Раждане с диспареуния (болка при проникване)

• 908
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, нова съм в групата! Търся информация, но все не намирам, а бих искала да науча от 1во лице, ако някой има опит. Предстои ми да родя първото си дете след 9 седмици и още е рано да ми каже АГ-то как ще раждам, понеже има съмнение, че тазът ми ще е тесен и ще трябва да съм със секцио. Но при случай, че раждам нормално, като със сигурност ще избера да е с епидурална, се притеснявам за усещането, което ще изпитам, заради това че цял живот съм била с диспареуния (болка при проникване). Нямам никакви полови болести, просто нервните ми окончания са повече на това място, случва се по рождение. Съпругът ми вече ми помага с перинеален масаж но се чудя дали е достатъчно? Писала съм и в други форуми, но срещнах подигравки и си изтрих постовете. Надявам се тук да не е така, просто търся помощ или съвет как да процедирам. Дали някой с подобен проблем на моя е минавал през това и може да сподели?

# 1
  • София/Севлиево
С епидуралната нищо няма да усетиш(първото дете го родих тъй),но за мен секциото е за предпочитане (малкия е роден със секцио по метода на Щрак).

# 2
С АГ-то ви споделили ли сте с притесненията си? Какво ви казва?

# 3
  • София
Обсъдете това с гинеколога си и ако коментирайте секциото като опция.

# 4
Разтягането е доста по-голямо, така че без упойка ще има болка така или иначе.

# 5
Няма как да прецените дали тазът ви е тесен,това може да го каже АГ-то ви.
Изобщо не е рано да обсъждате как ще раждате.

# 6
  • София
АГ-то и има съмнение, тя няма как да си го реши

# 7
Всеки знае,че в България предпочитат секциото пред нормалното раждане.
Нагледала съм се на глупави доводи от лекари за секцио.
Тазът се разширява,много е важно колко голямо ще е бебето,ако е до 3,200 няма проблем да се роди нормално.
Даже някои раждат 4 кг бебета,не знам как,но очевидно може.

# 8
  • София/Севлиево
Абе раждаме големи бебета,ама хич не завърши добре моето раждане(големия се роди 3,850 и 54 см, наложи се да го вадят с вакуум).На края на раждането дойде да ме зашие една професорка и се скара на всички защо не са ме срязали,т.к.съм била с луксация на тазът (и никой не ми го каза това предварително).Затова малкия секцио-бързо и безпроблемно.

# 9
  • София
Всеки знае,че в България предпочитат секциото пред нормалното раждане.
Нагледала съм се на глупави доводи от лекари за секцио.
Тазът се разширява,много е важно колко голямо ще е бебето,ако е до 3,200 няма проблем да се роди нормално.
Даже някои раждат 4 кг бебета,не знам как,но очевидно може.
Може и да може, но при мен не стана, например и трябваше спешно секцио!
В край на сметка жената има по-голям проблем от това таза ще се разшири ли или не.

# 10
С АГ-то ви споделили ли сте с притесненията си? Какво ви казва?

АГ-то от самото начало на проследяването ми говори за секцио. Чак сега спомена за естествено и не съм имала възможност да го обсъдя с нея. За това питам тук, понеже до следващата консултация има доста време. А на мен ми се иска да е естествено, за това се интересувам дали ако е така, епидуралната ще притъпи тази болка от разтягането.

# 11
  • София
Добре е това да се обсъди с гинеколога, наистина. Тъй като въпросната епидурална упойка не бива да притъпява тия усещания за “напъване”, например. Не съм раждала нормално и не знам какво се усеща и какво не се, но със сигурност гинеколога или най-добре акушерка ще Ви кажат.

# 12
Добре е това да се обсъди с гинеколога, наистина. Тъй като въпросната епидурална упойка не бива да притъпява тия усещания за “напъване”, например. Не съм раждала нормално и не знам какво се усеща и какво не се, но със сигурност гинеколога или най-добре акушерка ще Ви кажат.

Така е, благодаря!

# 13
Епидуралната притъпява болката,спокойно може да си починете от изморяващите контракции.
Напъните се усещат леко,вие решавате кога ще поемете въздух и ще напънете.
В началото се обсъждат плюсовете и минусите на всяко раждане,с или без упойка.
Със секциото е уговорено,при нормалното раждане трябва да се държи контакт през цялото време,дори ако това коства сънят на доктора.
Много важно е съдействието на доктора по време на същинското раждане,прагът на търпимост на някои АГ-та е нисък.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 23:05 от Smile_ :)

# 14
  • София
Като не иска секцио има и други АГ-та. И все пак е добре да се информира.

Общи условия

Активация на акаунт