Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 113
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Fayona, Благодаря за бързият отговор. Ще проверя и вит. Д. Аз съм с хашимото и щитовидните ги следя всеки месец, миналият бяха добре, следващата седмица ще видя как са се променили.

# 391
mam_1 , аз съм 14+4 и пия 2х1, не е рано.

# 392
LadyK3 благодаря, аз съм 15+2, утре ще звъня на гинеколога си.

Момичета страхотни сте.

# 393
С какво третирате мелазма? Имам пак на челото и се чудя мога ли да ползвам серум витамин С на кожата по време на бременност?
Преди си го махнах след раждането със вит.с но отнема доста месеци

# 394
Момичета ще ми се да ви попитам дали ви се е случвало подобно нещо около 4ти месец.
Имам някаква тъпа болка във влагалището и около него. Появява се и изчезва, но не непрекъснато и не силно.

# 395
Шуши, точно такава не съм имала, но тази седмица пътувам на екскурзия с децата, защото го бяхме организирали още преди да разбера, че съм бременна, съответно се поизтощих и си докарах болезнени контракции, но те се усещат от матката, не откъм влагалището. Постреснах се и се опитвам да го карам по-леко до сряда, когато се прибираме. После само ще лежа поне няколко дни Disappointed Relieved
Ако бях в София и бях отишла на лекар, щяха да ме приберат в болница за 5 дни… дано не успея да направя някоя беля, че определено се стресирах от контракциите толкова рано.

# 396
Здравейтее! 🤗 Аз съм на 23г, първа бременност с термин 18.11.
ФМ мина с категоричен пол момче и без проблеми.
+5кг съм 14г.с. + 5д. 🫢
Проследявам се при Нур в София , ще се радвам да се запознаем 🤗

# 397
+5кг съм 14г.с. + 5д. 🫢

И моят термшн е тогава.Къде ще раждате?

# 398
Мили мами, включвам се с нов симптом, който изпитвам последните дни. След разходка навън продължила повече от час усещам болки в ходилата, и по мнението на ММ започват и видимо да отичат като се събуя. Вие имате ли вече този проблем? За момента съм се накиснала в леген с топла вода и сол. 😁

# 399
И при мен при дълги разходки първо ходилата ми почват да наболяват, вече и ММ почва да ме усеща само по промяната в походката. След това не сме забелязвали да са отекли, но задължително се настанявам на дивана с вдигнати крака и не мърдам от него поне толкова време, колкото е била разходката.

# 400
Ходилата - все още не. Обаче имам жестока болка в таза от стоене права/вървене. Преди беше само в дясно, сега от двете страни. Опитвах днес цял ден да разпределям тежестта на двата крака и да не си кръстосвам краката. Пак боли, но една идея по-малко.

За подуване на краката може би компресионни чорапи (или както се казват правилно). Препоръчват се и ако летиш със самолет при бременност.

# 401
+5кг съм 14г.с. + 5д. 🫢

И моят термшн е тогава.Къде ще раждате?

СофияМед, тъй като там изражда Нур 🤗

# 402
Здравейте, Мили Мами. Честито на всички ❤ С много закъснение се записвам и аз първа бременност с момиченце 08.11.2025г. Пожелавам на всички ни лека и усмихната бременност !!!

# 403
Здравейте и честито на всички бъдещи майки и от мен!

Включвам се и аз в темата: първа бременност, 34г., термин на 25.11

Минахме фаталната морфология и пренатален тест - по всичко изглежда, че няма рискове и бебенцето е добре. Очакваме момиченце.

# 404
Мами имам въпрос. На моменти имам много страна пронизваща болка около пъпа(казвам около, тъй като понякога е от ляво понякога от дясно), която отшумява за около 20сек, и със сигурност не е от матката. На някой случва ли му се нещо подобно и има ли идея на какво се дължи. Ще задам въпроса и на доктора ми, но тъй като имам час чак за 16 юни, ще бъда благодарна ако някоя сподели мнение или опит. Все пак ако е нещо от което трябва да съобщя на лекаря си не ми се иска да чакам до 16ти. 😊

Общи условия

Активация на акаунт