🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-28

• 19 977
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Снощи е имало пак повторение на 6 епизод, след редовният им сериал.
За това време и поредно повторение, рейтинга никак не е лош.

# 481
Ето че не само аз съм разпознала този човек.

С Чаатай винаги е бил управител на заведение/дискотека. Сега нямам идея. В Айле беше доктор за 2 секунди.

# 482
Гери, невероятна си!
Аз от гледане на Чачо, заобикалящите много много не ги отразявам.
Добра роля той направи в ОС, в Айлето изобщо не си го спомням.

# 483
Гери, невероятна си!
Аз от гледане на Чачо, заобикалящите много много не ги отразявам.
Добра роля той направи в ОС, в Айлето изобщо не си го спомням.
Когато пребиха Ямур, той беше докторът, който посрещна Девин. Точно 2 секунди. Може по принцип да има някаква друга роля зад кадър и изобщо да не е актьор.

# 484
Поглед през прозореца към Ешреф и Нисан Wink

# 485
Гери, страшен физиономист си....шапка ти свалям!

# 486
Играта се заплита, завесата се отваря, Eşref Tek остава на сцената!

Гери е нашия отговорник по детайлите! Нищо не и убягва! Wink

# 487
Гери, страшен физиономист си....шапка ти свалям!

Такъв физиономист съм, че накрая като видя някой не го поздравявам ако не мога да си спомня веднага дали го познавам наистина или просто често пътуваме заедно в метрото Stuck Out Tongue Winking Eye

# 488
Сега, докато разглеждах последните снимки се сетих, че не сме обърнали внимание на Якуп баба

Първа за името: Якуп (Yakup) е турската форма на библейското име Яков (Jacob). То има древноеврейски произход и значението му често се свързва с израза „този, който следва“, „държи за петата“ или „измества друг“ -произлиза от историята на Яков в Библията, който се родил, държейки петата на брат си Исав.
В турски контекст това име носи усещане за традиция, сила и мъдрост, често използвано за сериозни, авторитетни персонажи- точно като Якуп Баба.
В този контекст- името Якуп не е случайно избрано. То подчертава дълбочината, силата и тежестта на тази фигура.
Името му подсказва, че той е човек, който винаги следи какво се случва, никога не изостава, и ако трябва, изпреварва, дори чрез тежки решения.
Символиката на името Якуп пасва много добре на ролята му в сериала:
1. "Следва, но също води" -Якуп Баба наблюдава всичко. Дори когато изглежда, че стои в сянка, той е човекът, който вижда истинската същност на хората. Той следи действията на Кадир и Ешреф и дори да не се намесва веднага, в крайна сметка взима решението, което насочва съдбите им.

2. "Държи за петата" / „измества другия“ – Това символизира мъдростта и стратегическото мислене. Якуп е преживял много и знае кога да даде път, кога да се намеси. Ако усети, че някой не е достоен за доверието му (дори да го е чувствал като син), няма да се поколебае да го отстрани, за да запази реда и принципите на организацията.

3. Мъдрост и патриархална сила - Името Якуп носи и библейска тежест- фигурата на бащата, водача. Това съвпада с неговата роля като духовен и морален стълб на "Сираците". Той не просто ръководи, той възпитава, направлява и носи отговорност за всички.
На мен ми изглежда като човек, който е видял много, но е останал верен на идеалите си.
Сърцето му е като на баща-обича, закриля, но и наказва, когато трябва. Желанието му Ешреф и Кадир да бъдат братя говори, че той търси мир и стабилност, а не разделение. Но именно това желание може да се превърне в слабост, ако не разпознае навреме кой от двамата крие нож зад усмивката си.
Скоро ще дойде моментът на истината. И ако Якъп Баба бъде принуден да избере.
Мисля,че ще го направи с болка, но и с твърдост. Защото понякога най-тежкото за един баща е да види как един от синовете му е избрал път, по който той не може да тръгне с него.

Според вас, ще успее ли Якуп Баба да предотврати сблъсъка между Кадир и Ешреф?

# 489
Не, няма да успее Якуб баба, замесена е жена, където има жена винаги е имало война.😀 Аз много, много не съм по предиктед, не познавам, в случай така мисля.

# 490
Не Нези, просто ще изгони Кадир и войната вече ще продължи, без да се прикрива гадта Кадир.

Ох, не мога, много ми е готин в тази сцена

Първи кадри от Eşref Rüya епизод 7

# 491
Привет.
Честит празник на всички българи,носещи името на Светеца!
От мен здраве, късмет,берекет и сполука,от Бог и Св.Георги- всичко,за което мечтаете!

# 492
Здравейте момичета,

Честит имен ден, Гери
Желая ти здраве, щастие и благословение!

А Ешреф е фантастичен, Чачо вече е във формата от времето на Яман, - евалла

П.П.
Момичета,
Нямате стигане...

Едва днес успях да гледам с превод Simple Smile
След серията се връщам да ви прочета Simple Smile

# 493
Нинчеее, къде се затри?

Нани, станахме повече момичета и нямаме стигане! Не трябва и ден да пропускаш!
Ама пък е толкова приятно като се увеличихме, темата ни стана още по-приятна и цветна!

Специално за теб...

# 494
Нинчеее, къде се затри?

Нани, станахме повече момичета и нямаме стигане! Не трябва и ден да пропускаш!
Ама пък е толкова приятно като се увеличихме, темата ни стана още по-приятна и цветна!

Специално за теб...

Благодаря Simple Smile
Как знаеш , че тук ми е любим Simple Smile
Супер е , направо не мога да му се нарадвам Simple Smile
Жаки, уж не пропускам, но много задачки имам, за които ще споделя по натам Simple Smile затова ми е малко трудно...

Общи условия

Активация на акаунт