АПРИЛ идва, време е вече, приготви се да те гушна, мъничко човече!

• 18 503
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Честито на мама Geri_s, да е жив и здрав Светослав и голям да порастне, много щастие и късмет да има! smile3525

# 181
veselina miteva, Отиди на страничката на НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА

http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1024&h=738

От там НАЦИОНАЛЕН РАМКОВ ДОГОВОР и намери ПРИЛОЖЕНИЕ №7

Приложение 7 – “Дейности на лекаря-специалист по “Детски-болести” по програма “Детско здравеопазване”, на лекаря-специалист по “Акушерство и гинекология и репродуктивна медицина” по програма “Майчино здравеопазване” и на лекаря-специалист по профилактика на ЗЗОЛ от рискови групи” (.doc file)

Изтегли си този файл и в частта му МАЙЧИНО ЗДРАВЕ - НОРМАЛНА БРЕМЕННОСТ е това, което те засяга, относно полагащите ти се прегледи, изследвания и пр. Simple Smile))

P.S. - Сърдечна дейност на плода (ДСТ) в 9-ти и 10-ти лунарен месец е на две седмици и не мисля, че има право да ти го отказва, да не говорим, че повечето доктори викат всяка седмица, а при преносване и всеки ден (поне моята е така, затова пък си е спестила разни други неща - сега се зачетох и аз Simple Smile)))

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 20:10 от Style

# 182
pepena
Цитат
Имала съм намалели околоплодни води и размери на бебето които отговарят на 38 седмица, плацентата ми е 3-та степен  никакво разкритие, никакви такива екстри... то още ми е ранко де   кръвното ми и то продължава да си е височко. Чудя се да искам секцио по желание ли или не, ако док не ми предложи поради тези причини... 
Моето положение е баш ама досущ същото и кое точно те притесни най-много , аз реших, че щом не ми предлагат да остана за секцио , значи всичко е ОК! Ако знаеш нещо повече обясни и на мен!

# 183
Благодаря ти, аз се чудя между Мак Ингланд, Кенгуру или Джордани. Първо бях решила да е Чиполино, но май взех да се отказвам. Тези дни трябва да разгледам и да си харесам най-накрая, макар, че имам още малко време.
Аз си купих на Джордани-Компакт и много ми харесва-по-лека е от другите и има много екстри-290лв.Но зависи каква количка търсиш....Например Маг Ингланд е по-широка...

# 184
alina_nana, и аз си вдигнах с диетка хемоглобина, иначе 5 месеца желязо и нищо. Но не съм съгласна за червеното цвекло  Naughty аз страшно обичам червено цвекло  - сварено с балсамов оцет или салата "Винегрет"  Heart Eyes 2 седмици само това бях яла. Peace
Май днес всички, които бяхме на у-ще не пишем, че сме капнали, след дългата разходка  Tired Аз съм направо разбита, едвам гледам, но все пак пуснах поредната пералня за пране, но още нищо не съм изгладилааа  Whistling Дала съм си ултиматум от утре да почвам по малко гладене.

# 185
Style благодаря ще се ходи другата седмица, а не като преносвам Simple Smile

# 186
Страчи,ти пак си пуснала пералня. Ами аз като се прибрах,нямахме изобщо вода,та чак досега Close
Свършихте ли работа с Илит?

# 187
  • Попово
neci притеснява ме кръвното и големината на бебето, ако си откара до термина ще е доста едричко... а и намалелите води също, ох не знам вече май почнах да изперквам   Sick

# 188
mariah, не свършихме, защото тя си е наумила неизпълнима задача, в магазинът, където ги заведох има страхотни неща, но са от 3-ти месец. На мен лично ми останаха очите в някои дрешки, ама тя не та не за новородено. Та така, но съм просто скапана, получих по остри болки  ooooh! Отивам да лежа  Tired

# 189
Дааа и аз съм доста уморена след голямата следучилищна разходка. После нали ходих и до работата, но днес нищо служебно не свърших - явно ми личеше колко съм уморена Simple Smile

Обаче имам най-сетне дата за кормуване - петък, 13 април! Някак си мислех, че тогава ще раждам, а и ми се ражда сутрин, но явно ще трябва да стискам Joy То тая дата я чакам от 01 февруари когато ме скъсаха, а чак сега ми я насрочват Crazy и дано да успея да се явя, че и парите за изпита не са малко и не искам да отидат на вятъра. А в дни като събота, неделя и понеделник хич не ми се ражда. Бе много съм капризна май Joy То си е Божа работа. Но да ми стискате палци да устискам и аз Wink

# 190
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Страчи къде е този магазин? Имат ли вече летни неща?
Ние купихме онзи ден един гащеризон за новородено, защото се оказа, че повечето неща са и големи и се оказа, че точно този и е малък и сега ще си стои така само изпран.

# 191
здравейте бъдещи и настоящи майчета Simple Smile

как е? на кой идва ред? аз искам да съм на 9 април моля, а ако може и по-рано няма да откажа, но в краен случай на 9 Simple Smile е добре де и на 13ти може, но ме хващат лудите вече ...
благодаря за информацията за предната плацента, успокоихте ме Simple Smile мога да си раждам нормално значи ...
neci от коя болница се стресира? къде мислиш да раждаш? за лепенките май се слагат нон стоп докато зарастне пъпчето ... старите мами да потвърдят все пак ...
веселина ти ли беше спец по счетоводните въпроси? може ли едно въпросче за болничните?  всеки ли месец трябва да се попълват някакви декларации и документи и да се изпращат на НОИ? и къде мога да намеря информация да почета как стават нещата? знаеш ли? благодаря ти предварително  Hug

Хайде ще ви почета още малко и после лека нощ  Hug

# 192
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
веселина ти ли беше спец по счетоводните въпроси? може ли едно въпросче за болничните?  всеки ли месец трябва да се попълват някакви декларации и документи и да се изпращат на НОИ? и къде мога да намеря информация да почета как стават нещата? знаеш ли? благодаря ти предварително  Hug

Хайде ще ви почета още малко и после лека нощ  Hug

Аз не съм Веселина, но ще пробвам да ти отговоря.
При представяне на първия болничен лист попълваш приложение № 7 към Наредбата за изчисляване и изплащане на парични обезщетения.
Попълваш декларация за промяна в банковата сметка само ако си я сменила.
След раждането се попълва приложение № 1 към Наредбата за изчисляване и изплащане на парични обезщетения
Друго след това не се попълва.

# 193
  • Попово
ДейзиГ майчинството на каква база се изчислява, колко месеца назад, защото аз от октомври съм болничен и от старт 518 лв сега вземам болнични 209 лв  Confused да обезумееш е малко...

# 194
Ето ме и мен отново на линия. От вчера сме си вече в къщи. Много ви благодаря за красивите пожелания. На мамите, родили своите бебоци, от все сърце пожелавам да са много, много здрави и животът им да е пълен само с усмивки, любов и успехи.

Толкова много ми липсвахте. За 8-те дни престой в болницата така си мечтаех да имам там internet и да си пиша с вас, но уви такива екстри няма в държавните болници.

Беба е добре – яде,  спи, ака и пак същото. Много се притеснявах да не би да нямам кърма след шашкането и паниката, но с упоритост и добри “подръчни материали” се постигат добри резултати. Не бях си купила помпа, защото с Ивайло една акушерка ме беше научила да се изцеждам на ръка, но явно това върши работа, когато бебето суче и само доизцеждаш. А сега Елизара не беше при мен цели 5 дена и трябваше сама да действам. Взех си ръчната помпа на Авент и съм много доволна – отпушиха ми се каналите, изцеждането ставаше бързо и безболезнено.

За раждането – във вторник 20/03 сутринта като станах усетих леко течение – бяло, без дразнене и веднага се обадих на докторката от ЖК. Тя ми обясни, че може да е тапата, но ако течението е бяло без следи от кръв това означавало, че няма разкритие. Точно в същия ден пък Ивайло лепна някакъв вирус с температура и разтройство и аз отидох при майка и татко, а свекърва ми с мъжа ми и Иво останаха в къщи. Първата ми мисъл беше – дано да не тръгна да раждам докато съм при нашите, защото не искам да знаят. Но явно съм предизвикала нещата, защото като тръгнах да си лягам към 11 часа забелязах, че течението е станало леко розово. Хвана ме малко шубето и през ½ час тичах до WC-то и това малко по малко си течеше и към 2 ч.започнаха и леко-болезнени контракции. Реших, че няма да будя нашите, но майка ме усети, но аз отричах, че ми има нещо. Към 4.30 ч. вече нещата взеха да стават по-сериозни и ги вдигнах да ме закарат в къщи, да се изкъпя и взема багажа. Та както исках никой да не знае, всички разбраха какво става. Отидох в болницата в 6.00 ч с 2-3 см разкритие с нерегулярни и не много силни контракции и докторът каза, че малко съм подранила, но там ми било мястото. Както бях подранила, така и набързо родих  – за 3-4 часа, като само ½ час от този период беше наистина болезнен. Малката излезна само с 3 напъна, които си идваха от самосебе си и времето между първия напън (в предродилна зала), втория (на път към родилна) и третия (на магарето) беше около 1-2 мин. Докторът беше изненадан от скоростта на процеса и не можа дори да ми направи епизиотомия, та малката кукла ме беше цепнала където и е удобно. След това ме шиха близо 45 мин, но най-учудващото за мен беше, че все едно нямам шевове – нито ме боли, нито ми опъва някъде, за  разлика от първия път с епизиотомията. Малката е страдала по време на раждането (никой не може да ми каже от какво точно) – раждане 2  седмици преди термина, бърз родилен процес, много къса пъпна връв,поглъщане на околоплодни води или нещо друго и макар, че изплака веднага след като я извадиха след това замлъкна и гледах, че я потупваха по дупето доста настойчиво. Два дена беше в кувьоз, заради трудна адпатация, макар че си е нормална на кг (3,600 ) и след това 2 дена само на кислородна палатка. Мнението на докторите беше, че и е било малко рано да излиза и такива приказки, че като се влезнело в 9-тия месец било безопасно да се ражда не били общовалидни, защото Ели беше добре като размери, но невралгично е водиха незряла.

Аз раждах във ВМИ на Пещерско шосе и специално аз съм много доволна от отношението на докторите, акушерките и всички останали. А и като условия на родилна зала (аз си поисках самостоятелна, която струваше само 50 лв) и стаите беше много добре. А може би имах и късмет, защото почти половината престой, след като ми дадоха Ели, бях и сама в стаята.

За отоците да ви кажа, че последните дни преди да родя имах доста големи по краката, а след като родих стана страшна работа – не крака, а козунаци – ни джапанки, ни чехли можех да обуя. Но тази сутрин като станах, направо не можах да повярвам, глезените са ми както преди да забременея, сигурно с 3 см по-малка обиколка.

Sissi, за изтръпването на кожата на бедрото, аз го имах от 3-тия месеж, като с всеки изминал месец изтръпналия и болезнен участък ставаше  вспео по-голям и по-голям. Нямах промяна в цвета на кожата и всеки път на консултация питах и все ми казваха, че явно е притиснат някой нерв. Сега, след раждането, мястото е все още е изтръпнало, но не е така болезнено и като че ли всеки ден участъка става по-малък.

Батко Ивайло е много щастлив. От вчера почти не се отделя от леглото на беба. Информира ме , всяка минута какво прави сестричката му. А снощи бях най-щастливата, макар и почти не спала през последните 7 нощи, като си легнах в леглото и гушнах и двамата, а татко ни снимаше.

Тъй като до момента не съм качвала снимки, може ли някой в кратце да ми даде инструкции как да кача някоя снимка на беба.

Общи условия

Активация на акаунт