пюрета) с какво мляко са? Че нали не трябва прясно да се консумира преди годинката.

И аз се чудех за млякото с какво е, никъде не се уточнява дали е АМ, та предполагам е сухо мляко. След като въведох от млечните му дадох и каша с такова мляко, не мисля, че е проблем, не е правил реакция за щастие. Киселото мляко го въведох в готвено - фрикасе, правя го като кашичка с пилешко, брашно и кисело мляко, без яйца и черен пипер, както е в повечето рецепти и всичко варено, без запържено разбира се. Много се харесва по принцип, защото си е като каша.  След млечните, скоро въведох киселото мляко ( с прясното ще изчакам),  продължих днес с каша с ягода, смятам след това да са риба и белтък. Ядки не обмислям за сега да давам.

# 249
  • София
Да, много е гадно това зръчно. Аз после взех едно като мини оризовки с боровинки мисля и те бяха супер - твърди са и стават за чешкане и занимавка, буквално колкото да хапнем до детето.

# 250
От тия нещя давам само солети на хармоника.
Начии голяма занимавка са.

Вече имаме големи деца ееей, правих баница на детето днес🥹

# 251
На тези пръчки(Rosie) малката много им се кефи, обаче не разбирам как изсъхват по ръцете й толкова бързо и после трябва да я мия 10 минути, за да сваля остатъците. 😁 Слагам й лигавника, защото иначе и дрехите стават мармалад.

# 252
Бисквити и зрънчо не давам. Той и без това сладко освен банан, никакво не обича, пробвах го 1-2 пъти да видя реакция. Изкриви му се физиономията, щеше да ме изпепели с поглед 😂 Сега като пътувахме, за първи път го пробвах със солети- от спелта на хармоника, опита и после взе да ги троши. Взех два вида трахана та от утре ще разнообразим закуската. Мама беше правила чушки с кайма и ориз, невероятно вкусни, не ги яде 🤷 Като, че предпочита все още по- семпли вкусове, с малко подправки.

# 253
Как ще дадеш тахана, Луси. Смис като добавка към какво?
Онзи ден си ядях тахан с лъжичка от буркана и тя поиска … ми не ѝ допадна😁

# 254
Как ще дадеш тахана, Луси. Смис като добавка към какво?
Онзи ден си ядях тахан с лъжичка от буркана и тя поиска … ми не ѝ допадна😁
Трахана, не тахан. Траханата е тестян продукт.
Но тахан може да се слага в овесени ядки. Поне на мойте така пише. 😁. Ама още не съм стигнала до там.

Общи условия

Активация на акаунт