Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 49 644
  • 722
  •   1
Отговори
# 690
Да, но има също и eau de parfum освен този parfum, които са различни. Тези са в момента на сайта на Cartier + една лимитка на еau de parfum и спрей за коса.

# 691
Някой да сподели мнение за черешата на Van cleef & Arpels. Във Фрагрантика потребители са отбелязали, че прилича на over red опиума на Лоран, който ми харесва, но е с ниска трайност при мен.
И друг път е коментирано как в последните години дизайнерските парфюми все повече намалят трайността, особено ако се сравнява един и същи парфюм със старо издание. Пускат нови фланкъри с почти недоловими разлики или осакатени откъм красотата на оригинала, с трайност да пръскаш по 10мл. и пак да се чудиш в теб ли е проблема.
Затова хората масово се обърнаха към арабските, трайни, нахални и някои много евтини. Всъщност цитирам тези, които предлагат по моловете, може и да са реплики на известни арабски марки.

# 692
  • София, Лагера
Мили дами, издирвам да тествам един аромат на Мансера, моля дайте ми идея къде бих могла да го намеря? Днес ходих в Парадайз в Belodore , но го няма, не са го и получавали. В Дъглас също го няма.
Това е ароматът, от 2024 е:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Fig-Me-Up-98362.html

# 693
Не е дошъл още предполагам въобще в България.

# 694
https://perfume-bg.eu/mancera-fig-me-up-uniseks-parfyum-c-162_4154_7361/

Тук го има ,но не знам дали имат физически магазин.

# 695
Мили дами, издирвам да тествам един аромат на Мансера, моля дайте ми идея къде бих могла да го намеря? Днес ходих в Парадайз в Belodore , но го няма, не са го и получавали. В Дъглас също го няма.
Това е ароматът, от 2024 е:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Fig-Me-Up-98362.html

Можете да поръчате мостра от сайта им -
https://manceraparfums.com/en/sample-set/83-sample-set.html

Иначе го има в perfume-bg

# 696
  • София, Лагера
Благодаря ви, мили дами! Да, видях, че го предлагат в https://perfume-bg.eu и им писах съобщение, имат го в офиса! В понеделник в 10 съм на линия! Мансера имат и нов аромат с череши, и на него съм му хвърлила око, че Lost cherry ми поомръзна.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 16:15 от Ноеми

# 697
  • София
Някой може ли да разкаже нещо за Milk & Matcha Obvious? Както и евентуално дали би могъл да се пробва някъде в София.

Аз също не харесах Guidance, и разбрах за себе си като цяло че аромати с круша ме отблъскват и не мога да нося.

# 698
Веднага ще ти кажа че го има в Елинор. Вчера бях в шоурума на Сердика и го видях. Пробвала съм го преди месец някъде и аз лично не намирам разлика с uñ Ete от същата фирма. Но втория вече не го виждам, затова ми се струва че е заменен с Milk & Matcha. От Un Ete имам едно мини. Приятен аромат, средно траен. Не е сладка матча, мляко аз лично много не усещам. Средно свеж. С удоволствие ще си го изпръскам в интерес на истината.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 09:39 от Lale_Lili

# 699
Някой може ли да разкаже нещо за Milk & Matcha Obvious? Както и евентуално дали би могъл да се пробва някъде в София.

Аз също не харесах Guidance, и разбрах за себе си като цяло че аромати с круша ме отблъскват и не мога да нося.
В Леро го има. Той не е нов парфюм, а преиздаден с ново име. Хубав, без нищо интересно или уау.

# 700
Момичета, търся парфюм, който да мирише на "скъпо", да е траен и не прекалено тежък.
Това за скъпото го прочетох в отзив за good girl blush и в този ред на мисли .. той траен ли е? За класическата обувка знам, че не е .. Иска ми се такъв забележителен парфюм, но и да не е буквално скъп /до към 150лв/.
Някой има ли вече парфюма на Марокънойл?

# 701
Gabrielle на Chanel

# 702
Това да мирише "на скъпо" е много субективно и силно неопределено понятие. Аз не бих разчитала на такива препоръки.
И да намериш такъв парфюм, който на теб да ти мирише на скъпо, на друг може да му мирише на евтино.
"Скъпо" миришещите са по-вероятно по-комплексни формули, които се харесват на по-ограничена публика и по-зрели или винтидж аромати.
"Скъпо" миришещ може някой да определи само защото го свързва подсъзнателно с миризми типични за определена марка, която продава продуктите си скъпо.
Не на последно място, парфюмът може да мирише "скъпо" от шишето, а като се напръскаш, околните да възприемат само част от аромата и на тях да им се стори обикновен и дори евтин.

Аз съм с нова любов Crying of Evil на Stephane Humbert Lucas. Поръчах си мостричка и от вчера си пръскам на китката и не мога да спра да я мириша. Сух ликьор, с достатъчна сладост клонящ към гормонд, но не прекрачващ границата, с кожа която го държи земен и разкошен. Твърдо унисекс, но аз със сигурност мога да го нося.

Това е втория парфюм на марката, на който не мога да се наситя. Първият е Sand Dance, който след същото преживяване с мостра, трябваше да придобия. Sand Dance силно ми напомня на Black Phantom на Kilian, но е по-плътен и по-сладък и кафето е заместено с какао. Двата са перфектни за комбинация.

Това е вторият аромат с какао, в който се влюбих. Първият беше Lilac Love. До този момент преживяването ми с какао беше трагично. Много малко аромати успяват да го докарат както трябва. Например Монтал изобщо не го могат.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:23 от Не се сърди, човече

# 703
Наготово никой няма да ти даде отговор. Единствено с проби на кожа ще откриеш своят аромат, който те кара да се чувстваш на 10000%.
Защото и да ти дадем 10 нишови предложения, поне половината със сигурност имат дубликати от производители като Рефан и са наводнили пазара, което ги прави... евтини. За съжаление.

# 704
Скъпо ухаят парфюми с качествени съставки. Оттам и цената е нагоре. Свързвам мириса на "скъпо" с ароматите в луксозни бутици за дрехи, обувки и чанти - някак неопределени, но внушаващи класа и респект. Мнението ми е напълно субективно и свързано с мириса в корекомите, защото само там го имаше това усещане за "скъпо".
Нищо конкретно не бих предложила, имам специфични предпочитания. Най-добре отидете в някоя по-приветлива и добре заредена парфюмерия и пробвайте това, което се вмества в бюджета ви. На мен последната ми приятна и достъпна изненада беше Серпент Бохем на Бушрон, никога преди не съм му обръщала внимание. Пробвах и ми допадна, фин и изискан, за шлейф и трайност не знам.

Общи условия

Активация на акаунт