Обсъждане на имотни обяви - 38

• 41 910
  • 663
  •   1
Отговори
# 540
Прехдодният хол сам по себе си не е чак толкова страшно нещо, прилича на немски преход или как беше там. Но, при онзи немски преход има голяма баня между спалните в допълнение към тоалетна на входа. А в този апартамент първо баня/тоалетна е само една, и второ трябва да се минава през хола. И е миниатюрна. За мен е абсурдно.

# 541
  • София
Не ме притеснява разположението.
Спалните са отделни, самостоятелни.
В кухньо-хола предполагам, че няма да спи никой.
Само 00 ми се вижда много малка за квадратурата. Това ми е неудобно.
Все пак може да го наеме семейство с 2 деца.
И сутрин на опашка пред заведението.
А ако някоя пуберка реши да се кисне под душа, да се маскира и да изправя косата - останалите какво правят?
Дори и да са 2 съквартирантки момичета - все една от тях ще окупира банята. Другата ще подскача на 1 крак отпред.

# 542
Ако цената е съобразена с недостатъците? И на мен не ми харесва, че банята е чак след хола. Ако е двойка, които хора работят от вкъщи, ще е добре. Но в общия случай да минаваш мокър и по хавлия през хола, особено ако има някой на гости, не е удобно. Или както сме вкъщи - имаме пораснали момчета. Не искам да се разхождам полугола, докато те гледат телевизия, или нещо се занимават.

# 543
И аз така мисля. Всяко нещо си има цена.
От друга страна, обаче, тук има огромна загуба на полезна площ. Грубо на око отиват към 20%. Няма строител, който би компенсирал с толкова.
От друга страна, и безполезната площ все струва нещичко. Примерно едни 50% от нормалната цена.
Така стигаме до 10% отстъпка е нормална.
Но като знам пазара и строителите (а и купувачите), сигурно е с 5% намален, и хората са доволни да го вземат.

# 544
Някой да е чул за нов стартиращ проект с изпълнител Главболгарстрой в Малинова

# 545
Имахме подобен апартамент, на който коридорът покрай хола беше обедиден с него и оставена само една ниска част, за да се подпре мебел и очертае дневният тракт. Кухнята беше с достъп от хола и "невидима". В спалната зона се влизаше през врата и дълъг коридор, но там за трите спални имаше огромна баня, а за гостите - до входната врата. Беше ми изключително любим и разпределението страхотно удобно, въпреки така наречения "преход".
Най-големият и тотален минус за мен тук е липсата на втора баня между двете спални както доста хора подчертаха.

# 546
Здравейте. Какво мислите за разпределение, в което спалните са преходни (до тях се стига през хола)? Бихте ли имали резерви при закупуване или наемане на такъв апартамент?
На мен ми харесва. Но с уговорката, че аз живея в щатите и тук преход от основното пространство е често срещано (ние сме така).
Прехода, не е чак толкова драматичен и за под наем не виждам проблем.
Не може всички да живеят в на Бай Тошо панелките с тоалетна 1м2, и отделна баня.
Хубаво е жилището, ако ценово ви е ОК, локацията ви устриойва, взимайте. Минус е едната тоалетна, но вярвам, че е отразено в цената.

# 547
Принципно може да се направи 2ра малка баня до другата, а кухнята да се измести с 1.5м.
(даже може и съществуващата да се раздели на 2, така преустройството ще е минимално, а ще е поносимо и възможно да се ползват)
Холната врата също може да се измести нагоре, в ущърб на половината от гардероба в антрето.
Така кухнята може да се разположи на 2 линии по 2.5м (на стена + остров) и напред останалата използваема част от хола ще е с ширина 2.5м, което според мен ще е по-уютно.

За наематели всякак може, особено като им го пуснеш -10%.
Не го виждам на сегашните нива този апартамент да се дава за 2000лв. Т.е. сметката НЕ излиза. По-добре 2стаен на половината квадратура. Наемът ще се движи пак около 1500лв.

# 548
Предвид малките пространства не виждам драма в това, че банята е в другия край, не е Версай, касае се за не повече от 7-8 метра. Проблем е ако е предвидено да спи някой в хола, гости също - не е удобно. В нашите холът е преходен, но бани има и до двете спални - никога не ми е пречел преходът.

# 549
Преходът не е проблем толкова, че трябва да се върви. Ходенето е здравословно.
Проблемът е, че се губи жизнена площ.
Така, както е на снимката холът е използваем само в един квадрат 3х3 м, около дивана, съпоставим със спалните над него.
"Пътеките" на едно жилище винаги са били полу-загубена площ. И винаги съм гледал да ги реорганизирам и оптимизирам, за да са намалени до минимум. По същия начин се прави и врата срещу врата, а не врата в единия край на стената, а отсреща врата в другия, та да ходиш по диагонал. Това са основополагащи и базови неща при организацията на жилище.
Нито може върху пътеките да се постави мебел, нито до пътеката може да се постави кът за пребиваване, диван, бюро.
В случая, както е на снимката, гостите трябва да завият покрай плота на кухнята и всичките мръсни чинии, преди да се доберат до дивана в хола.
Много ясно, че не е "края на света", ама трябва да е компенсирано някак финансово това ощетяване.
А 3стайните вече гонят 600к лв и нагоре.
Това ли плащат тия пари?

Много ясно, че ако е на половин цена става безценно. Ама ме съмнява.

# 550
То принципно гостите не са важни, важно е да е ОК за човека, който реално ще го обитава. Иначе е зле разпределението, в това спор няма...трапезарна маса пред врата, друга врата, която разпокъсва дългата стена, една малка баня, кухнята би била малка за човек, който обича да готви. Зависи каква е локацията и цената. Но за инвестиция и отдаване под наем, мисля че има по-добри варианти.

# 551
Нарисувах "пътеките" в жилището:

Сравнете с другия апартамент на чертежа. Поне 2но е.

# 552
Че е зле разпределено - зле е, но пространство и пътеки трябва да има. Другият е само с една спалня и изглежда по-малък, логично да е двойно тук. За мен не е и ок от коридора да си директно в кухненската част, но може цената да е по-ниска и съобразена. Тя никъде не се споменава.

# 553
Спалните си изглеждат добре, стените могат да се запълнят с шкафове, ако има нужда, може да се сложи ъглов гардероб в по-голяма и т.н. Холът с кухнята и едната баня са проблемът.

# 554
  • There I was on a July morning
Разпределението на апартамента не е най-доброто. Преходът не ме притеснява толкова, а наличието на само една баня и то в началото на апартамента. Съвременните 3-стайни апартаменти, обикновено се правят с 2-ра тоалетна, но тук нямаме, нито мокро помещение или някакъв килер.
Зависи и от колко човека ще се обитава, от местоположението, инфраструктурата на квартала и най-вече от цената. С две думи, ако цената е по-изгодна и гореизброените характеристики ме удовлетворяват - евентуално бих помислила за закупуване, в противен случай - ще търся апартамент с по-функционално разпределение.

Общи условия

Активация на акаунт