Четвъртокласници 2024-2025 - II тема

• 22 273
  • 637
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Чини ми се, че утрешното НВО мат., хич няма да е лесно.

# 106
  • Пловдив
Що така?

# 107

Тeɣa, защо да са се изгаврили?

# 108
Тeɣa, благодаря за спеделеното. Какво имаш предвид, че са сменили концепцията? Това, че половината въпроси са свързани с текста за четене ли? Или че не се изисква препис на редактирания текст?
Моят коментар е, че е излишно да се слагат три глагола с една и съща грешка, можеше нещо друго да измислят. Очаквах, че ще има думи като "нощта, свещта", но пък "пролетта" виждам, че правилно е написана, дано не заблуди децата. Какво трябва да се отговори на въпр.11 "Какво е успехът според текста? Посочи три довода"? Да се постараеш, да се чувстваш уверен и да си в добро настоение, това ли е успехът според текста?

# 109
Да,МОН сега ще търпят протеста на учителите,който готвят.Това разбрах от госпожата,която ни посрещна с това,че има промяна от снощи...

# 110
Отговорът на въпрос 11 е цялото предпоследно изречение на текста.

# 111
Чак пък протест?! Явно аз наистина не схващам къде е драмата тук.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 13:13 от Фи_Фи

# 112
  • Пловдив
Чак пък протест?! Явно аз наисина не схващам къде е драмата тук.
Аз също.

# 113
Доста тегава матура. Бая се напрегнах...
Имах предчувствие, че като миналогодишната е спряга за сравнително лесна, тази година ще се напънат от МОН...направо не ми се мисли за утрешната по МАТ.

# 114
И аз не разбирам драмата. Подозирам обаче, че моят син ще е забравил да сложи заглавие на съчинението по картинките.

# 115
За мен не е нормално да сменят концепцията да се купуват помагала и накрая изпита да е различен . Моят син до сутринта се притесняваше ще му стигне ли времето да препише текста четливо с лявата ръка. След това откровено не ме слушаше, че искат само думите. А той не е от стресиращите се деца. Но др близки деца са и се надявам да не им е повлияло. Познати учители също не одобряват тази промяна в последната минута и е имало притеснени деца. Иначе към изпита нямам забележки. Много по-нормално е да препишат 12 думи вместо цял текст, но можеха още миналата година да уточнят какво и как ще изглежда изпита. Сега тръпна да видя утре какво ще променят.

# 116
От ден 1 на първи клас ги уча да четат внимателно условията на задачите - и по БЕЛ, и по мат., съответно да съобразяват отговора със зададените въпроси. Ако това се направи - не виждам нищо смущаващо, а съм срещала не малко двусмислени условия на задачи, откровено подвеждащи и объркващи децата.

# 117
Най- обичам девойката да ми каже, че е било елементарно и после да се окаже, че не е било и е бъкана с грешки.
Отивам до училището ей сега, че си беше забравила екипа по ФВС и ме виждат с една нейна съученичка. Щастливи, ухилени, то било фасулска работа, супер елементарно...  Да видим на 12ти 😅😆

# 118
# 119
Най- обичам девойката да ми каже, че е било елементарно и после да се окаже, че не е било и е бъкана с грешки.
Отивам до училището ей сега, че си беше забравила екипа по ФВС и ме виждат с една нейна съученичка. Щастливи, ухилени, то било фасулска работа, супер елементарно...  Да видим на 12ти 😅😆
И моят синковец е доволен Grinning
Лесна била....
Ще видим тази работа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт