Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 21 398
  • 288
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте. Идвам да се оплача от един мой, нов пролетен любимец - Guerlain Instant. Туй нещо е много нетрайно, пръсна се и след 2 часа никакво го няма. А аз много държа на трайността, не обичам да нося с мен парфюм и да се пръскам през деня. Искам сутрин като пръсна и до следобяд поне да го усещам. Ако някой го има да сподели така ли е при вас?

Иначе за пролет съм приготвала още - Soleil Cristal, Intense версията и оригиналната му сестричка, Shalimar Souflle, LPRN Intense, Aura Senssuele.

# 16
Мила Дени, благодаря ти за новата пролетна тема. Heart Аз обичайно, ще си нося ароматите на Jo Malone, които имам и обичам. Намирам ги особени красиви, през пролетта. Е, не само тях. Благодаря на KristinaZ за това, което сподели в края на предишната тема. Припознах се в него. Винаги има някой парфюм, който искам и за който си мечтая. Темата, постепенно ме направи много толерантна, към различните парфюмни вкусове. В този смисъл, пожелавам на всеки, да има и носи ароматите, които го правят щастлив. Щом му носят удоволствие и наслада, значи са прекрасни. Heart

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 15:30 от Magda Dimitrova

# 17
  • в Кошера
densi, bouquet!

Пролетно към момента посягам най-вече към Barénia, L'Ombre Des Merveilles, Kelly Calèche, Miss Dior Parfum 2024, Libre EdT, Chance Eau Vive, Aura EdP и LVEB En Rose.

# 18
  • на терасата
Благодаря за пролетната тема Flowers Bouquet
За пролетта и лятото нямам определени парфюми, защото моите на 90% са такива.

Днес тествах на кожа Aqua Allegoria Rosa Verde. Препоръчвам за тест, за който е носил и харесвал Be Delicious Donna Karan (зеленият) и/или Зеленият чай с краставица на Елизабет Арден. В Rosa Verde краставицата е много по-студена от споменатите, но и опитомена, а не като в Roses on Ice By Kilian, например. Познавам Roses on Ice от мостра и там ми идват в повече краставицата и хвойната. Rosa Verde утихна добре на моята кожа, краставицата я няма вече и остана много приятна следа. Трайността е незабележима, но по този критерий всеки трябва да тества на собствената кожа. Пък и най-малката разфасовка е 75 мл, така че предразполага към поливане с аромата Simple Smile

# 19
  • Sofia
Благодаря за темата, densi!  Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Засега пролетно съм извадила Barenia, Libre EDP и EDT, JHG Lust for Sun, Wulong Cha Nishane, Gris Charnel BDK, Tubéreuse De Madras Boucheron, a тези дни ще получа подарък за рождения ден Musc de Soie Van Cleef & Arpels и нямам търпение да го поднося.
Купих и върнах още същия ден новия Narciso Radiante - голямо разочарование Sad Толкова остър и силен аромат на карамфил, че превзема всичко друго и накрая направо люти! Много ме е яд, наистина се надявах на класически, чист и пудрен аромат...
За количествата направо не ми се говори, искрено и истински ми тежат, но не знам какво да ги правя, това с продажбите е много тегава работа. Групите във Фейса ме плашат Simple Smile

# 20
За пролетните парфюми се отчетох подробно в предишната тема:

Скрит текст:
Като пролет го усещам от буквално онзи ден, но в този променлив период са ми адски на сърце:
- момичешката роля със закачливата сочна круша на Burberry Her еdT
- усещането за чистота на Ocean di Gioia. Ирисовата интерпретация още не усещам като своя, но тази - прелест!
- класическата женственост в освежаващ прочит на Burberry Weekend
- дъждовните дни, в които посягам без да се замислям към дългогодишния фаворит Burberry - London
- една въздържана, дистанцирана елегантност с Wulong Cha - откритието ми за 2024, което стана мое този януари.
Като мога да добавя и лалетата на Byredo и Lanvin - Eclat de Arpege. Flowers Tulip

Затова в тази ще се запиша с това пролетно питане:

Какво мислим за Si Passione Red Musk (прясно-прясно излязъл именно за пролет 2025) и генерално фланкърите на Si Passione?

Първообразът ми е много на сърце (въпреки че маркетингът му е тотално неподходящ за същността на аромата) - дотолкова, че никога не съм имала интерес към последващите издания. Обаче съм на последни капки и днес в Сефора реших да поразгледам. Red Musk, най-новият, се оказа силно изненадващ... бил давал заявка за по-сериозен аромат, но аз лично много слабичко засичам ДНК-то на оригинала, останалото е един преобладаващ clean scent, и то в много конкретно - и познато за мен - направление - на шампоан, на прясно изкъпано... с други думи Ocean di Gioia. Grinning Eдно от трайно останалите в съзнанието ми ревюта, което напълно споделям. Абсолютно неочаквана за мен посока на Si Passione.

Si Passione Intense 2024 (с черния градиент) вече наистина е по-сериозен, зрял прочит на оригинала и на първо четене доста ми легна на сърце. Не съм стигнала до тест на кожа, де.

А другите фланкъри - Eclat, Red Maestro и предишния Интенс - въобще не познавам.

Интересно ми е вие какво ще кажете Blush

# 21
Аз съм заредила също пролетните- Creed Love in white, Baliflora IиTiglia Mirabilis на Laboratorio Olifactivo, Rosa Verde на Герлен,  J’adore l’or, Dior Forever and Ever.
За лятото съм намерила перфектнияте акватици Brezza du mate и Blu на  Acqua del Elba.

# 22
  • USA
Класическия J’Adore ли или някаква нова интерпретация? Класиката е един от любимите ми, от описания мисля нужда няма, знае се, а като трайност е изключително дълготраен, няма измирисване този парфюм, поне на моята кожа.

Класиката,която за мен е много пролетен и приятен аромат. Може би парфюма,който съм купувала най- много с 3-4  бутилки.

Днес тествам Мeмо Madurai,5 мл подарък към поръчка.
Жасминов,цветен,но усещам и мъжка нотка.След като прочетох пирамидата,разбирам,че има сандалово дърво и ето откъде идва това усещане за мъж наоколо.Не съм сигурна,че го харесвам на моята кожа. Аз съм безнадеждна адмираторка на женствени и сексуални аромати.  

Утре ще тествам Marfa.

# 23
  • Mediterraneo
Вчера ми пристигнаха Idole и La vie est belle, заедно с Nomade ще ги разносвам тази пролет.Givenchy Irresistible и Jimmy Choo Blossom също, тях и лятото.
Аз не съм колекционер, едва напоследък развих някаква мания и за 3-4 месеца натрупах над 20 парфюма, нещо, крайно нетипично за мен.

# 24
  • The Evergreen State
Благодаря за новата пролетна тема. Нямам планирани пролетни парфюми, пръскам каквото реша сутрин, все още е хладно при нас, макар че всичко е зелено и цъфнало. Забелязвам, че постепенно преминавам към по-пролетни и цветни неща, тези дни нося Jour d'Hermes, Chance Eau Vive и Idole Aura.
И моята бройка нараства, опитвам се да премислям уж, не винаги ми се получава. Минавам през различни фази - един път съм кротка и нищо не ме грабва, в друг момент искам поне пет парфюма наведнъж.

