💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 549
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Но трябва да си наведена с тия вани. На нас със стойката ни е супер удобно. Като е стабилна смятам вече права под душа.

# 211
Мъжа ми седи на стол, обикновен без облегалка, в стил табуретка, но малко по-висока. 😊
Сложил е бебешката  вана под душа, като ние имаме само стъкло, оградено като душ кабина. (Параван)
При изплакването директно включва слушалката, малкия се кефи, а все пак е по-малък от вашите дечица, защото е юлско бебе  😊
Преди имахме от големите вани, но с тях непрекъснато дебнеш, защото бебето става и може да се подхлъзне. Затова тези са по-добри според мен

# 212
+1 за ваната. И с първото дете я ползвахме до 3 годишна възраст, после някъде я подарих и сега сме с нова. Аз седя на табуретка от икеа за баня. С първото дете пътувахме когато ни се искаше, сега пътуваме заради самкя него, за да види сняг, за да смени въздуха... Като дойде момента да оправям багаж за трима и ми се плаче...

# 213
Аз ползвам.легена за пране Grinning

# 214
Аз още я къпя в мивката 😂😂 Ама трябва да извадя легена, че много църка 😂

# 215
На мивката мия дупе, а в легена е цялостното къпане Grinning

# 216
На мивката мия дупе, а в легена е цялостното къпане Grinning

Ние сме с един кош за пране от Пепко. Има дупки и се оттича водата Joy Мъжо го измисли хах. Супер работа ни върши, още се побира в него! GrinningHeart

# 217
Ние сме със сгъваемата вана на Stokke за 150лв от олх със стойка и приставка. Чудно е за малки бани, аз и леген нямам защото къде за бога да го сложа бее😆

Минавам с идея за обяд - фритата във формичка за мъфини. Рецептата пак е от чата😆 моя нов най-добър приятел е той хахах - 2 яйца, зеленчуци каквито имах -тиквичка, морков, лук, грах, сирене/извара, малко кис мляко и подправки ако сте въвели.
30мин във фурната🙌🏻
Мн се харесаха, ама моето дете яде всииичко и по много😅

# 218
Аз минавам с два въпроса 😁
С какво почиствате ушите на вашите бебета?
Уж с бебешките клечки, ама те май само бабутват навътре ушната кал, взехме спрей..нещо не виждам кой знае какъв ефект.
И втория е за комарите.. с какво ще  предпазим децата от нахапвания? Ние сме в къща и седим много на терасата, обезопасили сме я отвсякъде с мрежа, взехме дебела изкуствена трева и малкия седи с нас и играе. Та се чудя като се затопли как да го предпазя, вие как ще процедирате?

# 219
В ушите не се бърка. Само каквото се покаже навън се чисти. И никакви клечки, от унг го знам. Иначе и аз с обикновените клечки чистя, то няма с какво друго 😂

# 220
С обикн клечки и БЕЗ да бъркам навътре, мн съм си патила самата аз от спрейове, свещички и тн, само става по-зле.
Аз търся някакъв репелент също, по-био мио, ако може. Повечето са за деца над 2г. Купих някакъв на чико ама не съм посмяла засега да го сложа на детето, само на мен. Уж е 0+

Предполагам, ме Луси би знаела нещо за репеленти от етерични масла или нещо такова🧐

# 221
Аз репелент взех на Бочко-лосион се води 1+. Щях да купувам натуралния на Занзи, но четох много отзиви, че не върши никаква работа и се отказах. Още не съм тествала Бочкото, но от спрея им мен лично пак ме хапят комарите. Да видим с лосиона как ще е.

# 222
Така де, но нашия все си пипаше лявото ухо и педиатъра каза че има ушна кал, която трябва да се почисти

# 223
Може да му излиза зъб. Знам че някои си дърпат ушите.
Репелентите за деца при нас не са вършили работа. Имаше комари на ята по парковете при нас миналото лято. Направо ще те вдигнат за ушите. Пръсках ги с Аутан за деца. Вършеше някаква работа ама пак след едно ниво на комари нищо не помагаше

# 224
С обикн клечки и БЕЗ да бъркам навътре, мн съм си патила самата аз от спрейове, свещички и тн, само става по-зле.
Аз търся някакъв репелент също, по-био мио, ако може. Повечето са за деца над 2г. Купих някакъв на чико ама не съм посмяла засега да го сложа на детето, само на мен. Уж е 0+

Предполагам, ме Луси би знаела нещо за репеленти от етерични масла или нещо такова🧐

https://www.facebook.com/share/16agLesB5x/

Ей това ползваме всички откакто се роди #1.  Пръскала съм ги и като бебета, въпреки че пише, че е за над 2 заради етеричните масла, води се, че може някое дете да реагира, при нас не се е случвало. Пръскам си на ръцете и мажа. Също дрешки и количка. От същата страница взимам всичката козметика, която се ползва у дома. Слънцезащитния е топ.

А за ушите- никакво бъркане, само бърша с мека кърпа. Софийските мами може да са чували за др.Бегов, един прекрасен УНГ имчовек, за съжаление вече пенсионер, ми каза, че в ухо се бърка само с лакът, т.е. с нищо. Ушната кал предпазва от бактерии и овлажнява, аз си бях докарала ужасен дерматит, сърбеж, люспи, едва се оправих, повече от една година ми отне.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 19:51 от LucyFord

Общи условия

Активация на акаунт