Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
gadolina, аз ходя при д-р Моллова точно в Софиямед, но тя не работи по ЗК. Съпругът ми ходи по ЗК при д-р Гоцева пак там. Различни са им подходите, но и двамата сме доволни. Иначе направление за ОГТТ може и от личния лекар да си вземеш.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 08:11 от Fayona

# 121
Привет, дами!
Вчера мина и нашата първа фетална морфология! Много съм доволна от д-р Елена Павлова в МЦ Марковс, супер обстоен преглед.
И аз съм на диета, защото преди бременността от една хормонална терапия качих точно 10 кг, а сега от началота на бременността съм качила още 2кг. 😁
Въпреки направения Прена тест, докторката каза,че е хубаво да направя и биохимичния скрининг, за да изключим възможността за прееклампсия в по-напреднала бременност. Мисля че е точно заради качените килограми, защото в други случаи не съм чувала след прена тест да искат биохимичен скрининг.
Пожелавам на всички здрави бебчета на финал! ❤️

# 122
Привет, дами!
Вчера мина и нашата първа фетална морфология! Много съм доволна от д-р Елена Павлова в МЦ Марковс, супер обстоен преглед.
И аз съм на диета, защото преди бременността от една хормонална терапия качих точно 10 кг, а сега от началота на бременността съм качила още 2кг. 😁
Въпреки направения Прена тест, докторката каза,че е хубаво да направя и биохимичния скрининг, за да изключим възможността за прееклампсия в по-напреднала бременност. Мисля че е точно заради качените килограми, защото в други случаи не съм чувала след прена тест да искат биохимичен скрининг.

И аз съм на фетална при нея. Нямам търпение!
Даде ли ти предположение за пола?

Аз иначе се записах за ФМ+БХС, но ме притеснява че ме записаха за 16:30, а видях в сайта, че пише ако искаш БХС да си запишеш час между 8 и 16 часа, та се чудя какво ще стане с това..

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:09 от Gersie

# 123
Може би ще искат да отидете на следващия ден. Или звъннете,ако има възможност да отидете малко по-рано да ви вземат кръв, а след това да е прегледът при доктор Павлова.

Аз също имам час за нея, не съм записвала час за БХС отделно. На момента ще реша дали да го направя там или някъде другаде.

# 124
Не знам конкретно за МЦ Марковс дали е така, че аз си правих ФМ+БХС другаде, но при мен не са искали да си записвам час за БХС отделно. Ще ви посъветвам обаче да ги правите заедно на едно и също място, тъй като заключението е общо от размерите от ФМ и хормоните от БХС и иначе ще получите две непълни картинки, вместо една обща. Доколкото знам се позволява разлика от 2 дена между ФМ и БХС, та няма да е проблем кръв да се вземе и на следващата сутрин.

# 125
Привет, дами!

И аз съм днес на фетална при нея. Нямам търпение!
Даде ли ти предположение за пола?

Аз иначе се записах за ФМ+БХС, но ме притеснява че ме записаха за 16:30, а видях в сайта, че пише ако искаш БХС да си запишеш час между 8 и 16 часа, та се чудя какво ще стане с това..
Не бъркате с избора според мен, страхотен лекар е, повечето ми близки приятелки също са били при нея и освен моят АГ и те ми я препоръчаха с две ръце!
Ние знаем пола от прена теста, но тя с поглеждането на ехографа каза "Тя?" и позна 😊
П.П. За БХС най-добре звънни и попитай, наистина, за да не се разхождаш напразно, може да те извикат малко по-рано за взимането на кръв.

# 126
А само да попитам - доктор Павлова разрешава ли бащата да присъства на прегледа, да знам има ли смисъл изобщо мъжа ми да идва?

# 127
Обадих се на Марковс. Казаха, че няма проблем да ми вземат кръв след 16 часа и на следващия ден да предадат пробата на лабораторията. Стига да не е петък, защото уикенда не работят. Така че няма да ме разкарват за следващия ден.

# 128
Привет🌸

Излезе вчера излезе резултатът от пренатеста - всичко е наред. Пак ще е момиченце🌸 Аз съм много щастлива, надявам се с малката им разлика да се разбират добре и да си бъдат приятелки☺ Таткото малко беше разочарован😅 Гаденето при мен все още продължава в 11+3🫠 къде повръщам къде не, обаче гаденето си стои 🫣Все още не успявам да ям редовно и както трябва🙃

# 129
Извинявам се ако някой е питал вече, но след колко време са готови резултатите от кръвта на БХС?

# 130
Аз имам час при д-р Атанасова в Марковс другата седмица, имате ли мнения/наблюдения за нея?

# 131
axxa, честито момиченце! Добавих го и на първата страница, ако искаш ми прати и термина си, за да те вмъкна, където трябва в списъка. Sparkling Heart

Smurfette, при мен бяха готови още същия ден - дадох кръв сутринта и до вечерта бяха готови. На следващия ден минах отново през лекаря по ФМ, за да ми даде пълното заключение, включващо прегледа и изследванията.

# 132
А само да попитам - доктор Павлова разрешава ли бащата да присъства на прегледа, да знам има ли смисъл изобщо мъжа ми да идва?
Да, има си столче за таткото. Обяснява и на двама ни, беше много мил момент!

# 133
Мина и нашата ФМ при доктор Павлова!
Ние също сме много доволни от нея. Разказва подробно и проверява по няколко пъти различните органи на бебето, за да се увери че всичко е наред. Терминът пак се измести, тъй като бебето си върви с 4 дни напред. Така че нов термин-12.11.2025 г.
Веднага щом видя бебето каза, че е момче, то се и видя де.. 🤭💙

# 134
Ползвате ли възглавници за бременни? В търсене съм, но ми се иска да не е V образна, за да не изолирам изцяло ММ 🤣 а никъде не откривам от тези единичните 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт