Мама боядисва яйчице за МАРТенското си дете!

• 10 428
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Абе бимбич Стелинката много пораснала бе пу пу, да й ям гащеризона готян     bouquet

# 196
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Привет, красавици! Hug
Ние днес бутахме напред - назад нова количка (най-после) ooooh!.
За обличането вече ви казах, че съм мноооого НЕ в час. Днес например, понеже духаше вятър, върху гащеризона (под него беше с боди) сложих едно елече и едни терлички (бабешки такива едни Sick), а отгоре едно нещо като космонавт, ама не точно - повече като чувал и накрая го завих с едно памучно одеалце и в резултат 3-ма човека "оххх"-наха как съм го била навлякла детето ooooh!
 За ваксините - ние ще си купим от тази Пентаксин ли беше Пентаксим ли е... Щом казват, че е по-добра - от нея ще сложим. А иначе майката на Голям Муцун е акушерка, както не веднъж съм казвала и работи към една джи пи педиатърка (нашата педи), та тя ми обясни, че тези по здравна каса били живи ваксини, тоест, ако организма няма добра имунна защита и детето не може да се справи с "живите твари" (случва се 1:1000), то детето ти си остава с трайни белези и симптоми на детски паралич, което е необратимо. Пентаксим-а е мъртва ваксина - няма риск детето да се разболее в следствие на ваксинация, а и от нея не се вдига температура, което за мен е абсолютно достатъчно, а и мисля, че дори само това оправдава 60-те лева Peace.
Ваксина за хепатит вече сложихме и Муцун се държа като истински МЪЖ - изплака съвсем за кратко, докато го боцкаха и после все едно нищо не е било (че какво е за наш'та фирма едно боцване - той Муцун е трениран... малко ли го бяха боли в родилното ooooh!).
VJG, прекрасна е момата Hug!
Чакам Мини да се включи с повече инфо за тази криза на растежа Flutter
Иглика, мляски на Вики Hug

Аааа... редактирам, че се сетих нещо по повод захранването...
Та днес срещнах една мацка, с която раждах в Шейново, но която също е и сестра на приятел на брата на Голям Муцун (голЕма сапунка) Joy Та въпросната мама дава по 180 мл. мляко на хранене, като няма заместено папане, а часовия интервал е около 3-4 часа, бебето е на месец и половина - колкото Муцун. Решила тя да дава сок от моркови и взела че му вкарала орално (щото то венозно не може нали) още от първия път 50мл. - детето естествено повърнало. Питам аз "ама нещо по лъжичка - две не пробва ли?" - нъц... директно 50мл. и се смее... Гледам детето - живо и здраво Peace (пу-пу, да не му е уруки). Викам си "аз ли съм луда, че толкова взимам на сериозно тез захранваници и грамажи..."... ма май аз съм лудата, 'щото на момичето си му беше супер спокойничко и весело. Та мисълта ми беше, че колкото по-малко четем и знаем - толкова по споко ще ни е майчинството, 'щото не знам за вас, ама аз всичко взимам много присърце и не знам защо съм си втълпила, че всяка грешка е фатална. Така беше и с Гера като беше бебе... бреееее, ако някой й пусне нещо от масата и аз бях готова да ревна, че първо стомахчето й незряло няма да понесе храната "човешката", ще се раздриска, ще повръща, а отделно и вредните навици, които се създават у кучето... ама к'во излиза - излишни нерви за мен, а видиш ли другите хора спокойно ги приемат нещата... ooooh!

Последна редакция: сб, 07 апр 2007, 00:46 от Муцуна

# 197
Здравейте, пак.
 Пиша само да Ви кажа, че сложих снимки на Гено в албума на едномесечните.
 VJG, аз също видях твоето бебе. Много е сладичко.
 А за предишното си мнение да поясня, че и аз като си го прочетох не го разбрах Embarassed. Ама пишех с бебчо на ръце, та затова. Исках да кажа, че уж си обличам детето леко, според критериите на бабите му, ама пак е доста навлечен сравнение с американчетата. Та това ми беше неясната мисъл. Simple Smile