# 25
Благодаря за новата тема Денси Flowers HibiscusFlowers Bouquet
За пролетта смятам да разносвам тези парфюмни вдъхновения + голямата ми, нестихваща любов Делина Ексклузив.
Чакам си само заплатката и смятам да си подаря някоя от двете Валаи PDM, както и Chloe Edp. Това чисто на пролетна вълна, иначе психически вече съм на лятна и си мисля за гръцки острови и някоя от Бронзовите богини, както и за The Amara на Van Cleef. В тази връзка за коя Бронзова богиня, бихте ме посъветвали?
https://douglas.bg/bronze-goddess-eau-de-parfum-conf-050745
https://douglas.bg/estee-lauder-bronze-goddess-aegea-87433
Аз както винаги продължавам с отливките и с ревютата за тях, като предварително се извинявам, ако обидя нечий любимец. Супер различни са един от друг, тези успях да ги поразнося, чакат ме поне още 10-14 да ги тествам.
Започвам с един, много известен бранд от който нищо не бях тествала, само бях чела години наред - Diptyque.
Eau Duelle EDP Diptyque - За мен сладкарска ванилия. Мирише на моята панакота, точно в момента в който слагам ванилията в млякото. Много уютен, много приласкаващ аромат. При това мога да си представя колко добре ще легне на мъжка кожа. Има нещо от Бейбикет в него, но вероятно е заради тамяна. Харесва ми, че стои близо до кожата(няма силаж), но те обгръща в топла прегръдка, като цяло това е един доста ефирен аромат но не е моят.
https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Eau-Duelle-Eau-de-Parfum-49100.html
Philosykos Eau de Toilette Diptyque - Най накрая и аз да го пробвам този толкова обсъждан парфюм в темата. Той и Ninfeo Mio са най-известните смокинови аромати. Много натуралистична смокиня, точно, като нацъфтялото дърво в двора на къщата, в която някога живях. Но плода още не е узрял, няма я сочността. Усещам много зеленото листо на смокинята, страхотен аромат, но аз зелени парфюми не мога да нося, цитруси, солени свежаци- да. Но усетя ли листо и намек за билки съм твърдо не.  За сметка на това, мъжът ми много го хареса, направо се влюби. Аз го убеждавам, че все пак е унисекс и за мен клони към мъжки, съответно само да го пожелае ще му го купя, но той го харесва на моята кожа.https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/Philosykos-Eau-de-T … ilette-72040.html
L'Ombre Dans L'Eau EDT Diptyque - Очаквах свеж, зелен аромат на горски рози(аз нали си обичам розите). Направо получих удар в носа, първо мента, а после домат SmileПреглеждах пирамидата хиляди пъти, явно за мен а и за други хора, листата от касис миришат на доматени мокри листа или на целина. Определено свежа и интересна комбинация, но аз не искам да мириша така. Явно Диптик са царе на естествените, много натуралистични композиции.https://www.fragrantica.com/perfume/Diptyque/L-Ombre-Dans-L-Eau- … oilette-3962.html
Caban Yves Saint Laurent - Първата ми асоциация е лак за нокти. Или прясно лакирано дърво. Предполагам, че асоциациите ми се дължат на елемито, или османтуса, който никак не ми е любима нотка в парфюм. Много добре смесен парфюм, много ууди усещане, с прекрасно крамообразно сандалово дърво. Определено унисекс. Според мен това е аромат, който не би подразнил никого дори и да прекалите с пръскането. https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Caban-32267.html
Rouge Trafalgar Dior - Чуден, чуден парфюм, много френски, много шик. Представям си, че Emily in Paris носи това и някогашната Miss Dior Cherie. Много момичешки(но момичето е поне 25+), игрив и цветен. Просто е вълшебство с разкошно представяне. В развитието си, като че ли става цветен шипър, много елегантен, изискан и подходящ за всяка локация. Убедена съм , че всички, които харесват фин аромат на горски плодове и нежни рози ще се влюбят. Аз чакам да изпадне някой тестер в парфиум бг и директно го отстрелвам. Засега ще се задоволя с 3мл отливка. https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Rouge-Trafalgar-58665.html
