Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 49 594
  • 722
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте. Искам да взема парфюм за мъжа ми и той се спря на Armani Acqua di Gio тоалетна вода. Пробвахме го и искам да го поръчам от някой сайт. Та въпроса ми е дали е реформулиран и дали новопроизведения парфюм ще има същата трайност от тестера?

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 19:54 от Dareland

# 706
  • София
Наскоро поръчах  от parfium.bg, ЕДТ пръснах към 10 до обяд се усещаше в офиса. Много добър избор за лятото

# 707
  • Виена
Да пробвам да ти дам отговор наготово, Кристал. На мен скъпо ми миришат инфюжъните на Прада, особено бадема и карамфилите. Аромат,които долавяш понякога в Милано покрай скъпити офиси...И със сигурност не е сред популярните и копираните

# 708
Dior Escale a Portofino също бих казала, че мирише на скъпо, а и е идеален за лятото.

# 709
Наскоро поръчах  от parfium.bg, ЕДТ пръснах към 10 до обяд се усещаше в офиса. Много добър избор за лятото
Ако правилно разбирам трайност 2-3 часа или ?...

# 710
  • Пловдив
С Перлите на Лалик обирам овации по това време на годината. Това е единственият парфюм, за който са ме гонили по улицата да питат за името. Когато ще съм само на открито си позволявам повече парфюм. На мен ми стои изключително. Евтин е. И като съобщя, че мириша на 50 лева, всички са стъписани. Друг, обаче, може да мирише на камфор. Парфюм не се купува защото е на мода, защото е скъп и защото го рекламират брутално. И с 50 лева може да ухаеш скъпо! Затова категоризациите ги забравете. За някой мазна тубероза, за друг прелест. Аз умея за подбирам парфюмите си, така, че да излъчват точно това, което трябва. Диор Парфюм 30 мл, с намаление в Дъглас, ще стане около 150 лева. Той е сравнително универсален. От него също съм "продала" доста, добре ми стои. 🤣 Довечера ще има нощна разпродажба в Прити шоп с код summernight30. Ще се получи прилична цена. При мен Скандал и Обувките не са ОК. И на друг не ги възприемам. Затова като търсиш скъпо, заложи на клишетата. Диор винаги звучи скъпо. Докато някой скандално скъп ниш, познат само на ограничен кръг хора, може да не бъде възприет като изумителна класа и скъпотия.

# 711
Преди време бях гледала в YT ивтервю с една дама преродавател парфюмист и тя твърдеше, че като най-изискани се считат парфюмите, чиято миризма не може да бъде определена с нещо конкретно, а просто като миризма на парфюм. За мен всеки си има неговото лично възприятие за лукс, но и за мен парфюмите, които миришат на някаква храна, сладко, карамел и т.н. колкото и да са ми приятни, не ги асоциирам с луксозен мирис 🙂

# 712
Последните две мнения с кеф да ги четеш!
Dazel, аз точно за това определих до 150лв, защото тук се коментират парфюми и от 500, и от 700лв, които няма как да отделя за парфюм, колкото и хубав да е.
Абсолютно нямам против да се пръскам и с парфюм за 50лв .. и го правя де .. твоето мнение е в десетката. 🫶

# 713
  • на терасата
Споделям мнението, че всяка кожа излъчва различно парфюмите. Мога да дам много примери според моето обоняние, но най-драстичният е Crystal noir. На различни кожи стои различно, а ако се прекали с пръскането, на мен  ми мирише на некъпано. Усещала съм го през годините на различни жени и, повярвайте ми, на някои стои скъпо, на други стои отблъскващо.
Затова трябват проби с разносване. Много съм доволна от Старкорп, защото от там мога да си поръчам проби, отливки или цяла бутилка, ако се влюбя безпаметно в някой аромат от проба. Пръскането в парфюмерия, за мен лично, вече не е ориентир. Служи ми само за да преценя кое бих искала да разнося и оценя с повече от едно фъс. Според моята преценка и преценката на най-близките ми хора, моята кожа излъчва най-добре парфюмите, базирани на нежни цветя, както и някои шипри. Но това е заключение на базата на повече от 16 години опит в опознаване на парфюмното изкуство.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 00:20 от рак-щрак

# 714
Мили дами, имам нужда от насоки във връзка с едно желание на голямата ми принцеса.
Вчера ме помоли за парфюм, който да се доближава до Essence Juicy Bomb Party 01 Viva Vanilla, води се спрей за тяло. Прочетох, че съдържа ванилия, виолетки и сливи.
Цитат
Неговият плодово-цветен аромат съчетава съблазнителен привкус на сладка ванилия, захаросана виолетка и сочни нотки на слива.
Търся преобладаваща нежна, тинейджърска/женствена ванилия за носене през лятото, която да има трайност поне 5-6 часа.
Рових, четох и филтрирах до няколко варианта, но не знам дали съм на прав път?!
- The Merchant of Venice Vaniglia Madagascar
- Alyssa Ashley Vanilla
- Ariana Grande Mod Vanilla
- Monotheme Vanilla Blossom
- Coty Chanson d'Eau Vanilla
- Comptoir Sud Pacifique Vanille Coco (този е смесица с кокос и от прочетеното не разбрах коя е доминиращата съставка).

Ценово бих отделил и повече, отколкото струват горепосочените. Примерно 200 лв. (може и малко повече), но наистина да си заслужава.
Flowers Tulip Благодаря! Flowers Tulip

# 715
С Перлите на Лалик обирам овации по това време на годината. Това е единственият парфюм, за който са ме гонили по улицата да питат за името. Когато ще съм само на открито си позволявам повече парфюм. На мен ми стои изключително. Евтин е. И като съобщя, че мириша на 50 лева, всички са стъписани. Друг, обаче, може да мирише на камфор. Парфюм не се купува защото е на мода, защото е скъп и защото го рекламират брутално. И с 50 лева може да ухаеш скъпо! Затова категоризациите ги забравете. За някой мазна тубероза, за друг прелест. Аз умея за подбирам парфюмите си, така, че да излъчват точно това, което трябва. Диор Парфюм 30 мл, с намаление в Дъглас, ще стане около 150 лева. Той е сравнително универсален. От него също съм "продала" доста, добре ми стои. 🤣 Довечера ще има нощна разпродажба в Прити шоп с код summernight30. Ще се получи прилична цена. При мен Скандал и Обувките не са ОК. И на друг не ги възприемам. Затова като търсиш скъпо, заложи на клишетата. Диор винаги звучи скъпо. Докато някой скандално скъп ниш, познат само на ограничен кръг хора, може да не бъде възприет като изумителна класа и скъпотия.

Стана ми интересно за перлите на Лилак.Може ли повече?

# 716
  • Чукарландия
Аз светкавично получавам главоболие от Перлите на Лалик. При мен е много камфор и нищо друго...

# 717
  • Пловдив
При мен перлите са гора след дъжд, студена свежест. Борова гора. Ободряващ мирис, с малко роза. Аз не мога да описвам парфюм, често при мен е много различно от това, на което трябва да мирише по масово описание. Пудра не усещам. Не стои на всеки. Парфюмът трябва да допълва визията. С бял лен и сандали още повече го харесвам. 😀

# 718
Я да питам може ли помощ за Meliora de Мarly? Само на мен ли ми се струва твърде тежка сладост?

# 719
Не ми е тежка сладост. Той е почти същия като Аметиста на Лалик.

Общи условия

Активация на акаунт