Обсъждане на имотни обяви - 38

• 41 816
  • 663
  •   2
Отговори
# 570
  • София
44 кв на площад Народно събрание за 550 хиляди. https://galianoestates.bg/en/imot/dizajnerski-apartament-na-plos … narodno-sabranie/

# 571
Не ми се връзва цената с обзавеждането, което би трябвало да е топ: шкаф в банята от Икеа, евтината канава над леглото (по-добре без нея). Странно обособената спалня и банята вътре в нея... Не ми оправдават локацията/ престижната сграда исканата цена.

# 572
Между другото,снимките на имоти вече така майсторски ги снимат,че имотите изглеждат една идея по-красиви,отколкото са. Затова е добре да се види имотът "на живо"...

# 573
Тази обява е направена много професионално, снимките са пипнати. Описание на английски, със сигурност не търсят купувачи продали нивите на село и тръгнали за града.

Според мен дори не е двустаен. През 1940та година не са ги проектирали така, без мокро помещение. Това е най вероятно разделен апартамент и тази половина е ремонтирана, отделена е част от стаята за спален кът, там където е новата баня може да е било тоалетната на цялото жилище. Във останалата част при делбата е истинската кухня и баня.
Инайте предвид, че са бутани стени и са окачвани тавани, тоест проекта и конструкцията за компроментирани.
За цената не знам какво да кажа, след една година може да струва на половина по малко, или още повече.

# 574
  • София

За цената не знам какво да кажа, след една година може да струва на половина по малко, или още повече.

А защо да струва на половина по-малко догодина?
Моя роднинска баба пред 30те г. като 14 годишна е била слугиня в апарт. срещу НС. То и сега го има балкона, на който е снимана. От нея знам, че към имотите там е имало слугински стаи с баня и тоалетна, близо до кухнята. Били са с отделен вход, от там са вкарвали и покупките на едро и дребно. Често собственика или сина му са прескачали при младите слугинчета - да ги нагледат, да ги завият да не настинат....

# 575

Моя роднинска баба пред 30те г. като 14 годишна е била слугиня в апарт. срещу НС. То и сега го има балкона, на който е снимана. От нея знам, че към имотите там е имало слугински стаи с баня и тоалетна, близо до кухнята. Били са с отделен вход, от там са вкарвали и покупките на едро и дребно. Често собственика или сина му са прескачали при младите слугинчета - да ги нагледат, да ги завият да не настинат....
Слугинските стаи не са били на среден етаж със високи тавани и светли прозорци. Те са били в дъното на етажа, малки стайчета, това е стандартен хол според мен. Не съм виждала план на етажа. Само разсъждавам.

Цената е висока, за това което е, и с този нестабилен ЕС, не се знае колко още могат да я надуват. едно нещо струва толкова, колко някой е склонен да плати за него сега, а не колко му иска флипъра. Simple Smile

# 576
  • София
Приятел е наследник на огромен апартамент на Денкоглу и има  стаичка за слугинята и отделен вход за нея в рамките на жилището. Но е като килер, няма големи прозорци.

# 577
  • There I was on a July morning

Слугинските стаи не са били на среден етаж със високи тавани и светли прозорци. Те са били в дъното на етажа, малки стайчета, това е стандартен хол според мен. Не съм виждала план на етажа. Само разсъждавам.

Цената е висока, за това което е, и с този нестабилен ЕС, не се знае колко още могат да я надуват. едно нещо струва толкова, колко някой е склонен да плати за него сега, а не колко му иска флипъра. Simple Smile
Височината на целия етаж е еднаква, а слугинските стаи са към съответния апартамент и няма как да са с по-нисък таван или на друг етаж. Аз също съм виждала стари апартаменти в центъра на София с 2 отделни входа на стълбищната площадка.
За въпросния апартамент - може да е разделен наистина, но вероятно има конструктивно становище и проект, тъй като гредите са запазени. Но сградата е доста стара, квадратурата е малка и за тези пари може да се вземе нещо по-добро.

# 578
В нашия на Витошка също е с два входа. Слугинчето е спяло в кухнята, която е мъничка и е до тоалетната.

# 579

Височината на целия етаж е еднаква, а слугинските стаи са към съответния апартамент и няма как да са с по-нисък таван или на друг етаж. Аз също съм виждала стари апартаменти в центъра на София с 2 отделни входа на стълбищната площадка.
За въпросния апартамент - може да е разделен наистина, но вероятно има конструктивно становище и проект, тъй като гредите са запазени. Но сградата е доста стара, квадратурата е малка и за тези пари може да се вземе нещо по-добро.
Не е слугинска стая, четете в обявата жилището има и маза и таван към него.

# 580
Според мен не е слугинска стая, а делен апартамент. Гарсониера (по старому) - стая, малка кухня (сегашна спалня) и малка баня. Избили са стена межда стая и кухня и са направили преходна спалня, и преходна баня към спалнята. Оригинално, според мен, се е влизало в коридор, първата врата вляво е била банята (малко коридорче), след  това кухничката и след това стаята. Зазидали са вратите към баня и кухничка и са отворили новите, преходни едно към друго помещение. Между кухньохола и спалнята, там където е камината, мисля, че си има трегер.
Надявам се, че са викнали инженер и архитект и е правен проект за преустройството.
Аз се сещам само за 2 сгради/кооперации на пл. Народно събрание, ъглови и високи.

От същата агенция имаше и още една обява, но за под наем,  класически 2-стаен (стая, хол и кухня) на партер, пак в идеален център.

https://galianoestates.bg/imot/prekrasen-dvustaen-apartament-s-v … n-dvor-v-czentar/

# 581
  • София
Прилича малко на индустриален склад, доста мрачно и неприветливо.

# 582
Какво мислите за тази къща в с. Безден? Не съм запозната с това село, има ли магазини, равно ли е? Пише, че е на 20минути от София.
Скрит текст:

# 583
  • София
Че е близо до София, близо е. Но трябва да се види на място. Имам леки съмнения, че не е точно на асфалтов път. Денивелацията на терена, която се вижда, малко ме съмнява в това. Панорамната гледка към Витоша не ви върши никаква работа, но пък ако се окаже пред язовира, може да излезе находка.

https://www.imot.bg/obiava-1j175083955040520-prodava-kashta-obla … t-sofiya-s-bezden

Не знам язовира колко предпочитано място за риболов е, че гледам къпането и риболова са забранени

Така че без детайли е трудно мнението, цената също не мога да коментирам.
Но определено обявата не дава отговори на много въпроси.

# 584
Една баня/тоалетна, само на първия етаж. На втория едната спалня може да е нещо като покрита затворена тераса.
За вила може и да става, за постоянно живеене - за 200К евро и извън София, с компромиси като къща и нужда от ремонти, аз лично не бих го направила.

Общи условия

Активация на акаунт