Gris Dior - Аууу красота голяма. Tоалетка на графиня, с всичките му перуки, пудриери и туш за мигли. Мирише ми ретро, ирисово и червилно но по един страхотен начин. Може би така миришат старите шипри, такова усещане ми носи и Tenue De Soaree. Така ми миришеше и най-стария Tresor на Lancome, който ми подариха, когато бях по-малка. Толкова лесен за носене е този парфюм, той е бяла колосана риза и черен панталон с ръб, мокасини и чанта от естествена кожа. Червеното червило и френската барета му подхождат перфектно. Обаче дълготрайността, определено не му е сила. https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Gris-Dior-48387.html
И сега започвам с моя любимец Kilian.
Black Phantom By Kilian - Ей това е топ гурмето с най-секси черния шоколад. Убедена съм, че може да стане подпис, какъвто ми беше Черната орхидея, преди да започне да го носи брат ми 😁 Бях пробвала само неговата уж добра реплика -Фавиол Сефери Insomnia, като в него имаше нещо дразнещо. Ноо този парфюм е чисто съвършенство, знам, че Денси го е казвала това още преди 4години, но аз чак сега го откривам и въпреки, че съм почитателка на по-скоро женствените парфюми, този ще си го подаря есента. Ей така и аз да си имам една фатална, кафеено-ликьорена домина със садо-мазо маската и високите токчета.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Black-Phantom-43632.html
Voulez-Vous Coucher Avec Moi By Kilian - Скука на квадрат и скъп крем за лице в едно. И като си помисля, че бях готова да го поръчвам на сляпо(с бледи спомени от проба на едно летище преди години). Та въпреки скандалното име, това е един много нежен(а и досаден) лек парфюм с бели цветя. Не е отровен, не е дързък, не е сексапилен. Просто бяла нежност, която по-скоро бих намазала на лицето си. Кремообразна тубероза и иланг иланг. Не знам дори дали ще доизхабя 3мл-тровата отливка. https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Voulez-Vous-Couche … ec-Moi-31625.html
Back to Black By Kilian - Определено есенно-зимен парфюм. Аз като пушач определено усещам тютюна, а в развитието си меда(бял мед май) направо накъртва. На моята кожа понякога, точно меда завива в неприятна посока(пикливо) такъв беше и в Кадифената Орхидея на Том Форд, както и в Скандала бай найт на Готие. Тук засега се усеща съвсем леко, само като котешко пиш Smiley Определено интересен парфюм, като повечето на Бай ти Килиън,  с много тютюн и череша в началото. Не е сладък, нито женствен за мен. Така ли мирише Tobacolor в началото? https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Back-to-Black-6457.html
Иии последно, една моя стара отливка, която доста разносвах и първоначално все ми миришеше на гланцирана хартия, а напоследък гледам е много хайпната от разни парфюмни гурута и бюти влогъри Mojave Ghost Byredo - Нищо цветно не усещам аз, само прашния  въздух в пустинята. Получавам хиляди асоциации, които предполагам са заради мускуса в този парфюм, той определено е по-различен. Като цяло марката е известна с уникалността си. В Бг знам, че не е много популярна, но скандинавците са луди по нея. Не знам какво да мисля за този парфюм, понякога ми харесва, а понякога не. Трябва да пробвам и Ball D'Afrique, Gypsy Water и Rose of No Man's Land.
https://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Mojave-Ghost-27040.html

# 26
Някой познава ли последното люляково Гучи? Люляк ли е или синтетика някаква?

# 27
Някой познава ли последното люляково Гучи? Люляк ли е или синтетика някаква?

Ако питаш за онова edition нещо си - на мен ми се стори по-скоро второто.Ухаеше на някакъв лек люляк и муск,като на ароматизатор.Обаче аз само на блотер пръснах, сбърчих нос и директно го изхвърлих.Ако по-нататък се развива различно да го похвали някой Grinning

# 28
Дано Lale_Lili се включи,тя се похвали,че го е взела преди около месец.Аз миналата година го душих и си спомням,че ми хареса,но в крайна сметка взех еликсира,

# 29
Някой да е пробвал новата Acqua di Parma Buongiorno? Звучи райски: Buongiorno Eau de Parfum captures the essence of new spring beginnings in the Tuscan hills, evoking morning dew and the first rays of sun on the skin. The first barefoot steps in the garden on an April morning after the rain, with a delightful chill that brings goosebumps. Green notes of the fragrance recall the freshness of the morning after a night of rain as the sun rises, warming the skin.

Общи условия

Активация на акаунт