Четвъртокласници 2024-2025 - II тема

• 22 308
  • 637
  •   1
Отговори
# 195
Доколкото разбрах аз тази година ( май за първа такава, но не съм сигурна) се сканират листите и се проверяват от компютър, а не от физически лица.

# 196
Доколкото разбрах аз тази година ( май за първа такава, но не съм сигурна) се сканират листите и се проверяват от компютър, а не от физически лица.
Не е за първа. Машинно се проверяват само задачите с избираем отговор. Тези със свободен се проверяват от " физически лица".

# 197
Странно ми стана и на мен, вероятно той нещо не е разбрал. Факт е, че няма пояснителен текст на тези задачи. Брат му (второкласник) има 5 верни отговора, дадох му го на майтап Grinning

# 198
  • Върху лъчите на Слънцето.
От компютър се проверяват само задачите с избираем отговор. Т. е., тези, които са с избиране на А, Б или В.

# 199
Няма начин да се провери цялата матура или да напишеш само 75 вместо 75 кв. дм....
Както би казала някоя учителка "75 какво ? Ябълки круши..."

# 200
Споделям какви са били указанията към децата - записват мерни единици, т.е. в случая кв. дм., но не и пояснителен текст на задачи 17-20 вкл.

# 201
Ох, как казвате “лесни”…
Аз помпах истерично обновяването на страницата на МОН докато не качиха матурата, а като я прочетох, ми призля… не, че са трудни сами по себе си задачите, но ми се сториха прекалено …как да кажа … “разнообразни” - някои от тях никога не беше решавал, а доста поработихме по сборници с примерни НВО-та (3бр, различни). Моят човек ако не е минавал през определена задача, има голям шанс за грешка. Като се прибра го хванах за ушите и пред сайта, да рецитира какво е написал - ами всичко вярно ми каза… направо паднах. По принцип българският му е силната страна…

# 202
Аз не мисля, че са лесни. Бг-мамма не е представителна извадка, а факт е , че много деца са се подвели по нещо, други изобщо не са разбрали задачите, трети са се притеснили. Да не говорим, че и в двата теста са използвани думи и изрази, които децата не знаят какво означават ( като артикули, изплащане на вноски и т.н), дори и да са ги чували, едва ли всички са приявили интерес да разберат какво значат. Други въпроси са подвеждащи и двусмислени.
Натискат се прекалено много тези деца, накрая си даваш сметка, че те са деца и е всяко нещо с времето. Моят големият имаше НВО освен по БЕЛ и Математика,и по ЧО, и ЧП. Не помня даже колко изкара, изобщо не си го слагах на сърцето, че примерно не е било 100 от 100 т, но с днешна дата учи за Лекар.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 00:20 от Radina

# 203
Здравейте, детето каза,че и двете матури са много лесни.
Очаквам около максималните точки.
Някоя мама може ли да ми снима финалния тест по Човек и Общество на издателство Просвета?
Много благодаря предварително.

# 204
Да споделя при нас какво става. Госпожата споделила, че тези, с най-високите резултати може да бъдат наградени с лагер на море. Две от децата вече са подготвени от родителите, че те ще бъдат с този успех (въпреки, че са признали, че със сигурност имат грешки). Децата настроени, даже се разпределили как ще спят, ужас, ужасно пресират и подтискат съучениците си. Не зная тези родители защо превръщат децата си в енергийни вампири от сега?
Просто споделям в какво общество ще живеят децата ни. Ако не са арогантни и нахални как ще успеят?!?

# 205
Ако са връзкарчета, може и да се знае предварително кои ще са.
На нашите им е обещана (така го е приел синът ми) двудневна екскурзия, но госпожата писа, че се надява по проект да отидат. За сега е мълчание, което за мен означава, че няма да има или няма да е за всички, а тихомълком ще заминат определени деца от класа. На училището няма да му е за пръв път тихомълком да води ученици някъде по безплатен проект, но е кофти. Синът ми очакваше да са целия клас. От училище до тази година ходеха само по веднъж на еднодневна екскурзия, няма зелени училища, към лагери не е появявал интерес. Той си пътува по турнири с футболния отбор, но е различно от това да отиде с класа си някъде с преспиване.

# 206
Много се радвам, че няма такова нещо в нашето училище, дали по проект или  друго, директорът спуска заповед , че ако децата са по-малко от 15 от клас, сформирана група няма да има. Сега трябваше да имат 1 седмица лятно училище, но поради това, че квотата не се запълни, не отива никой.

# 207
  • Варна
Моята днес и утре съм я освободил по семейни причини. Че голям стрес с тези НВО-та. 3 сборника решаваха през годината. По предметите по които ще правят изходни днес и утре има достатъчно оценки и преценихме, че е по-добре да почива. Относно математиката - добре, че преди месец и обяснявах какво означава да купиш нещо сега, в момента и какво е да го изплатиш на вноски след няколко месеца. Нямаше да се справи, ако не го бяхме говорили. И точно три от децата в класа (а и не само в класа), които са пълни отличници по математика са я опетлали тази задача. Едното тръгнало да събира, другото да умножава, трето не знам кво си,..та такива работи. Струва ми се прекалено да се използват думи "плащане на вноски", "оскъпяване" и т.н. Та те са още на 10-11 години. Можеше да се измисли нещо по-практично което да е по-близко до тях, а не да се обяснява с такива имагинерни думи.

# 208
  • Пловдив
Стават такива неща като това с лагера. Когато аз бях ученичка в гимназията, едно лято ходиха на лагер на море част от учениците от нашия клас, няколко души - не по успех, а тези, на които учителят организатор им беше казал за ограничения брой места. Тук напълно важи "не е луд който яде баницата".
Не би трябвало да могат да им уредят оценки, нали затова оценяването е външно.
Арогантни и нахални хора винаги е имало, децата трябва да свикват да ги държат на разстояние и да им противодействат, колкото може.
Ако пък подготвените от родителите не бъдат с най-висок успех, на тях ще им бъде за урок.

И на нашите им беше "обещана" тридневна екскурзия, но не се получи, не по вина на учителката. И те се надяваха. Имаше предложения и да си я организираме ние, но вариантите явно не бяха финансово изгодни и не се събра бройка. Стават такива неща.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 09:49 от Магдена

# 209
Сега нали се сещате, че само училищният администратор и родителите виждат в профила на детето си точките? Колко му е да обявят, че Иван и Мария имат най-много точки, не е задължително да са 100, достатъчно е да са с 1-2 повече от детето, което има най-високия резултат.

Общи условия

Активация на акаунт