Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 49 651
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
Днес в този прекрасен слънчев ден, за разходка в Борисовата избрах Уоманити, чудесно се развиваше около мен, и с този вятър постоянно ме обгръщаше една чудна солена свежест. Cupid
Момичета има ли за вас парфюм, който според нотките и парфюмната пирамида, изобщо не би трябвало да ви пасне и да ви хареса, а противно на очакванията ви сте се влюбили в аромата? При мен това са парфюмите с много подправки, смоли и тамяни. Уж се плаша от такива и ги избягвам, а Ани на Нишан, Queen of The Night The Merchant of Venice и Vanagloria Laboratorio Olfattivo ме удариха право в сърцето. Да общото между тях е опушената ванилия, на която явно съм фен. Иначе много по-често се случва да искам даден парфюм и да съм убедена, че ще ми хареса само по нотки, а когато го пробвам да остана разочарована Smiley Има ли ли сме тема за парфюмните разочарования?

# 91
DanyV, виж тук, по-надолу има посочени на кои други аромати е подобен.
https://www.fragrantica.com/perfume/essence/Like-a-Girl-s-Night-Out-14956.html
Благодаря за насоките! Flowers Hibiscus
Вече поръчах на Бритни аромата, в издирване съм и на Буржоата. Да видим дали ще намеря заместник на есенския аромат Innocent

# 92
Някой може ли да сподели мнение за Summer Hammer на Lorenzo Pazzaglia. Много ми е любопитен заради тропическите нотки, ама ме е страх да  го поръчам на сляпо.

# 93
Момичета има ли за вас парфюм, който според нотките и парфюмната пирамида, изобщо не би трябвало да ви пасне и да ви хареса, а противно на очакванията ви сте се влюбили в аромата? При мен това са парфюмите с много подправки, смоли и тамяни. Уж се плаша от такива и ги избягвам, а Ани на Нишан, Queen of The Night The Merchant of Venice и Vanagloria Laboratorio Olfattivo ме удариха право в сърцето. Да общото между тях е опушената ванилия, на която явно съм фен. Иначе много по-често се случва да искам даден парфюм и да съм убедена, че ще ми хареса само по нотки, а когато го пробвам да остана разочарована Smiley Има ли ли сме тема за парфюмните разочарования?
Последните ми придобивки са точно парфюми с нотки, към които подхождат доста предпазливо, смолите и подправките са едни от тях. Също здравец и ревен. Thameen - Sceptre и Diadem, Miller et Bertaux - Study 17. Първите поръчах на сляпо, след прочетени мнения в Парфюмо.нет и клипчетата с развитие на ароматите в Уикипарфюм, последният - след разносване на мостра и в него има здравец и ревен.
Парфюми с обещаващи нотки на любими цветя (магнолия и жасмин) се оказаха пълна греда - Магнолиите на Bvlgari и Chopard, Рядката перла с много жасмин и бели цветя на Пануж... Много често цветята, чиито аромати обожавам и планирам да имам в градината си, в парфюм са ми пълно фиаско. Много внимавам с белоцветните, обикновено носът ми ги възприема като подобие на крем Нивеа.
Днес отново с последната страст Study 17. Синът ми дойде на гости и да окоси двора, след душ се оказа, че не си носи парфюм, и отнесе Диадемата. С кеф му го подарих и какво да си кривя душата, на млад мъж стои много по-добре Simple Smile Отиде на рожден ден и обеща обратна връзка, че в компанията му млади парфюмани/ки почти всичките.
Порасналите ви сладури крадат ли си парфюмни красоти от шкафчетата ви?

# 94
  • The Evergreen State
Макар, че по-напред писах, че не ми се носят напоследък сладки парфюми, днес реших да разнообразя и сложих Lolita Lempicka Le Parfum. Шишенцето му е много симпатично и изящно. Аромата свързвам с летни вечери, осветени улички и романтика. Донесе ми добро настроение.
По въпроса за пирамидите и нотите, те са някакъв ориентир в повечето случаи, ревютата също помагат, но четеш, четеш, гледаш ревюта и пак не е като да го помиришеш парфюма, много е дразнещо това Simple Smile.

# 95
Почти винаги купувам парфюми на сляпо, водейки се по мнения тук в темата и по пирамида. В момента не мога да назова конкретни примери, тъй като за последните няколко години съм се запознала с внушителна бройка аромати, но определено по-често се е случвало да се разочаровам от парфюм, който очаквам да ми хареса, отколкото обратното.

# 96
Ооо, да. Дъщеря ми е на 16г. и имаме еднакви парфюмни предпочитания. Следователно всичко мое се ползва редовно и по много. Един път даже беше взела LVEB с нея навън и предлагала на приятелки да се пръснат. Сърцето ме заболя като разбрах. Simple Smile

# 97
  • Sofia
Понеже съм единствената жена вкъщи, само някои унисекс аромати ми вземат.

# 98
С майка ми понякога ползваме едни и същи парфюми, но по принцип вкусовете ни не съвпадат. Правила съм парфюмни подаръци на родителите ми. И двамата общо взето харесват цитрусови и/или морски аромати, които аз по правило не понасям.

# 99
  • в Кошера

Смее ли някой? Неприкосновеност! Smiling Imp
Но, по моя лична преценка, не малко отиват да живеят в детската стая. Та всички са доволни. Bowtie

# 100
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Имам излизане и ще нося Diptyque L'eau papier. Много интригуващ аромат,трудно ми е да преценя дали го харесвам или не. Хем ми мирише на чисто и свежо,хем има някаква дразнеща носа ми нотка,която не мога да преценя каква е.Нещо мъжко.
А аз въобще не харесвам мъжки елементи в женски парфюми.

# 101
Аз чак сега  открих красотата на Diptyque solid perfumes, много красиви джаджи, удобни за чанти и клъчове,  парфюмът се нанася дискретно и се усеща дълго. Започнах с Eau Capitale, но поне 2-3 още съм набелязала.

# 102
Наскоро за първи път ми хареса смокиня в парфюм. Ама много ми хареса. Обикновено смокиновите интерпретации ми предизвикват усещане, близко до гадене. Забавното е, че този смокинчо ми го подари приятелка, защото и напомнил за друг мой парфюм. А за моя нос нямат нищичко общо помежду си, освен че и двата ми харесват.
Не отдавам голямо значение на пирамиди и описания. Там по-скоро проверявам дали има нотки, които не понасям.

# 103
Наскоро за първи път ми хареса смокиня в парфюм. Ама много ми хареса.

Моля, сподели кой. Обожавам смокинови аромати.

# 104
Единствена жена съм вкъщи,такива проблеми нямам,а и със снахата имаме ралични вкусове...това само може да ме радва.Никой не краде,а ако нещо не допада на мен, харесва на нея и всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт