Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 21 393
  • 288
  •   2
Отговори
# 45
Извинявайте, някоя от вас правила ли е рекламация на парфюм от Дъглас? Минаха две седмици и нямам никаква обратна връзка.

# 46
Извинявайте, някоя от вас правила ли е рекламация на парфюм от Дъглас? Минаха две седмици и нямам никаква обратна връзка.

Направо им се обадете.Аз така чаках да ми изпратят поръчка, за която имах потвърждение на имейл.След 10 дни ни вест, ни кост ,им звънях да проверяват - стояла си поръчката някъде в небитието и никой не я задвижил.Ако не се бях обадила нямаше и да знаят сигурно.Българска простотия.

# 47
Пак съм аз. Моля за мнение за това Живанши https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Irresistible-Nude-Velvet-100894.html - виждам, че има посочени известни прилики с Iris Absolu, който обожавам и реших, че ми е интересно.

# 48
Рекламация точно не, но върнах преди 25 дена неразпечатан парфюм, защото ми бяха изпратили грешен от същия бранд. Писах им, отговориха, че имат предвид заявката ми и срокът бил 14 дни. Не ми се занимаваше да върна имейл, че са просрочили тези дни. И си чакам сумата. Проблемът си е техен - ако бяха ми върнали на време, щях да поръчам желания - Moonlight Cherry, но вече изгубих И желание, И интерес. 😞

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 16:12 от cabochard

# 49
  • Sofia
Пак съм аз. Моля за мнение за това Живанши https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Irresistible-Nude-Velvet-100894.html - виждам, че има посочени известни прилики с Iris Absolu, който обожавам и реших, че ми е интересно.

Вчера го пробвах,  много пудрен и прашен, обаче и с някаква химична нота, особен е, трябва да се тества.

# 50
Кажете нещо за Kenzo Power. Виждам че се предлага в нова бутилка, но не го познавам изобщо. Описанието ме заинтригува

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Power-3602.html

# 51
  • The Evergreen State
Случайно попаднах на едно мнение във форум в basenotes.com в което се споменаваше, че идеята зад създаването на Molinard Homme I, II и III била, че човек трябва да има три парфюма в ротация - един за прогрес (разбирай работа); един за романс (разбирай вечерен) и един за приключения (разбирай уикенди и ваканции).
Моля не се хващайте за достоверността на написаното, цитирам нечие случайно мнение без да знам нищичко по въпроса.
Аз от себе си добавям още една категория - специални поводи, празници и събития, с две под-категории - специален дневен и специален вечерен. Как мислите, сещате ли се за други категории които могат да се добавят? Simple Smile.

Редактирам се, ако гледаме по-широко на нещата, специален дневен и специален вечерен пак могат да се причислят към първата и втората категория от класацията на Molinard. Май май, наистина нещата могат да се сведат до тези три най-общи категории.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 07:45 от Athena

# 52
Май и аз съм с три категории.  За работа само ненатрапчиви аромати. За свободното време това, което не мога да нося на работа. И за специални случаи парфюми, които ми носят съответното настроение.

# 53
Предвид липсата на парфюми-убийци в скромното ми сандъче при мен категории не важат. Всичко е до настроение и донякъде сезон. Нося парфюм преди всичко за собствен кеф и самочувствие.
По темата - ще нося последните си придобивки. Свежи, фини, зелени парфюми.

# 54
  • София
Кажете нещо за Kenzo Power. Виждам че се предлага в нова бутилка, но не го познавам изобщо. Описанието ме заинтригува

https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Power-3602.html
нищо особено, взех за мъжа ми така си стои. Тих и мекичък, приятен за уикенда вкъщи със суитчер. За есента ще е по-подходящ. Няма голяма трайност и излъчване. Пудра усещам, малко мускус също.

# 55
Привет в новата тема! 🌞

Тук пак прескочихме пролетта и сме директно в разгара на лятото. 😁
24° е и се покачва, а те се усещат като 27-28 на острова... още няколко нагоре и асфалтът започва да се топи. 😳
Не си деля парфюмите на сезонни (всъщност, изобщо на нищо не ги деля), но тези дни носих много Vanilla Sex, а когато му стана горещо, смених рязко с една забравена антика, Escada Moon Sparkle ✨️ .
Много добре ми подейства, той е точно като аромат на шампоан - ягодов, плодов, свеж, момичешки и несериозен.
Естествено, вечният любимец, Womanity, е в пълен оборот (жегата е неговото време), а за идните дни смятам да се порадвам на нещо плажно - кокос, тубероза...
Нямам нищо набелязано за покупка, но ще пътувам скоро и може да се изкуша на някое летище.😉
Винаги съм отворена за кокосови ухания, за плажни, за сочни летни, коктейлни, та смятам натам да насоча поглед.
Днес, обаче, съм с друга класика, Dior Addict Eau Fraiche💜

Но се изпарява за секунди в жегата и, след душ следобед, ще сложа нещо друго; чудя се какво.
Всъщност, този Адикт харесах някога първо, и дълго време го харесвах повече от първообраза.
Хем е по-свеж, хем е някак по dirty, пък аз, нали, ги обичам тия работи. 😆😛

Поздрав с моята пролет:

# 56
NARCISO RODRIGUEZ - ALL OF ME INTENSE
парфюмна вода за жени
направен от 90% натурални съставки
стартира през 2024 г.

Хубав, плътен аромат, траен. Определям го за дневен и по-хладно време. 

Скрит текст:
глава - черен ирис, жасмин самбак
сърце - роза, здравец, тубероза
база - мускус, ванилия на шушулки, сандалово дърво
вид аромат - дървесен, мускусен, ориенталски

# 57
Не съм ги пробвала,обаче Марфа ще ти хареса. В смисъл,няма нещо в него,което да е странно,остро,смахнато - safe pick е и на много жени ще се хареса. Въобще не съм съгласна,че е унисекс,както пишат в интернет.
Доминацията е портокали,ванилия и бели цветя (нищо мъжко).Отива към гурме аромат от Giardini Di Toscana колекцията.
Много пролетно-летен,лесен за носене,дали ще е за брънч с приятелки или вечеря с любимия.

Марфа я имам и никак не ми харесва! Туберозата там е ПРАШНА! Има много туберози, които миришат на прах и това точно е еталон! Никога не бих я нарекла плажна, кремообразна и лесно носима. Аз мога да я нося само смесена с нещо друго.
Не е дъвкова. Точно в Суприм букет е дъвкова тубероза.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 19:49 от Анка2025

# 58
  • BG-DE
Аризона, снимката на Dior Addict Eau Fraiche е на спрения вариант от 2004г, нали? Толкова го харесвах сигурно 3 стотици съм изпръскала от него, много съжалявам, че го спряха 🥲 Преди няколко години Елизабет Арден имаха един парфюм от серията им 5 авеню, който беше много близък до него но взеха, че спряха и него 🥴

# 59
  • USA
Никога не бих я нарекла плажна, кремообразна и лесно носима.

Не помня да съм я наричала така и това,че ти си с негативно мнение за нея,не означава,че другите няма да я харесат.
Аз казах доминантни портокали,ванилия и бели цветя. Стоя си зад думите и смятам,че е лесен за носене аромат от жени,които харесват свежи,пролетно-летни аромати.
И също става за blind pick. На фона на тежки арабски аромати, спиртни парфюми,остри цветя и тн, този аромат за мен е в "сигурната" зона.

След малко имам излизане и отново ще го нося. Толкова много ми допадна,че дори Love Delight,който реално чаках с нетърпение,дори не го поглеждам.

Общи условия

Активация на акаунт