# 198
Муцка, кризата на растежа се наблюдава при кърмените бебета- в един момент млякото, което до сега е сукало започва да не стига и бебо иска постоянно на гърда за да провокира по- голямо производство и от друга страна кърмата, която поема се усвоява пълноценно /тъй като е по- малко от нуждите му/ и то пропуска понякога и до 10 дни да се изхожда- наричало се "забавен пасаж". Прието е, че бебе изцяло на кърма може да се изхожда по 10 пъти на ден или веднъж на 10 дни.
Ама си мисля, че при Муцун малък не може да е това, предполагам си му разреждая там по табличката, освен да пробваш с друг вид храна, или ако стане много време- листо от мушкато  Peace

# 199
Добро утро, момичета,
първо да ви се похвалим - тази нощ спахме много хубаво  Simple Smile  от 22.00 до 05.00 без да мръднем и да гъкнем  Mr. Green  пу-пу да не ни е уроки  Whistling
за обличането - гледам Калина да не я навличам /обличам като Зайо  Wink/, ама вчера се изложих, защото реших, че духа доста студен вятър и я навлякох повечко  Embarassed  резултата беше, че явно му беше топличко на дедето и беше малко неспокойна, но за съжаление не винаги от балкона мога да преценя какво е времето.
за ваксината - смятам да й сложим въпросния Пентаксим, доста суперлативи се чуват, пък и педито също я предпочита.
Хубав ден от мен
Целувки и  Hug

# 200
Абе бимбич Стелинката много пораснала бе пу пу, да й ям гащеризона готян     bouquet
Heart Eyesмерсаж,ама аз чакам вие да качите снимки в месечното албумче,всеки ден проверявам,айде я колко станахте на месечинки

# 201
ми аз качвам редовно наши снимки, ама в албумчето дето ни е линк името- даже от вчера от питката съм качила  Rolling Eyes

# 202
Пу-пу Мини, ще я изпяпам малката принцеса!

# 203
  • София
За ваксините: (инфо от лекциите на сп. "9-месеца")
Пентаксимът е спечелил някава медицинска награда, която е нещо като Нобелва в техните среди. Ако ме нме лъже паметта фирамта производител се кава Санофи Пастьор. (Представителя в Бг е Авенди Пастьор или обратното бяха имената newsm78) Вносителят е Търговска лига(Това вече е сигурно Simple Smile).
Пентаксимът е ДТК+Полио+Акт Хиб Б  (последната съставка не е задължителна по ЗК, слага се на 2 приема след 6м или на 1 прием след 1 г. цената е 25-26 лв. )
Предимството на тази ваксина е че съставките са умъртвени с изключение на коклюша, който е ацелуарен (нещо е направено, мисля на белтъка за да е по-безопасна), в момента няма убита ваксина на коклюша. Друго предимство е че боцакт бебето веднъж.

Вчера докато бяхме в кабинета на педиатърката влезе представител на Глаксо да и рекламира ваксини. И ги слушах каво говорят та се оказа че те също предлагали убити ваксини но имали някакви 3 и 4 компонетни и отделно предлагали полио. Поводът бе точно това че ЗК вече ще плаща за умъртвена Полио-ваксина, но май още не са я закупили, т.к. аз искам(трябва) да сложа един прием на Мити, и педиатърката ми каза че нямат и ако не искам да чакам до май да си я купя

Ако някой иска да прочете за ваксините http://vaxini-bg.com/ (това е на Авенди Пастьор/Санофи Пастьор) преди имаше инфо и за самите ваксини, календар и т.н. сега виждам само описание на болестите newsm78

# 204
Та мисълта ми беше, че колкото по-малко четем и знаем - толкова по споко ще ни е майчинството, 'щото не знам за вас, ама аз всичко взимам много присърце и не знам защо съм си втълпила, че всяка грешка е фатална... ......ама к'во излиза - излишни нерви за мен, а видиш ли другите хора спокойно ги приемат нещата... ooooh!
Така е, ама пусто любопитство, като ти се ще да си много информиран. Simple Smile Иначе на спокойните майки и бебетата са им спокойни. Grinning

Малко снимки и от мен Бебчо Вики по-стари снимки http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7653&AlbumId=88773

Бебчо Вики нови снимки http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7653&AlbumId=90387

# 205
  • София
Обличането: (мислех че съм писала но не виждам сигурно малкия "администратор" е минал след мен) Бельо + гащиризон за в къщи и нещо като космонафт (някой беше сложил една снимка на един бебок в синичко) + одеалце за на вън, ама бебка е със запушен нос Sad

Захранване: аз ще изчакам поне до 4тия месец и ще почна живот и здраве със зеленчук - готови пюрета (И съм твърдо за бг-пюретата. Аз съм фен на АМ-АМ, но те нямат месни, но плодовите им са ВЪРХА). Малкия не ми хареса мойте та бяхме на купени бурканчета. За четене ползвам една стара книжка (от 75 г.) и  и тази на доц. Трифонова, просто ще изместя храненето с няколко месеца.

# 206
  • Пловдив Белащица
Ето ме и мен. Щастлива с малка сладка Андрея.
Изписаха ни в четвъртък и още същият ден прегледах темата, вчера пак и даже качих 3 снимки, ама  за писане чак сега успявам да съм с две свободни ръце.
За сега се справяме с гледане, обличане, даже сама си я къпя. Само където май ни почнаха коликите от вчера. Плаче, свива се и чревцата пукат, къркат - голяма мъка. И друго голямо притеснение имах вчера - не спрях да рева. Зърната ми са толкова напукани и беба изглежда е погълнала малко кръв и вчера в повърнатото имаше малко кървави жилки, та викахме бърза помощ. Докрора ме успокои, че било от зърната. Иначе си повръща редовно, педиатърката в болницата каза, че щото е много лакома. Та сега един път и цедя, на другия път от цицата. Щото това с шишето хич не върви при нас, иска си цицата и това е.

С две думи за раждането. След голямата разходка, през нощта в 2 часа почнаха болки на 15-20 мин нерегулярни. В 4,30 вече бяха на пет минути, после разбрах, че това били леки болки  Wink, като менструални. В 6,30 вече бях оклизмена, вписана и поставена да лежа на едно легло. Разкритие едвам 2 см. В 9 и нещо ме включиха на система и час по-късно се почна с кошмара на контракциите. След два часа ме прегледаха и когато докторът каза, че е едвам 3 см разкритието ми идваше да стана и да си тръгна. Вече едвам се издържаше на болката. Е после естествено контракциите станаха още по-непоносими. След 5 часа на системи, родих с няколко напъна малката шушка. Имам само два шева и както докторът се изрази, това не било шевове, ами козметика. Съответно след три часа и половина аз вече щъках до тоалетната и обратно.

Да не пропусна да честитя на обебилите се праз това време мами и на бебчетата станали по на месечинка.

Надявам се бебка да е все така спокойничка и да имам време да пиша, иначе четенето с бебе на ръка става, ама писането - не  Mr. Green

А да ви питам, на кой ден започнахте да изкарвате бебетата за по 5 мин на въздух?

# 207
  • София
Добре дошла, МАНГО!
Само хубавите неща да помниш Wink))) Много здраве и късмет на бебчето и да ви радва много Wink

# 208
Добре дошла, Манго!Много е сладка малката шушка пу-пу! Hug

# 209
  • София
Добре дошла, Манго! Дано бързо да преминат коликите моята буболечица-гигантче се посвива посеива плака няколк след обеда и и сгушкане минаха имам Сабб но не съм давала още. Те момиченцата били с по-слаби  аз като знам баткотокак ги мъкна до 4-5 месец, колко Еспумизан изпи, загубих им бройката на шишенцата по едно време.

За гърдите крема на Авент за зърна (18-19 лв.) и Герамстана (14-15 лв.) вършат чудеса.
Ако нямаш подръка мажи с Дефламол(той е мазило за всичко евала на този дето го е измислим но по-прудно се мие).
Кърмиш мажеш и така до следващото кърмене може и на тампони и 3те при по-тежки случаи.
Имало и още някакво средство съдържащо чист ланолин за 5-6 лв. една приятелка в болницата й е дала друга мама да се маже но не си спомняше как се казва.
И аз бях много зле но 3те мазила оправих нещата за 9-10 дни,т.к. изобщо не вярвах че нещо ше потече.
Преди коментирахме и тези накрайниците за гърди(не си спомням как се казвах - Чиковски са каучукови, на Авент-силикон) аз не съм ги ползвама, но ги препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт