Обсъждане на имотни обяви - 38

• 41 875
  • 663
  •   1
Отговори
# 555
Да, най-важна е локацията.

# 556
Ето ви пример за the greater fool theory.
Построил господина къща на майната си, но разбрал, че там не става и сега търси да се освободи и да натовари някой друг наивен балък на цената на апартамент в топ център. Що пък не?

https://m.imot.bg/obiava-1j175758534498884-prodava-kashta-grad-sofiya-s-bistritsa
https://youtu.be/rZD7jCRv17U?si=4d1W8DL2IRo53wqe

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 22:20 от Gogo1979

# 557
Какво ѝ е на Бистрица, изглежда супер, само да не беше сглобяема конструкция. Аз това не го броя за къща. Grinning

# 558
По принцип човек, който разполага с над половин милион евро свободни или може да си позволи такава ипотека, надали е наивен балък...

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 13:49 от Хипопотам

# 559
А, изобщо не е сигурно. Много IT-та забогатяха изведнъж, обаче не блестят с особено голям интелект що се отнася до сделки с имоти и имат бая проблеми в тая насока.
Способността да дадеш комисионна на брокер, но да се стискаш да си платиш на адвокат, който да ти прегледа документите, в доста случаи им изяжда главата накрая…

# 560
Само дето къщата неце в Бистрица, а в.з Беликата, което е насред нищото между Бистрица и Панчарево.
Ако гледате видеото, човека много страстно и емоционално говори как това е мечтата му и колко много й се радва, но истината е че е един спекулант, който е яхнал една вълна и сега иска да слезе. Да видим дали ще намери друг башък да го замени.

# 561
На мен лично тази ми се струва още по-абсурдна - https://m.imot.bg/obiava-1j174790939422228-prodava-kashta-grad-s … tsa-v-z-bistritsa
Миналата седмица попаднах на нея с цена 750К Е. Тук не виждам да е променяна, значи са я пуснали наново. Ако мине номера.

А това Global services звучи като кол център 🤭

# 562
Тази агенция я знам, още от периода 1997-1998 г. Брокерите сигурно вече са съвсем други, но фирмата е стара, мисля.

# 563
650 000 евро. Но ми е трудно да преценя цената. Дворът е голям и в Бистрица е скъпо. Само земята може да струва 150 000 евро. Къщата е за тотален ремонт, но иначе конструкцията е здрава, то се вижда. Или за самата сграда остават по 2500 евро на квадрат. Това, че не е обзавеждана е хубаво, няма да се изнася, няма да се кърти...
Може и да е надценена, но може би не е чак абсурдна.

# 564
Съгласна съм за конструкцията, но точно защото е за тотален ремонт цената ми се струва нереалистично висока. На тази цена излизат обяви за ново строителство с облагороден двор, модерни инсталации, някои са в (мини) затворени комплекси, готови за нанасяне. При последните единствено дворът е по-малък. Колкото и да е скъпа цената на земята, надали ще компенсира  разликата в тотала.

# 565
Не мога да споря, вероятно цената е само основа за преговори. Но преди 5 години цената на земя около Герман (без регулация и свестен път) беше към 100 евро на квадрат.

# 566
Абсурдни обяви много, но не всеки по разни подкастове да обяснява как е сбъднал мечтата си и 3г по-късно греда - то не било нащо, давай да продаваме на някой балък докато има такива.

# 567
Аз не виждам асфалтов път до къщата, а може и да не е на снимките...

# 568
Бистрица - не, мерси. Завои като на Шипка, зимата я се чисти, я не. Там има само хора с големи джипове от това, което съм виждала. Пътят ми е най-големият проблем с това село - много остър и завоест. Не става за придвижване с колело също.

# 569
Здравейте! Предстои ни покупка на апартамент в сграда, която е с Акт 15 (по думите на продавача - физическо лице, предстои Акт 16 до края на годината). Имотът е придобит с ипотека, ние също ще го вземем с ипотека - към друга банка. Всичко изглежда чудесно, но след повторния оглед жена, живееща в квартала ни привика настрани и ни сподели, че строителят има проблем с довършването на сградата и мисли да я ипотекира, за да успее да я завърши и да си проверим нещата. Имате ли идея откъде трябва да се започне подобна проверка? Има ли къде да проверим кога е взел Акт 15, какво е състоянието на фирмата-инвеститор и дали банката ни при проверка на документите на имота би установила подобна нередност?

Бягайте!
Бих взела на цени от 2020-21 50-60 000 евро, както бяха.
На сегашни цени рискът е неоправдан и да стоите 2 г без наем/приход е около 90%. Освен самото довършване по сграда, огормен проблем е ток или трафопост.

Общи условия

Активация на акаунт