Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 905
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Фолиева киселина има мисля,че във всички витамини за бременни.

# 106
Моята фолиева е в комбинирани витамини, които имат желязо, разните видове B, минерали и още доста неща, предписани са от следящия АГ.  Според мен взимам много висока доза, 600 mcg, при това два пъти дневно, но лекарят каза да си я продължавам 🤷‍♀️ Ненужното организмът го изхвърлял.. Иначе в тях има и вит D, но е ниско и в допълнение пия Вигантол капки.
Днес ендокриноложката ми каза, че нямало да правим обременяване с глюкоза по-рано, било малко вероятно да стане ГД в моя случай, за 20-25та спомена 🤷‍♀️ Ще питам пак двамата АГ-та, като наближи 16 ГС.

# 107
Моята фолиева е в комбинирани витамини, които имат желязо, разните видове B, минерали и още доста неща, предписани са от следящия АГ.  Според мен взимам много висока доза, 600 mcg, при това два пъти дневно, но лекарят каза да си я продължавам 🤷‍♀️ Ненужното организмът го изхвърлял.. Иначе в тях има и вит D, но е ниско и в допълнение пия Вигантол капки.
Днес ендокриноложката ми каза, че нямало да правим обременяване с глюкоза по-рано, било малко вероятно да стане ГД в моя случай, за 20-25та спомена 🤷‍♀️ Ще питам пак двамата АГ-та, като наближи 16 ГС.

На мен ми изписаха тези в България съм.
А да питам за този биохимичен скрининг ми предстои в 12.00ч нали не е на гладно?Забравила съм да питам

# 108
Hellokitty1993, не, биохимичният скрининг не е на гладно, спокойно. Чакаме те с добри новини от него и феталната морфология!

# 109
Здравейте! Простете, че нахлувам така в темата ви, изчетох ви и в предишната и в тази тема, защото терминът ми е 12.12 и горе долу вървим с някои с по 1-2 седмици разлика. Четох, че бяхте писали, но съм изключително притеснена, както винаги… усещам едни придърпвания, боцкания, по-силни боцкания понякога долу ниско към матката и яйчниците. Знам, че доста от вас бяха написали същите неща, но тъй като ми е първа бременност всяко едно усещане е ново и страшно за мен. Иначе съм 8+5 и ги усещам от началото на тази седмица, утре съм на преглед. Но ми се ще някакво успокоение

# 110
orhidealover, напълно нормални са, спокойно, аз ги усещах още от положителния тест чак до 9-та седмица. Намества се още бобчето, скоро би трябвало да отшумят.

# 111
Здравейте! Простете, че нахлувам така в темата ви, изчетох ви и в предишната и в тази тема, защото терминът ми е 12.12 и горе долу вървим с някои с по 1-2 седмици разлика. Четох, че бяхте писали, но съм изключително притеснена, както винаги… усещам едни придърпвания, боцкания, по-силни боцкания понякога долу ниско към матката и яйчниците. Знам, че доста от вас бяха написали същите неща, но тъй като ми е първа бременност всяко едно усещане е ново и страшно за мен. Иначе съм 8+5 и ги усещам от началото на тази седмица, утре съм на преглед. Но ми се ще някакво успокоение

Нормало е! Даже и понякога и боцкания в матката усещам и като контракции отделни .И в корема също местене и еднократни болки.Ако има много продължителна болка тогава вече е друго.

# 112
Аз преди няколко дни изследвах фолиевата и излезе 38 при горна граница 20 и сега от 13 седмица спрях да приемам отделно, само от мултивитамина, там пак има 400 мг, но реално няма никакъв проблем, хубаво е да се приема така или иначе Wink

# 113
  • София
Момичета, мисля, че в предната тема ми се мерна този въпрос, но нямам ясен спомен. Днес бях на ранна фетална (всичко е наред от нея, пожелавам на вас също добри новини) и на биохимичен скрининг в Майчин дом, от който чакам резултатите.
По време на прегледа лекаря ме загледа в ноктите и каза, ако съм с гел лак да преустановя ползване заради печенето на лампата. На вас споменавали ли са подобни нещо? Аз от предпазливост ще послушам, но ми е интересно.

# 114
Понеделник излезе пренаталния тест, всичко е low, момче ще е. След това бях и на фетална в МЦ Марковс. Всичко беше наред, потвърди за момче. Изпрати ме само за консултация с ендокринолог и ОГТТ, защото съм качила 5 кг. от началото на бремеността (сега съм в 13+3). След две седмици, на 20.05 съм при АГ, като ми каза че щял вече да ми изпише витамини за бременни. Спрях Утрогестана при предния преглед 24.04., сега съм само с биозин мама и абофолик мета.

# 115
Понеделник излезе пренаталния тест, всичко е low, момче ще е. След това бях и на фетална в МЦ Марковс. Всичко беше наред, потвърди за момче. Изпрати ме само за консултация с ендокринолог и ОГТТ, защото съм качила 5 кг. от началото на бремеността (сега съм в 13+3). След две седмици, на 20.05 съм при АГ, като ми каза че щял вече да ми изпише витамини за бременни. Спрях Утрогестана при предния преглед 24.04., сега съм само с биозин мама и абофолик мета.
5кг много ли е до твоята г.с. ?

# 116
Честито момченце, gadolina, добавих те в списъка, че тъкмо още момченца ни трябваха, че е доста неравно в момента!

На мен ми казаха да се целя в 10 кг за цялата бременност, на ФМ и аз бях качила вече 5 кг, та ми казаха оттук нататък строга диета и също преглед при ендокринолог и ОГТТ.

# 117
Здравейте мами!
Аз съм 13 +1 гестационна седмица вчера бях на преглед направиха ми скрининг и изследванията си пуснах днеска и ще чакам резултати до няколко дена ще са готови, надявам се всичко да е добре.
А иначе още ми се гади бях на системи и деган ми биха мускулно нз до кога ще съм така отчаяна съм..И на мен ми казаха да кача най много 10 кг до края на бременността нз как ще стане за сега не съм качила, но още има много до края.
Стискам палци на всички мами да имаме лека бременност с щастлив край.

# 118
Fayona, на мен ми препоръча СофияМед, имало млад екип ендокринолози. За ОГТТ мога ли от личната да си взема напраление и да си направя теста и след това да ди запиша час за преглед. Каза ми до месец да го направя.

# 119

5кг много ли е до твоята г.с. ?

Зависи от стартовото тегло. Според мен докторите не са харесали това, че е рязко качване за сравнително кратък период (няколко седмици). Иначе теорията е, че фините мами имат накъде да качват.

На мен АГ ми казаха между 10 & 15 кг на базата на тегло/ръст за цялата бременност. С предната бременност си водих записки за теглото и какво съм спортувала през седмицата Sweat Smile Сега освен да си водя записки колко сладоледа на седмица съм изяла, друго не мога Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт