Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 776
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
От Home 2 U има много отзивчиви и ангажирани брокери, има и доста протоколно “заинтересовани”. Незнайно как, обаче, на нас всички оферти, които ни бяха предложени от тях (5-6 бр.) бяха със завишени спрямо реалното квадратури на имотите. Оправданията бяха, че е техническа грешка (бяхме видяли реалната квадратура, в това число общите площи, на съответния имот в сайта на инвеститора), че техни колеги са публикували същия имот без да смятат площта на терасите, пък при тях била включена и т.н. Честно казано - в един момент доверието ни към тях тотално падна.

# 301
Някой има ли опит с ХОУМ ТУ Ю БЪЛГАРИЯ?
Не препоръчвам.

# 302
Скоро не бях гледала обяви.
Кухня в банята не бях виждала.
Линк: https://www.imot.bg/obiava-1a175190485250121-prodava-ednostaen-a … todor-aleksandrov

# 303
Линк: https://www.imot.bg/obiava-1a175190485250121-prodava-ednostaen-a … todor-aleksandrov
Това е вечно тяхно. Никой няма да го купи. Толкова нелепа обява не бях виждала.

# 304
Моля за отзиви за кварталите  Гърдова глава и Карпузица / в София/ ?

# 305
По скоро бих казала, баня (душкабина) в кухнята. Много нелепа обява. Цената е страхотна!

# 306
  • София
Това е бившо общо помещение в блока - т.н. портиерско.
По едно време с  приватизация и компенсаторките се избиваха да ги купуват. И в моето ЕПК имаме подобно. Имах компенсаторки на реална цена, но не можах да се преборя с някакви организирани евреи. Чифутите го играха заедно на търга за да спечели втория....
Не знам дали ще го продадат и за цената не знам. Но поне при нас е много търсено за самостоятелна квартира под наем.
Е, малко е предобрено с душ кабината в кухнята или обратно - по план е стая и 00 до входа.
Аз имам познат във В. Търново, живее в стара къща, по улицата към Царевец. Тоалетната е на ...балкона, а банята в кухнята.
Живеят си хората там така вече 40 г.

# 307
Интересна е тази ситуация с портиерското помещение, Aisha.

Реално, на човек му трябват базови условия, за да живее. Но някак не е хигиенично, нито приветливо да се готви (респективно да се съхраняват храна и съдове за хранене) в помещение, където човек се къпе. Изпарения, влага... но не се вижда добре дали изобщо може да се готви там.
Относно твоя познат - по същия начин.

Всеки сам си преценява и прави нещата спрямо условията, в които се намира и възможностите, които има. Бягането от стандартни решения може да е малко странно понякога...

Летен полъх, в тази тема по принцип се коментират обяви, май има отделна за кварталите в София.
Може би, ако споделиш по-конкретни въпроси или критерии (шум, транспорт, детски градини и т.н.) би имало повече отговори.

# 308
Моля за отзиви за кварталите  Гърдова глава и Карпузица / в София/ ?
И двете в обшина Витоша, която обслужва голяма територия и все няма пари да си върши задълженията. Примерно не чакай да сменят плочки на тротоара, да окосят тревни площи и т н. Гърдова глава е местност на картата, чак квартал не мога да го нарека. И за двата няма много магазини, училища, но Карпузица е малко по-добре. Градски транспорт - гола вода. Метрото няма да стигне до тез места. Култура - няма, ще ходиш в центъра. Няма откъде да си купуваш основни хранителни стоки.

# 309
Някой има ли опит с ХОУМ ТУ Ю БЪЛГАРИЯ?
Имат много клиенти, аз имах сделка с тях и съм доволна. Брокера беше изключителен професионалист. Но малко след това напусна и си направи собствена фирма за недвижими имоти.

# 310
Четох, че при тях цените били твърди и не двали възможност за договаряне...

# 311
Мой познат продаде наследствена гарсониера, тотал щета, но беше проверил горе-долу как вървят цените в този район + плюс евентуални разходи за разчистване и ремонт и при разговорите си с тях им е казал цената, която иска. Те са я приели, не беше много висока според мен. От друга страна не знам познатият ми доколко е бил наясно какво да си калкулира в цената, може поначало да не е била висока и брокерите да ги е устройвало.

# 312
Здравейте, ако сега имате налични 150к евро + неограничен бюджет ремонт мебели къде бихте инвестирали без значение от район за България . Може примери по обяви , че е такава темата 😊

# 313
  • София
Много общ въпрос. За на село, малък град или ваканционен имот няма да е точно инвестиция. Остава голям областен град и София. За голям областен град - апартамент в центъра, за каквото стигнат парите. За София едностайка с огромна неизползваема тераса Grinning или 4 гаража /не паркоместа/, с бюджета за ремонт и обзавеждане добавяте още 1 или 2.
Получавате:
+ възможност за договаряне на по-добра обща цена
+ делимост
+ намален риск
+ отдават се от момента на придобиване
+ без амортизация и ремонт
+ има и други, но не се сещам точно сега Blush

# 314
Купете обработваема земя. Винаги ще може да я продадете на добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт