Мама боядисва яйчице за МАРТенското си дете!

• 10 437
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Мами, кажете моля прокървявало ли ви е пъпчето? Нашето падна и след ден-два започна да кърви по мъничко и сега се чудя какво да правя. През цялото време му капя спирт + топоцин пудричка.  Как да спрем кървенето?

За пъпчето ние имахме много емоции, чак до болницата ходихме и сега съм специалист. Абсолютно нормално е да кърви, продължаваш със спирта, дори можеш да капваш капчица спирт върху пъпа. Ако се е свил навътре даже спираш Топоцина.
При Виктор като се напъваше от рев пъпа преди да е паднал изкочи, като херния и раната се отвори. Нямаше кръв, а нещо като чревце, но майка ми щеше да припадне до бебето. Обадих се веднага на неонатоложката - д-р Масларова от родилното. Жената любезно ми обясни, че няма нищо страшно, ако много се шашкам да и го заведа. Еми заведох го. После като на дебил ми обясниха всичко за пъпа, как ще падне, че ще прокърви и т.н, че всичко това е нормално и ми казаха какво да правя! Дори ако не се прибере навреме и направи херния тя минава с носене на лепенка след първия месец. така че спокойно! Simple Smile

# 181
абсолютно нищо не трябва да се купува освен ако не решиш да си купиш друга ваксина,която не е по ЗК,но като чета из форума мамите са се юрнали да купуват пентаксим-а.Добре де ама кой капацитет каза,че именно тази е по-добра,туй не ми е ясно,просто съм малко недоверчива та затова де,искам да си проверя всичко иначе на първата консултация ще приказвам  снашата педка newsm78
Иглика радвам се,че се присъедини към нас,добре дошли  bouquet

# 182
Добре дошла на Иглика333, честито ти бебче, да расте здраво и много да те радва!   bouquet
Нашата принцеса има малка хернийка на пъпчето и сега е с лепенка! Надявам се да мине бързо, за да не се стига до операция!
zpl, казаха ни че тези ваксини са по-хубави, защото били мъртви, а тези от касата са живи, т.е. бебето се заразявало, за да бъде имунизирано, каквото и да означава това! Вие няма ли да купувате?

# 183
Привет на всички!

Тъкмо се върнахме от разходка и използвам, че още не сме се разсърдили да пиша Simple Smile Гледам обсъждате ваксините и тъй като ми предстои и поразпитах, да кажа и аз Simple Smile

По здравната каса полиото все още е на капки, защото първо трябва да се мине търг, коя фирма ще го доставя, и най-рано лятото ще започне инжекционната. ДТК-то се бие в гръбчето.
Ако някой иска нещо друго - трябва да си го закупи. Аз четох предимно за Пентаксима и може би него ще взема, но още не знам. А Тетраксима включва полио, а не включва противо менингитната, доколкото знам.
В крайна сметка досега всички за ваксинирани по старата схема и рядко има проблеми, иначе от Пентаксима каточели майките са най-доволни и досега не знам при някого да е имало реакция.

# 184
мамчета здравейте,
днес се замислих , че на възрастта на бебо , бях дала на батко му вече сокчета.
Горкия как съм го мъчила, но така беше от втория месец се даваха сокчета.
Вие как мислите да захранвате.
Аз мисля да изкараме поне до края на третия месец само на мляко, а после може би да захраня със оризова каша.Четох , че давала най-малко храносмилателни проблеми и децата се нагаждали най лесно към нея.
Какво мислите по въпроса? newsm78

# 185
Аз също много четох за захранването. Има книжки ( включително такива от 1970г) В които захранването почва от 4 ти месец с оризова или някаква друга каша, в последствие плодови пюрета и чак после сокове. Други започват със сокове от 2ри до 5ти месец. Иди та разбери кога и с какво. Едно със сигурност знам - против късното захранване съм ( след 6-7 месец ) Сестра ми се потдаде на това късно захранване с малкия племенник( заради алергия) - той сега е на 3годинки. Резултата малкия яде само определени неща с които е свикнал. Отказва да опита каквото и да е ново. В детската градина нищо не яде и му е голям стрес обяда, когато го карат да яде. Големия племенник обратно - беше захранен от 4тия месец с каши ,сокчета и пюрета. Свикна с разнообразни вкусове от рано. Вече е на 13г. няма никакви проблеми ( дори стомашни, каквито се твърди, че предизвикват плодовите сокчета), винаги е готов да опита нещо ново. Май че ще захранвам от 4ти месец с каши, но по-късно ще включа и всичко останало, но още не съм решила окончателно.

# 186
Здравейте, момичета.
 Много са сладки всички бебчовци, ама нали са си нашите маймунки. Simple Smile
 Добре дошла, Иглика. Hug
 Моят гъсеничко също има малки пъпчици. С нищо не мажа, минават си сами.
 Абе, момичета, да Ви питам защо са ви тези режими, какво ги слушате тези педиатри? Като е гладно детето как да го залъгваш с вода? Това ми изглежда супер тъпо. Аз тука ако кажа, че ще правя режим на кърмаче сигурно педиатъра ще каже, че си изтезавам детето. Така че всяко магаре с мнение Laughing, аме не те ми гледат детето. То режима после ще дойде, според мен.
 За обличането и аз съм раздвоена. При нас е топличко и уж си обличам детето лекичко, а като излезнем и видя всички американчета босички и голи, направо се сепвам.  Shocked Ама май пък са по-здрави, в крайна сметка. Добре, че бабите ги няма да видят как обличам внучето, че ще има "оле,  измръзи детето". Пък ако видят американчетата - не знам Crazy
 За захранването - пак всички са на различно мнение. Тука ми говорят да кърмя до годинката, без режими, да захраня след 6 месец навършен. Ама ще видим, ако има мляко- ок, така мисля да направя.
 А това дали детето ще е злоядо, не се определя според мен от захранването.  Ние с мъжа ми сме чист пример. Аз съм кърмена 9 месеца, почти само на кърма, друго не съм искала. Резултатът сега си ям всичко и по много Mr. Green.  Мъжът ми кърмен 2 месеца, захранен на 40 дни - сега много злояд и капризен, дори и на 26 год. А като дете е било кошмар, нито плодове, нито зеленчуци, само капризи. Така че, който си е злояд, май си е такъв, независимо от захранването.
 Сега приятен ден на всички. Отивам пак да гледам снимки. Grinning

# 187
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета, пак се включвам набързо.
За наддаването-. за  3 седмици само на кърма сме наддали720 грама  GrinningМНого съм доволна!!

За обличането- аз малко го навличам моят Гого, ама все ме е страх да не се простуди. От време на време гледам да не се е изпотил.

За захранването- по принцип моята педи ми вик ада давам сок след 30 ден , ама аз мисля след 60-тия да давам. За съжаление нямам нет , че да прочета  повече статии за захранването. А след 3 месец се почва с плодово пюре. Така мисля аз.

Иначе ние карахме много тежка жълтеница, затова пием подсладена вода.
Целувки!!
И честито на МАНГО!!!!

# 188
Моята педиатърка каза, че от 4-ти месец мога да захранвам, други ми казват, че вече мога да давам сок... та и аз не знам какво да правя! Така, че мамчета, които имат второ да дават съвети.  Peace

# 189
За обличането и аз съм раздвоена. При нас е топличко и уж си обличам детето лекичко, а като излезнем и видя всички американчета босички и голи, направо се сепвам.  Shocked Ама май пък са по-здрави, в крайна сметка. Добре, че бабите ги няма да видят как обличам внучето, че ще има "оле,  измръзи детето". Пък ако видят американчетата - не знам Crazy
 newsm78

# 190
Моята педиатърка каза, че от 4-ти месец мога да захранвам, други ми казват, че вече мога да давам сок... та и аз не знам какво да правя! Така, че мамчета, които имат второ да дават съвети.  Peace
мисля да изкараме до края на 3-ия месец само на кърма  и адаптирано мляко ако се наложи,после ще въвеждам по малко новите храни в каква последователност ще реша в последствие.Каката ми е захранена от 2-ия месец със сок,е то това не е баш захранване защото си е между яденетата,не замества хранене,но едно нещо знам със сигурност ,каката спря да наддава добре в моментав който опита човешка храна-сокове,пюренца..... и мляко не искаше,срам не срам започна да яде кисело мляко на 6 месеца Shocked,ама друго нещеше,за щастие алергия нямаме,но сега дребното ще го държа подълго на мляко,дано успея,незнам с педката как ще се разберем,че тя май е привърженик на старата школа.На мен също да държиш детето само на мляко до6 месец,айде ако е само на кърма бива,ама ако яде Ам ми се струва излишно.В крайна сметка всяко дете е индивидуално и си показва кога е готово за нещо ново

# 191
http://snimka.bg/album.php?album_id=121516

Ето и малко снимки на моята сладка Виктория! Надписите отдолу излизат с въпроси, но не знам как да ги оправя  Embarassed, ако някой знае, нека каже!
 Hug на всички и коликите вече да си тръгват!  Peace

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 22:50 от VJG

# 192

Ето и малко снимки на моята сладка Виктория! Надписите отдолу излизат с въпроси, но не знам как да ги оправя  Embarassed, ако някой знае, нека каже!
 Hug на всички и коликите вече да си тръгват!  Peace
пу сладурка Hug

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 10:02 от bimba

# 193
Ама bimba, ти видя ли нещо?

# 194
Ама bimba, ти видя ли нещо?
е как да не видях пухкавобяло бебче,май на тати прилича Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт