Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 21 398
  • 288
  •   2
Отговори
# 30
Аз съм на вълна зелени свежи парфюми или цветно- плодови. Да ги изброявам са прекалено много. Тази сутрин - Amber musk Aerin.
Чакам си една спряна красотичка на Куентин Биш.

# 31
Здравейте,

Като почитател на плътни, шлейфови и присъствени ухания няма да учудя никого с избора си на пролетен парфюмен гардероб, а именно: Angel Muse (огромната ми шоколадова любов), Hypnotic Poison (в имитация, защото в оригинал ми е много слаб и не го усещам изобщо), Angel Nova (когато ми се приноси нещо по-свежо, но все пак в никакъв случай незабележимо и разводнено). И така, мисля, че тези трите са повече от достатъчни. Обичам да имам парфюмен подпис, и да бъда свързвана с конкретно ухание, което да казва: ТЯ е тук! Силно изявен индивидуалист съм и не е типично за мен да съм "една от многото".

# 32
Благодаря за темата densi. Аз като почитател на унисекс и по-мъжки аромати тази пролет разносвам Amouage Reflection Man, Bois Imperial, Mefisto и Neroli Amara. Носят ми се свежи, енергични аромати. Заглеждам сега и немската Moth and Rabbit с The Lobster, като допълнение за нещо морско в колекцията.

# 33
  • Враца
Здравейте, дами и господа!
Идвам с едно питане аз, някой сеща ли се за клонинг на Тере Д'ерме,  мисля че е от арабските, в една четвъртита висока бутилка, със зелена течност. Черна капачка.
Била съм го препоръчала на приятел, той е изхвърлил бутилката и сега, иска да му кажа как се казва, а аз дори не помня такова нещо.

# 34
Скрит текст:
Идвам с едно питане аз, някой сеща ли се за клонинг на Тере Д'ерме,  мисля че е от арабските, в една четвъртита висока бутилка, със зелена течност. Черна капачка.
Била съм го препоръчала на приятел, той е изхвърлил бутилката и сега, иска да му кажа как се казва, а аз дори не помня такова нещо.
Звучи ми като това да е било https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Fattan-53484.html

# 35
Благодаря за новата тема Simple Smile
Аз за тази пролет засега съм си приготвила трички - Chloe Nomade и два на Fragonard, които страшно много харесвам и обичам да нося - Tilleul Cèdar и Coeur de Soleil. Освен това смятам да си поръчам и една Barenia, непрекъснато имам желание да се пръскам с този парфюм, пристрастяващ  е Simple Smile

# 36
NARCISO RODRIGUEZ - FOR HER

Моите впечатления - специфичен. Не е лош, но не бих си го купила. Има нещо, което му е в повече, но не мога да определя и това е в началото. Дори и трайност не мога да кажа, че има.

Скрит текст:
глава - африканско портокалово цвете, османтус, бергамот
сърце - мускус, кехлибар
база - ветивер, пачули, ванилия
вид аромат - цветни, шипрови

# 37
  • Враца
Скрит текст:
Звучи ми като това да е било https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Fattan-53484.html

Точно този е! Благодаря!

# 38
  • Sofia
Пробвах новия Шанел шанс,  приятен безобиден флорал, напомня ми нещо отдавнашно, но още не се сещам кое. Наистина ако не знаете, че е Шанел ще подминете аромата.

# 39
  • USA
Memo Marfa - Страхотен!!
Много се радвам,че са ми пратили мостра,защото в океана от парфюма,вероятно този щях да го пропусна.

Ухае на красива жена на луксозна почивка в Южна Италия. Ухае на портокалови цветенца и ванилия,дава асоциации на нещо сладникаво и апетитно.В същото време напудрен и welcoming.
Букет от толкова много аромати,чудесно подбрани един с друг.
Колкото повече се държи на кожата ми,толкова повече се разгръща тази женствена нотка от бели цветя и цитруси и много ми допада.
Нося го от 3 часа и присъствието му е все така силно. За мен дълготраен аромат.

От трите парфюма на бранда, които имам (две 5 милилитровки и един пълноразмерен) ,този най-много ми допада.

