Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 49 607
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
Нямам нищо против, че си я харесваш, Adoralova, затова сме различни. Само исках да кажа, че това че я харесваш, не значи автоматично, че всеки би я харесал.

Плажна я нарече densi. Не мога да цитирам всички. Ужас …плажна…😆  Марфа лятото би ме убила. Като Кокаин Бокле.

# 61
  • Sofia
Марфа за мен е ужас, зелена обсебваща тубероза. Усещам я ретро като нещо 90-тарско.

# 62
Аризона, снимката на Dior Addict Eau Fraiche е на спрения вариант от 2004г, нали? Толкова го харесвах сигурно 3 стотици съм изпръскала от него, много съжалявам, че го спряха 🥲 Преди няколко години Елизабет Арден имаха един парфюм от серията им 5 авеню, който беше много близък до него но взеха, че спряха и него 🥴

Да, той е Simple Smile
Аз си спомням, как още в онези тъмни времена, когато си пращахме пробички в спринцовки Satisfied, една прекрасна дама от Варна ми беше пратила няколко, и аз точно в този Адикт се влюбих.
После минаха години, той изчезна, ама аз не забравям и го намерих в ибей.
Та има и сантиментална стойност за мен. Simple Smile

Анка2025, аз пръскам Марфа на плажа и не ме е убила. Нито ми е прашна, нито ми е страшна. Smiley

# 63
Плажна е слънчева с много иланг, мандарини и е гъста и кремообразна, точеща се, но много силна. За мен е лесна за носене, но пак казвам насляпо не трябва никога да се купува, защото си е яка тубероза, да фенове.
Прашна не е. Прекрасно си развява от морски бриз.

# 64
Плажна е слънчева с много иланг, мандарини и е гъста и кремообразна, точеща се, но много силна. За мен е лесна за носене, но пак казвам насляпо не трябва никога да се купува, защото си е яка тубероза, да фенове.
Прашна не е. Прекрасно си развява от морски бриз.

Не усещам мандарини и морски бризове в Марфа. Гъста, задушна прашна тубероза.
Има такива гъсти туберози, в които има лека сапуненост и това ги прави по- лесно носибелни през лятото. На това не е този случай.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 00:45 от Не се сърди, човече

# 65
Аз се зачетох в отзивите във Фрагрантика и съм шокирана че всеки си пише различни неща. Сякаш за хиляди различни парфюми става  дума. Аз нищо зелено тук не усещам, а някой я усеща като зелена тубероза. Много странно.

# 66
Намирам за нормално различните хора да усещат по различен начин един и същ парфюм. Предполагам, че зависи от кожата, може би и от обонянието. Например аз четох прекрасни отзиви за Барения, обаче при мен красотата на този парфюм не се разкрива.

# 67
Много съм щастлива днес имам нов парфюм Audace Rochas. Наистина е красив големия флакон.
Дъщерите ми го прихванаха веднага. Всичко в нас мирише.

# 68
Аз днес с Valentino Donna Rosa Verde. Ами сигурно бих го сложила в топ 10 на любимците ми за всички времена, толкова го харесвам. Сега времето му е идеално, така звънко се разгръща розата и после цял ден усещам полъх след полъх от цитрусовото мате. Изумителна трайност - на моята кожа почти нищо не долавям толкова отчетливо толкова дълго.
Много съм щастлива, че го купих преди време по препоръка на някой тук, сякаш беше densi Heart Жесток парфюм, ще го нося повече.

# 69
Да, аз го възхвалявах. Невероятен е! Шедьовър!
Жалко, че е спрян. Любов за парфюмната фея оттук, която ми подари нейния пълен.💚

# 70
Марфа е един от парфюмните ми подписи, и наистина с нея всичко е до кожа.
Както е и с всички парфюмни шедьоври, между другото.

Туберозата в нея е слънчева, леко креместа, но след около 30 мин при мен вади най-красивите череши на света.
Носила съм я на плаж, на работни срещи, на парти- винаги е привличала вниманието.

Всичко с парфюмите е въпрос на възприятие и химия- моето съкровище за някои може да е отрова, и това е ок. Не държа всички да миришем еднакво.

Тези дни се къпя във Флора черисия и ми е пролетно и прекрасно. Heart

# 71
Marfa ми е невъзможна за носене. Удушва ме и ми дразни носа, но така отдалече, от капачка ухае чудно и малко съжалявам че не ми стои.
Но пък ми стои прелестно Carnal Flower 🤍

# 72
Мила Денси, регистрирах се специално заради твоя Audace! Този парфюм бе любим за мен и съм изпръскала навремето няколко флакона. Но отдавна е спрян. Би ли споделила как се снабди с него?

# 73
В Дъглас има нов Rochas Audace, не знам дали е реформулиран.

# 74
Мила Денси, регистрирах се специално заради твоя Audace! Този парфюм бе любим за мен и съм изпръскала навремето няколко флакона. Но отдавна е спрян. Би ли споделила как се снабди с него?
Този е нов, не е стария. Има го навсякъде.
Ето го https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Audace-102343.html
Нямам представа дали прилича на стария, но предполагам не.

Smartie, винаги ще свързвам Марфата с теб и какво слънчице си!❤

Общи условия

Активация на акаунт