Пръскала съм и на "новородено".

Иначе в розова вода, или дестилирана вода разреждам капки етерично масло от лавандула и пръскам. Или в бадемово масло слагам и се мажем.
А за след ухапване, защото и това се случва, това:
или тази машинка:

Тази машинка помага и за след ужилване от оса. Доказано. Малкото ми момченце нямаше 2, когато вкъщи на двора го ужили оса по крачето. 😔 Нагорещява и разпръсква белтъка, който се синтезира и причинява болката и сърбежа - зависи от насекомото.
Уши почиствам задължително, без да бъркам навътре. Не се ли почистят, ушната кал се втвърдява и се налага промивка. Мъжът ми послуша един лекар, който каза, че уши не се чистят, и от петък слагам капки на голямото ни момченце, защото има нужда да се "раздроби" ушната кал. Еми... не, мерси. Ще чистя. А мъжът ми също е стигал до промиване. Периодично прави отити, ама страшни. Е, аз си почиствам ушите редовно и нямам казус, за 34 години съм - 35тата карам, никога не съм имала проблем. Той не ги почиства редовно, щото докторчето така казало и ...
Аз имам моят начин за почистване. На мен самата, явно работи. Проблеми нямам. На децата почиствам с ограничител, без да бъркам.
А какви бисквитки давате? Май не намерих такива без захар... то всъщност има ли допустимо количество захар за толкова малко дете?