# 40
  • The Evergreen State
Днес избрах да нося един винтидж парфюм който поръчах наскоро, Hermes 24 Faubourg EDP. Никога не съм го имала, нито някой от близкото ми обкръжение, но като цяло ми звучи много познато, долавяла съм го от жени през късните 90те и ранните 00те, когато е лансиран и като цяло ме транспортира в това време и го усещам близък. Бутилката ми е нова, предполагам е реформулиран, но като цяло аромата ми е познатия 24 Faubourg от преди.
Вероятно повечето от пишещите го познават, тук при нас е достъпен и може да се тества в парфюмериите.
Връхните ноти са зюмбюл, средата е бели цветя и основата е амбър и сандалово дърво. Зюмбюлената нота е зелено-жилава, хладна и не-сладка, леко стоплена от креместата, мека база на сантала. Парфюма е обран, не-сладък, сериозен, но същевременно е ласкав, като прегръдка.
Има известна прилика с Carven Le Parfum.
Мисля, че тези които познават и обичат парфюми като Шалимар и Шанел 5 вероятно познават и харесват Hermes 24 Faubourg или ако не го познават би им бил интересен за тест. Въздържам се да асоциирам възраст с парфюмите, защото всичко е индивидуално. Има млади хора които харесват и оценяват винтиджа, има и възрастни които се чувстват по-добре с нещо новоизлязло.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:03 от Athena

# 41
Memo Marfa - Страхотен!!
Много се радвам,че са ми пратили мостра,защото в океана от парфюма,вероятно този щях да го пропусна.

Ухае на красива жена на луксозна почивка в Южна Италия. Ухае на портокалови цветенца и ванилия,дава асоциации на нещо сладникаво и апетитно.В същото време напудрен и welcoming.
Букет от толкова много аромати,чудесно подбрани един с друг.
Колкото повече се държи на кожата ми,толкова повече се разгръща тази женствена нотка от бели цветя и цитруси и много ми допада.
Нося го от 3 часа и присъствието му е все така силно. За мен дълготраен аромат.

От трите парфюма на бранда, които имам (две 5 милилитровки и един пълноразмерен) ,този най-много ми допада.
Ако си пробвала Carnal Flower на Frederic Malle или Supreme Bouquet YSL, би ли ми казала до колко си прилича туберозата в Марфа на тази в тях. Много съм го мислила този парфюм за на сляпо, обаче ме е страх туберозата да не е твърде зелена като тази в Carnal-a или белоцветно главоболна като в Supreme Bouquet. Аз обичам тубероза, но да е като сладка дъвка или нежна, кремообразна, а много обичам и цитруси.

# 42
  • USA
Не съм ги пробвала,обаче Марфа ще ти хареса. В смисъл,няма нещо в него,което да е странно,остро,смахнато - safe pick е и на много жени ще се хареса. Въобще не съм съгласна,че е унисекс,както пишат в интернет.
Доминацията е портокали,ванилия и бели цветя (нищо мъжко).Отива към гурме аромат от Giardini Di Toscana колекцията.
Много пролетно-летен,лесен за носене,дали ще е за брънч с приятелки или вечеря с любимия.

# 43
Ако си пробвала Carnal Flower на Frederic Malle или Supreme Bouquet YSL, би ли ми казала до колко си прилича туберозата в Марфа на тази в тях. Много съм го мислила този парфюм за на сляпо, обаче ме е страх туберозата да не е твърде зелена като тази в Carnal-a или белоцветно главоболна като в Supreme Bouquet. Аз обичам тубероза, но да е като сладка дъвка или нежна, кремообразна, а много обичам и цитруси.
Нищо общо няма туберозата в Марфа и горните. В Марфа е плажна, кремообразна и лесно носима.
Не купувай парфюма обаче насляпо.

# 44
  • The Evergreen State
Пристигна ми малко по-късно днес още една парфюмна поръчка. Набързо споделям в нов пост и за нея - Lolita Lempicka Le Parfum. Бутилката ми е нова, предполагам отново е реформулировка, но си е същия прекрасен виолетово-анасонен аромат който си спомням от преди. Лолита е излязъл е само две години след ермесовия 24 Фабург, но никак не звучи толкова ретро като Ермеса, сладък е и се вписва чудесно в съвременната тенденция на сладките аромати. Исках аромат на виолетки от известно време насам, Лолита е много лесно носим и е идеален за топло време. Не бих казала същото за Ермеса, ще ми трябва правилното настроение за него и не бих определила като аромат за всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт